Skip to main content

Konec julija bo slovensko-nigerijski poslovni forum

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Ob obisku 31-članske poslovne delegacije iz Nigerije - zvezne države Akwa Ibom - Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj s partnerji organizira Slovensko-nigerijski poslovni forum z B2B srečanji. Forum bo v četrtek, 25. julija 2013, ob 10. uri na GZS v Ljubljani (dvorana B, 1. nadstropje).

175 milijonski trg Nigerije se že nekaj let sooča s korenitimi gospodarskimi spremembami, z namenom izboljšanja naložbene klime je država izvedla številne reforme in zakonodajne spremembe, posodablja bančni sistem ter poskuša diverzificirati gospodarstvo, ki je v večini odvisno od dohodkov iz kapitalsko močnega naftnega sektorja. Pomanjkanje infrastrukture in počasno izvajanje reform so ključne ovire za rast, zato  si vlada prizadeva za razvoj močnih javno-zasebnih partnerstev za izgradnjo cest, v kmetijstvo in kmetijstvo in energetiki. Država ima velike zaloge nafte, plina in drugih surovin ter s 7,4 % gospodarsko rastjo sodi med najhitreje rastoči trg v Afriki. Nigerija ponuja priložnosti na naslednjih področjih: energije, nafte in plina, kmetijstva, v upravljanju z odpadki, obnovljivi viri energije, pomorstvu, v bančnem in finančnem sektorju, turizmu, farmaciji in zdravstvu ter v IKT sektorju.

Člani nigerijske delegacije so zainteresirani za partnersko sodelovanje s slovenskimi tehnološko naprednimi podjetji, predvsem s področja gradbeništva, kemijske industrije in prehrambne industrije.

Več informacij