Skip to main content

Skupna predstavitev slovenskih podjetij pod okriljem SPIRIT Slovenija na sejmu IDEF v Turčiji

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

V turškem Istanbulu se danes odpirajo vrata mednarodnega sejma obrambne industrije IDEF, na katerem se bo vse do 10. maja 2013 pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija predstavljalo tudi šest slovenskih podjetij.

V turškem Istanbulu se danes odpirajo vrata mednarodnega sejma obrambne industrije IDEF, na katerem se bo vse do 10. maja 2013 pod okriljem Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma – SPIRIT Slovenija predstavljalo tudi šest slovenskih podjetij.

Sejem IDEF je namenjen predstavitvi izdelkov in storitev s področja varnosti in obrambe in se odvija na vsaki dve leti. V letu 2011 se je na sejmu predstavilo 633 razstavljavcev iz 46 držav, obiskalo pa ga je preko 52.000 obiskovalcev iz 98 držav. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani: http://www.idef13.com/.

Javna agencija SPIRIT Slovenija je februarja letos objavila javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinskem sejemskem nastopu na omenjenem sejmu. Tako se bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem agencije predstavilo 6 slovenskih podjetij.

 

SPIRIT Slovenija v maju pripravlja še 3 skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini, in sicer na 57. Mednarodnem sejmu tehnike in tehničnih dosežkov med 13. in 17. majem 2013 v Beogradu, na Sejmu avtomobilske industrije Automotive Engineering Exposition, ki bo med 22. in 24. majem 2013 v Yokohami na Japonskem in na sejmu blagovnih znamk in potrošnega blaga PLMA's World of Private Label, ki bo med 28. in 29. majem 2013 v Amsterdamu na Nizozemskem. Sicer pa je v letošnjem letu v načrtu 17 skupinskih predstavitev na mednarodnih sejmih v tujini. Seznam le teh je na www.izvoznookno.si