Skip to main content

Slovenska podjetja na najpomembnejšem prehrambnem sejmu v Nemčiji

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnem sejmu ANUGA, ki bo potekal od 5. do 9. oktobra 2013 v Kölnu v Nemčiji. Na najpomembnejšem sejmu s področja prehrambne industrije v Evropi bo svoje izdelke predstavljalo pet slovenskih podjetij.

Sejem ANUGA je namenjen predstavitvi bio prehrambnih izdelkov (organic), svežih in ohlajenih prehrambnih izdelkov, mesa, zmrznjene hrane, mlečnih izdelkov, pekarskih izdelkov, kruha in peciva, vročih napitkov, pijač, zdrave prehrane in keteringa. V letu 2011, ko je bil nazadnje organiziran, se je na njem predstavilo 6409 razstavljavcev iz 97 držav, sejem pa je obiskalo več kot 154 tisoč obiskovalcev iz 185 držav.

Na skupnem razstavnem prostoru v velikosti 68 m², ki ga v okviru omenjenega sejma zagotavlja SPIRIT Slovenija, bo svoje storitve in izdelke predstavilo 5 slovenskih podjetij, ki so se odzvala na marca letos objavljeno povabilo agencije k udeležbi na tem sejmu, in sicer Perutnina Ptuj, d. d., Pomurske Mlekarne, d. d., Tovarna olja Gea, d. d., Delamaris, d. o. o. in Probiotiki, d. o. o.

Več