Skip to main content

Slovenski investicijski projekti na investicijsko-nepremičninskem sejmu EIRE v Milanu

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo med 4. in 6. junijem 2013 skupaj s petimi slovenskimi podjetji prisotna na osrednji nepremičninski prireditvi na področju Sredozemlja – sejmu EIRE 2013 v Milanu. Predstavljali bodo zanimive slovenske investicijske projekte, izbrane na podlagi javnega povabila, na posebnem dogodku pa bodo izpostavljeni turistični projekti Slovenije.

V začetku maja je SPIRIT Slovenija objavila Javno povabilo za nabor in izbor tržno zanimivih investicijskih projektov za skupno sejemsko predstavitev v Milanu. Na skupnem razstavnem prostoru velikosti 52 m2 na milanskem sejmu se bo tako poleg SPIRIT Slovenija predstavilo še 5 konkretnih investicijskih projektov, ki so bili izbrani na podlagi tega povabila, in sicer:

-      Pohorska livada Hotel **** Superior (turistični kompleks v Mariboru, evropskem mestu kulture),

-      Premier Outlets Center Ljubljana (Tovarniški outlet center na Letališču Jožeta Pučnika),

-      ŠUMI Center (nepremičninsko razvojni projekt v Centru Ljubljane),

-      SiPark, Slovenski turistični park (prvi celoletna turistična atrakcija v EU),

-      COODO, My Resort (mobilne bivalne enote, sestavljene v turistični kamp).

Celovitost posameznega sejemskega nastopa na sejmih, ki se jih udeležuje SPIRIT Slovenija je dosežena z ločeno organiziranimi promocijskimi dogodki, ki pritegnejo veliko število obiskovalcev. Tako bo v sredo, 5.6.2013, pod okriljem agencije potekala predstavitev turističnih projektov pred izbrano publiko potencialnih investitorjev. Predstavitev se bo odvijala v Code Theatre (tourism lounge na sejmišču), s pričetkom ob 12.45 uri. Sledil bo networking na slovenski stojnici ob 14. uri.

Nepremičninski sejem EIRE je edinstven na italijanskem trgu, v devetih letih pa se je razvil v osrednjo nepremičninsko sejemsko prireditev na področju Sredozemlja. Obiskovalcem in razstavljavcem ponuja pester konferenčni program, ki obravnava aktualne teme s področja nepremičninskega trga, predstavljajo se perspektivni nepremičninski trgi in projekti, trenutna problematika, analize in napovedi razvoja sektorja. V letu 2012 se je na 35.000 kvadratnih metrih predstavilo 350 razstavljavcev iz 49-ih držav, sejem pa je obiskalo 20.000 udeležencev, letos  pa se bo na 25.000 kvadratnih metrih predstavljalo 450 razstavljavcev iz 40-ih držav, pričakujejo pa več kot 10.000 udeležencev.

Javna agencija SPIRIT Slovenija je na sejmu EIRE letos aktivno prisotna že petič, s predstavitvijo tržno zanimivih investicijskih projektov pa sledi strategiji izvajanja uspešne promocije Slovenije kot lokacije za tuje neposredne investicije. Agencija bo v kratkem objavila tudi javno povabilo slovenskim podjetjem za skupno predstavitev na 17. nepremičninskem sejmu EXPO REAL, ki bo v Münchnu potekal med 7. in 9. oktobrom 2013.