Skip to main content

V sredo zvečer bodo znani najboljši tuji investitorji leta

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo letos že osmič po vrsti podelila priznanja najboljšim tujim investitorjem v Sloveniji - Invest Slovenia FDI Award. Na dogodku, ki bo v sredo, 13. novembra 2013 ob 20. uri v Cankarjevem domu v Ljubljani, bodo priznanja podeljena najboljšim v naslednjih kategorijah: veliko podjetje, uspešni poslovni rezultati, nove začetne investicije in posebna nagrada/priznanje za dolgoletno prisotnost.

 

Strokovna komisija, ki je izbirala prejemnike nagrad Invest Slovenia FDI Award, je v ožji izbor vključila zgolj tista podjetja, ki imajo več kot 10 odstotkov kapitala iz tujine, več kot 50 zaposlenih ter dodano vrednost večjo od 35.000 EUR na zaposlenega, dodatni kriterij je bila predvsem visoka bonitetna ocena. V izbor so bila dodana tudi podjetja, ki so prejela finančne spodbude iz naslova Javnega razpisa za spodbujanje tujih neposrednih investicij v letu 2011 in 2012, ki ga izvaja javna agencija SPIRIT Slovenija (prej JAPTI).

Lani so priznanja prejela podjetja Boxmark Leather (v kategoriji velikega podjetja, ki je zaposlovalo in ohranjalo zaposlitve tudi med krizo), Belimed (v kategoriji uspešnih poslovnih rezultatov) in Yaskawa Slovenija (v kategoriji novih začetnih investicij, izvedenih v okviru razpisa za spodbujanje tujih neposrednih investicij), posebno priznanje za dolgoletno prisotnost v Sloveniji pa je prejelo podjetje IBM Slovenija.