Skip to main content

Zmagovalna inovacija po mnenju obiskovalcev 8. Slovenskega foruma inovacij je Izoterm kritina podjetja SVS Sistemi d.o.o.

| Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Včeraj se je v Cankarjevem domu uspešno zaključil osmi Slovenski forum inovacij. Pestro dogajanje je na osrednjo dvodnevno nacionalno prireditev o inovativnosti pritegnilo več kot tri tisoč obiskovalcev.

V okviru otvoritve je agencija SPIRIT Slovenija razglasila zmagovalce v osmih kategorijah. Novostletošnjega Foruma inovacij pa je bil "Virtualni crowdfunding", v katerem so lahko tudi obiskovalci dogodka glasovali za najboljšo inovacijo. Ti so z glasovalnimi listki izrazili mnenje, koliko sredstev bi namenili v podporo posamezni inovaciji. Vmesni rezultati tako imenovanega »Virtualnega crowdfundinga« so bili večkrat na dan objavljeni preko LCD zaslonov v avli Cankarjevega doma.

Razstava inovacij

Skupno je bilo oddanih 635 glasovnic in podeljenih 477.400 virtualnih evrov. Skupni zmagovalec  po mnenju obiskovalcev je inovacija Izoterm kritina podjetja SVS Sistemi d.o.o., ki je v obeh dneh zbral 54.400 virtualnih evrov.

Virtualni crowdfunding

Sicer pa je bilo v prvem dnevu skupno oddanih 210 glasovnic in podeljenih 158.700 virtualnih evrov. Zmagovalec prvega dne po mnenju obiskovalcev je inovacija Ecocell - ionski bojler podjetja AURORA 3M + d.o.o., ki je zbral 20.500 virtualnih evrov. Na drugem mestu je bila  inovacija Myairbubble inovatorke Tjaše Flis z zbranimi 16.200 virtualnimi evri. Tretje mesto po mnenju obiskovalcev pa si je zaslužila inovacija Izoterm kritina podjetja SVS SISTEMI d.o.o.

Drugi dan je bilo skupno oddanih 425 glasovnic in podeljenih 318.700 virtualnih evrov. Zmagovalec drugega dne po mnenju obiskovalcev je inovacija Izoterm kritina podjetja SVS SISTEMI d.o.o., ki je zbral 44.200 virtualnih evrov. Na drugem mestu je inovacija Parkavto - s klikom do najbližjega parkirišča podjetja Parkavto d.o.o. z zbranimi 36.800 virtualnimi evri. Tretje mesto po mnenju obiskovalcev si je zaslužila inovacija GoOpti inteligentni transport potnikov podjetja TM VISTA d.o.o. z zbranimi 35.000 virtualnih evrov.

Organizator Slovenskega foruma inovacij je Javna agencija SPIRIT Slovenija s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Več informacij o samem dogodku je na voljo na spletni strani www.foruminovacij.si, kjer je objavljen tudi elektronski Katalog inovacij 2013, v katerem je v sliki in besedi predstavljenih 46 najboljših inovacij letošnjega 8. Slovenskega foruma inovacij.