Skip to main content

SPIRIT Slovenija na sejmu BakuBuild 2013

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Danes se je v Bakuju pričel 19. Mednarodni sejem gradbeništva BakuBuild 2013, na katerem je s svojim razstavnim prostorom prisotna tudi javna agencija SPIRIT Slovenija. Na sejmu, ki bo med 23. in 26. oktobrom 2013, se letos predstavlja 480 podjetij in institucij iz 29 držav, kar je za petino več kot lansko leto, največ pa jih je iz Italije in Združenih arabskih emiratov

Azerbajdžan je skoraj v celoti odvisen od izvoza nafte in plina, zato v sodobnem Azerbajdžanu poteka vrsta gradbenih in obnovitvenih del, vključno z velikimi infrastrukturnimi projekti, ki se izvajajo v skladu z zastavljeno strategijo vlaganja sredstev iz naftne industrije v razvoj drugih, perspektivnih gospodarskih panog. Dober primer tega je viden v visoki rasti gradbenega sektorja, ki postaja ena najpomembnejših in najhitreje rastočih panog v Azerbajdžanu ter kot tak najbolj zanimiv za vlaganja tako domačih kot tudi tujih investitorjev, vsako leto je namreč v ta sektor vloženih več milijard dolarjev.

Sejma se je danes udeležila tudi delegacija 40 predstavnikov slovenskih podjetij, ki danes zaključuje svoj obisk v Bakuju. Obiskali so razstavni prostor agencije, številni pa so imeli tudi poslovne sestanke z razstavljavci.

Javna agencijaSPIRIT Slovenija se sejma udeležuje prvič, če bo izkazanega dovolj interesa s strani slovenskih podjetij, pa bo agencija v prihodnjem letu organizirala skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na tem sejmu.