Skip to main content

Obisk predsednika države Boruta Pahorja na motivacijskem vikendu za udeležence obšolskih dejavnosti na področju spodbujanja inovativnosti ustvarjalnosti in podjetnosti

| Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Na gradu Rakičan je ta vikend potekal motivacijski vikend za dijake, udeležence obšolskih dejavnosti na področju spodbujanja inovativnosti ustvarjalnosti in podjetnosti.

Tako so se iz cele Slovenije dijaki pomerili v različnih izzivih, udeležili predstavitev dijaških projektov poslovnih idej in predavanj ter aktivnosti združili s prijetnim druženjem.

V soboto se jim je s kratkim obiskom pridružil tudi predsednik države Borut Pahor.

Motivacijski vikend je sestavni del projekta Spodbujanje ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi, ki ga izvaja javna agencija SPIRIT Slovenija, pod okriljem Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, s katerim želimo v šolah zagotoviti pridobivanje kompetenc mladim in sodelujočim v učnih procesih, s področja ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti.

Dijaki bodo z aktivnostmi nadaljevali v okviru obšolskih delavnostih, ki bodo v naslednjih mesecih potekale po 50 srednjih šolah.

Fotografije z dogodka si lahko ogledate tukaj.