Skip to main content

Predstavniki 15 slovenskih podjetij na poslovnem forumu FUTURALLIA v Turčiji

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Jutri v turški Istanbul odhaja delegacija 19 predstavnikov slovenskih podjetij, ki jo bo vodil Boštjan Skalar, vršilec dolžnosti direktorja javne agencije SPIRIT Slovenija. Podjetja se bodo v času obiska udeležila tridnevnega mednarodnega poslovnega foruma FUTURALLIA 2013.

Dogodek FUTURALLIA 2013 je namenjen poslovnemu mreženju malih in srednjih podjetij iz vseh sektorjev, ki načrtujejo širitev na nove trge ali iščejo nove poslovne partnerje predvsem v Turčiji. Organizatorji med 5. in 7. junijem 2013 pričakujejo več kot 850 udeležencev iz 653 podjetij ter 30 držav, med njimi bo tudi 19 predstavnikov iz 15 slovenskih podjetij. V sklopu dogodka bodo organizirana tudi srečanja, ki bodo namenjena neformalnemu mreženju med podjetji. Več o poslovnem forumu je na http://futuralliaistanbul2013.com/

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo imela na dogodku svoj razstavni prostor, na katerem bo predstavljala slovensko poslovno in investicijsko okolje.

Turčija je poleg Kitajske, Indije, Rusije, Azerbajdžana in Kazahstana v letošnjem letu definirana kot eden ključnih trgov za slovenska podjetja. Blagovna menjava med Slovenijo in Turčijo znaša dobrih 430 milijonov evrov, Slovenija v Turčijo izvozi največ aluminija, barvil, avtomobilskih delov in papirja, uvozi pa največ osebnih avtomobilov, olja, nafte, zdravil in jeklenih žic. Turško gospodarstvo je v prehodnem obdobju, ko je še relativno precej odvisno od kmetijstva in težke industrije, po drugi strani pa je storitveni sektor v izjemnem porastu. Poleg tega pa je Turčija tudi ena izmed najbolj obiskanih turističnih destinacij na svetu.