Skip to main content

Na navtičnem sejmu v Amsterdamu skupaj s SPIRIT Slovenija tudi 8 slovenskih podjetij

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Jutri se v Amsterdamu pričenja sejem navtične industrije in navtične opreme METS (Marine Equipment Trade Show), na katerem bo pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija na skupnem razstavnem prostoru med 19. in 21. novembrom 2013 svoje izdelke in storitve predstavljalo 8 slovenskih podjetij.

Sejem METS – Marine Equipment Trade Show je namenjen predstavitvi izdelkov in opreme s področja navtike. Produktne skupine izdelkov na sejmu so: materiali in oprema za gradnjo plovil, električne komponente in navigacijska oprema, svetila, notranja oprema plovil, pogonski agregati ter elementi in naprave in oprema za njihovo vzdrževanje, oprema za hlajenje in prezračevanje, zaščitna oprema, tekstil, izdelki iz platna in drugih materialov ter sorodna oprema, krmilni sistemi in hidravlika, oprema za marine in ostala navtična oprema. V letu 2012 se je na sejmu predstavilo 1318 razstavljavcev iz 42 držav, obiskalo pa ga je več kot 19.000 obiskovalcev. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani: www.metstrade.com

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v začetku maja letos objavila javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinskem sejemskem nastopu na omenjenem sejmu. Tako se bo na skupinski stojnici na 109 m2 razstavne površine predstavljalo 8 slovenskih podjetij, in sicer ASTEL d. o. o,. CAP d. o. o., Elektro Štumpfl d. o. o., GS d. o. o., IRM d. o. o., KIG d. o. o., Sandiline d. o. o. in Weber Marine d. o. o. Kot pravi dr. Peter Weber, je to edini sejem na svetu, ki je specializiran za navtično opremo in za razliko od ostalih navtičnih sejmov, na njem ni plovil. Sejem je predvsem profesionalne narave, na njem nastopijo skoraj vsi proizvajalci navtične opreme, obišče pa ga velika večina trgovcev z navtično opremo.

Več