Skip to main content

24 slovenskih podjetij pod okriljem SPIRIT Slovenija na 57. Mednarodnem sejmu tehnike in tehničnih dosežkov v Beogradu

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Danes se v Beogradu v Srbiji pričenja 57. Mednarodni sejem tehnike in tehničnih dosežkov, na katerem se bo med 13. in 17. majem 2013 pod okriljem Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma – SPIRIT Slovenija predstavilo 24 slovenskih podjetij. Beograjski sejem velja za najpomembnejši gospodarski in tehnološki dogodek v Srbiji in jugovzhodni Evropi, ki ima velik vpliv na prihodnji razvoj industrije v državi in regiji.

Danes se v Beogradu v Srbiji pričenja 57. Mednarodni sejem tehnike in tehničnih dosežkov, na katerem se bo med  13. in 17. majem 2013 pod okriljem Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma – SPIRIT Slovenija predstavilo 24 slovenskih podjetij. Beograjski sejem velja za najpomembnejši gospodarski in tehnološki dogodek v Srbiji in jugovzhodni Evropi, ki ima velik vpliv na prihodnji razvoj industrije v državi in regiji. 

57. Mednarodni sejem tehnike in tehničnih dosežkov je namenjen predstavitvi izdelkov in storitev s področja: elektroenergetike, elektronike, razsvetljave, telekomunikacij, opreme za ogrevanje in hlajenje, klimatizacije, procesne tehnike, varjenja, računalništva, logistike in transporta, inovacij in novih tehnologij. V letu 2012 se je na sejmu predstavilo 630 razstavljavcev, od tega skoraj 200 iz tujine, obiskalo pa ga je več kot 25.000 obiskovalcev. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani: www.beogradskisajamtehnike.rs.

Javna agencija SPIRIT Slovenija je februarja letos objavila javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinskem sejemskem nastopu na omenjenem sejmu. Tako se bo na skupnem razstavnem prostoru na 415 m2 pod okriljem agencije predstavilo 24 slovenskih podjetij.

SPIRIT Slovenija v mesecu maju pripravlja še 2 skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini, in sicer na Sejmu avtomobilske industrije Automotive Engineering Exposition, ki bo med 22. in 24. majem 2013 v Jokohami na Japonskem in na sejmu blagovnih znamk in potrošnega blaga PLMA's World of Private Label, ki bo med 28. in 29. majem 2013 v Amsterdamu na Nizozemskem. Sicer pa je v letošnjem letu v načrtu 17 skupinskih predstavitev na mednarodnih sejmih v tujini. Seznam le teh je na www.izvoznookno.si