Skip to main content

Podjetja decembra s SPIRIT Slovenija v Belorusijo

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije in Ministrstvom za zunanje zadeve od 11. do 13. decembra 2013 organizira izhodno gospodarsko delegacijo v Belorusijo, Minsk.

Z gospodarsko delegacijo, ki bo potekala v času zasedanja meddržavne mešane komisije v Minsku, želijo spodbuditi oziroma okrepiti poslovne stike med slovenskimi in beloruskimi podjetji.

Slovenija in Belorusija imata tradicionalno dobre gospodarske odnose in mnoga slovenska podjetja že uspešno poslujejo na beloruskem trgu. Blagovna menjava med državama je lani znašala nekaj manj kot 60 milijonov evrov, kar je rekordna vrednost blagovne menjave med državama, veliko večino menjave pa predstavlja slovenski izvoz v Belorusijo. Priložnosti za krepitev sodelovanja med državama pa je nedvomno še precej.

V okviru gospodarske delegacije bo organizirana poslovna konferenca, razgovori s predstavniki ukrajinskih podjetij in institucij, predvideno pa je tudi sodelovanje podjetij v gospodarskem delu zasedanja mešane meddržavne komisije

Več informacij