Skip to main content

Predstavitev Slovenije na Svetovnem gospodarskem forumu v Milanu (WOBI)

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

V začetku novembra je v Milanu potekal Svetovni gospodarski forum (WOBI), na katerem je javna agencija SPIRIT Slovenija na dveh poslovnih srečanjih in na svojem predstavitvenem prostoru predstavila investicijsko okolje in turistične potenciale Slovenije.

Glavni cilj foruma, ki je potekal med 5. in 6. novembrom 2013, je bil prenos najnovejših znanj in ugotovitev s širšega področja ekonomije na vodstvene kadre podjetij. Predavatelji so bila svetovno priznana imena s področja znanosti, vodilnih položajev uspešnih podjetij in tudi s področja politike: Kevin Roberts (Saatchi & Saatchi), Peter Korsten (IBM Institute for Business Value), Mauro Porcini (PepsiCo), Gerhard Schroder in številni drugi.

SPIRIT Slovenija je na dogodku v okviru dveh poslovnih srečanj, na katerega so bili povabljeni predstavniki 35 tujih podjetij, predstavil poslovne in turistične priložnosti Slovenije. Poleg tega je v okviru svojega predstavitvenega mesta na forumu aktivno predstavljal investicijsko okolje in turistične potenciale Slovenije.