Skip to main content

7 slovenskih podjetij pod okriljem SPIRIT Slovenija na sejmu EVS27 v Barceloni

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu električne mobilnosti in avtomobilske industrije EVS27, ki bo od 17. do 20. novembra 2013 v Barceloni. Na skupnem razstavnem prostoru bo svoje izdelke in storitve predstavljalo 7 slovenskih podjetij.

Sejem EVS27 je namenjen predstavitvi izdelkov in storitev s področja električne mobilnosti in avtomobilske industrije. Na sejmu predstavljajo komponente za električna vozila, inženiring, pogonski deli, prototipi, infrastruktura za električno mobilnost.

Javna agencija SPIRIT Slovenija je maja letos objavila javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinskem sejemskem nastopu na omenjenem sejmu. Tako se bo na skupinski stojnici na 150 m2 razstavne površine predstavljalo 7 slovenskih podjetij, in sicer Elaphe, d. o .o., Boson, d. o. o., Metron Inštitut,  Seaway Yachts, d. o. o., Oprema Ravne d. o. o., Etrel d. o. o., Kolektor Group d. o. o. in avtomobilski grozd Slovenije GIZ ACS.

»Slovenija je majhna, zato smo bolj prepoznavni, če nastopamo skupaj,« je prepričan Andrej Pečjak iz Inštituta za diagnostiko in vzdrževanje motornih vozil, Metron, »obenem se znižajo stroški, ponudniki s področja električne mobilnosti  pa se med sabo tudi vsi poznamo in medsebojno sodelujemo. Po letošnji zmagi v Monte Carlu in drugem mestu na WAVE se moramo tujemu trgu celovito predstaviti, ker smo razvojni inštitut. Slovenija je za nas premajhen trg, EU nas pa še premalo pozna. Poleg tega je Slovenija po številu električnih vozil na repu Evrope, zato se skušamo predstaviti širši domovini – Evropi,« je dodal.

Več