Skip to main content

Uspešna predstavitev slovenskih investicijskih projektov na sejmu EIRE 2013

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Pred dnevi se je v Milanu končala osrednja nepremičninska prireditev v Italiji – sejem EIRE 2013, na katerem je javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj s petimi slovenskimi podjetji uspešno predstavljala Slovenijo kot lokacijo za tuje neposredne investicije in turistično destinacijo ter zanimive investicijske projekte.

V začetku maja je SPIRIT Slovenija objavila Javno povabilo za nabor in izbor tržno zanimivih investicijskih projektov za skupno sejemsko predstavitev v Milanu. Na skupnem razstavnem prostoru se je tako poleg SPIRIT Slovenija predstavilo še 5 konkretnih investicijskih projektov slovenskih podjetij, ki so bili izbrani na podlagi tega povabila. In sicer: Pohorska livada Hotel **** Superior, Premier Outlets Center Ljubljana (Outlet center na Letališču Jožeta Pučnika), ŠUMI Center (nepremičninsko razvojni projekt v Centru Ljubljane), SiPark, Slovenski turistični park (prva celoletna turistična atrakcija v EU) in COODO, My Resort (mobilne bivalne enote, uporabne predvsem v turistične namene).

V času sejma se je odvijal pester spremljevalni program v obliki različnih seminarjev, konferenc in ostalih dogodkov, ki so bili osredotočeni na trenutno dogajanje na nepremičninskem trgu ter na nove izzive in priložnosti, ki se obetajo v prihodnje. Pod okriljem agencije pa je potekala tudi dobro obiskana predstavitev turističnih projektov pred izbrano publiko potencialnih investitorjev, ki mu je sledilo mreženje na slovenskem razstavnem prostoru.

Slovenski predstavniki so na sejmu zainteresirani javnosti aktivno predstavljali svoje investicijske projekte. V nadaljevanju je nanizanih nekaj njihovih pogledov.

Več informacij