Skip to main content

39 slovenskih podjetij pod okriljem SPIRIT Slovenije v Bosni in Hercegovini

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na 20. Mednarodnem sejmu ZEPS, ki se bo jutri pričel v Zenici, BIH. Na 274 m2 skupnega razstavnega prostora v hali A bo svoje izdelke in storitve predstavljalo 12 slovenskih razstavljavcev. Obenem pa SPIRIT Slovenija skupaj s partnerji 2. in 3. oktobra 2013 organizira tudi delegacijo 27 slovenskih podjetij v BIH, ki bo potekala v času uradnega obiska predsednika Državnega zbora Republike Slovenije Janka Vebra v tej državi.

Sejem ZEPS bo potekal med 1. in 5. oktobrom 2013 in je namenjen predstavitvi podjetij, ki delujejo na področju kovinske industrije, strojegradnje, gradbeništva, obnovljivih virov energije, rudarstva, lesne industrije, informatike, farmacije, medicinske opreme, grafične in tiskarske industrije, tekstila, usnja, obutve ter športa in rekreacije. Gre za največji poslovno sejemski dogodek v Bosni in Hercegovini, na katerem se je lani predstavilo več kot 400 podjetij iz 27 držav, obiskalo pa ga je nekaj več kot 40.000 obiskovalcev.

SPIRIT Slovenija je marca letos objavil javno povabilo podjetjem za nastop na omenjenem sejmu. Na 274 m2 skupnega razstavnega prostora v hali A bo pod okriljem SPIRIT Slovenija in OZS svoje izdelke in storitve predstavljalo 12 razstavljavcev, in sicer Gorenje d. d., Gorenje Keramika d. o. o., Herz d. d., Lotrič d. o. o., Modri val d. o. o., Simon Jeram s. p., POS Plastika d. o. o., PSM d. o. o., Trevis d. o. o., SES Group d. o. o., AS Domžale Moto Center d. o. o. in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenija.

Sicer pa Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije 2. in 3. oktobra 2013 organizirajo gospodarsko delegacijo v Bosno in Hercegovino, ki se jo bo udeležilo 27 slovenskih podjetij. Ta bo potekala v času uradnega obiska predsednika Državnega zbora Republike Slovenije Janka Vebra v BIH. V okviru gospodarske delegacije bo organiziran obisk sejma ZEPS, poslovna konferenca in srečanja med slovenskimi in bosansko-hercegovskimi podjetji (B2B), člani delegacije pa se bodo v Sarajevu srečali tudi s predstavniki tamkajšnjega slovenskega poslovnega kluba.

Več informacij