Skip to main content

O storitvah SPIRIT Slovenija za tuje investitorje danes v Kopru

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Na današnji slovensko-italijanski konferenci podjetniških podpornih organizacij,ki je potekala na sedežu Primorske gospodarske zbornice v Kopru, je mag. Matej Skočir, vodja sektorja za spodbujanje internacionalizacije in tujih neposrednih investicij na javni agenciji SPIRIT Slovenija predstavil delovanje agencije in vrsto storitev, ki jih le ta ponuja za tuje investiorje.

Na konferenci, ki jo je organiziral Regionalni razvojni center Koper  v sodelovanju s partnerji čezmejnega strateškega projekta iCON, so sodelovali predstavniki regionalnih in državnih institucij, predstavniki lokalnih skupnosti in gospodarstva.

Udeleženci konference so se seznanili s ključnimi strateškimi razvojnimi dokumenti, ki so v fazi priprave in so pomembni pri oblikovanju skupnih projektov v novi finančni perspektivi 2014-2020.

Predstavniki regionalnih in državnih institucij so podali informacije o storitvah in programih namenjenih za mala in srednja podjetja predstavljeni so bili programi za mlade podjetnike, predstavniki občin pa so spregovorili o aktualnih vprašanjih čezmejnega sodelovanja in priložnostih, ki jih to ponuja.

Čeprav je Italija tako po izvozu kot po uvozu naša druga najpomembnejša trgovinska partnerica (lani smo imeli za pet milijard 733 milijonov evrov medsebojne blagovne menjave), je še veliko neizrabljenih priložnosti.