Skip to main content

Arhiv sporočil za javnost 2016

Sporočila za javnost s področij dela SPIRIT Slovenija:

 PR

Tuje investitorje v Slovenijo privabljajo predvsem kakovost dela in obseg znanja zaposlenih

Najnovejša raziskava o zaznavah slovenskega poslovnega okolja med tujimi investitorji kaže, da kot ključni prednosti Slovenije tuji investitorji še vedno ocenjujejo kakovost dela in obseg znanja zaposlenih. Kot glavne ovire za vstop na slovenski trg pa navajajo obremenitev dela z davki in prispevki, stroške dela nasploh, obdavčitev dobičkov in dohodka ter davčne postopke. Kljub relativno stabilnim oviram tuji neposredni investitorji v Sloveniji za leto 2017 načrtujejo nadaljnje širitvene aktivnosti v večjem obsegu, kakor so te napovedovali za leto 2016, optimistične so tudi napovedi poslovanja v prihodnjem letu, saj večina načrtuje tako povečanje zaposlovanja kot tudi prodaje.

 PR

Na tretjem Gospodarsko arhitekturnem forumu o mali leseni turistični arhitekturi

V Mestu oblikovanja v Ljubljani se je včeraj uspešno zaključil tretji Gospodarsko arhitekturni forum, na katerem je več kot 150 udeležencev prisluhnilo izjemni zasedbi mednarodno uveljavljenih arhitektov ter njihovemu svežemu in inovativnemu pristopu k oblikovanju male lesene turistične arhitekture. Ta namreč izkoristi genius loci posameznega kraja, z njim ne tekmuje, temveč ga poudarja. Je zdrava, topla in privlačna arhitektura, ki je usmerjena v prihodnost, je bilo med drugim slišati na dogodku.

 PR

Najboljši tuji investitorji so Novem Car Interior Design, Rosenbauer, Leykam tiskarna in Glovis Europe

Javna agencija SPIRIT Slovenija je tudi letos podelila priznanja za najboljše tuje naložbenike, ki so v preteklem letu ustvarili izjemne rezultate ter prispevali k razvoju slovenskega gospodarstva. Nagrado Invest Slovenia FDI Award so na večerni prireditvi na Ljubljanskem gradu prejela štiri podjetja: Novem Car Interior Design, d. o. o. v kategoriji najboljši zaposlovalec, Rosenbauer, d. o. o. v kategoriji dolgoročna prisotnost v regiji, Leykam tiskarna, d. o. o. v kategoriji uspešni poslovni rezultati in Glovis Europe GmbH, Podružnica Koper v kategoriji logistični center (hub).

 PR

Na konferenci o inovacijah v lesenih zdravih trajnostnih stavbah

Včeraj je v Cankarjevem domu potekala konferenca o inovacijah v lesenih zdravih trajnostnih stavbah, na kateri so bile več kot 120 udeležencem predstavljene inovativne prakse v poslovnih in tehnoloških pristopih pri uporabi lesa v gradbeništvu. Konferenco sta organizirala Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo - Direktorat za lesarstvo v sodelovanju z aFRONT, zavodom za prostorsko inovativnost ter ostalimi partnerji.

 PR

Uspešna predstavitev Slovenije na Svetovnem gospodarskem forumu 2016 v Milanu

Danes se v Milanu zaključuje Svetovni gospodarski forum 2016, ki vsako leto gosti svetovno priznane voditelje in strokovnjake uspešnih mednarodnih korporacij, raziskovalnih inštitutov, univerz in drugih institucij. Na dogodku je Javna agencija SPIRIT Slovenija na svojem razstavnem prostoru predstavljala slovensko poslovno in investicijsko okolje s poudarkom na prednostih Slovenije kot lokacije za tuje neposredne investicije.

 PR

Podjetju STRIP’S d. o. o. podeljena nagrada ITM Izvoznik leta 2016

Mednarodni izobraževalni program Vodenje izvoznega poslovanja – International Trade Management™ (ITM), ki poteka pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija je z včerajšnjo svečano podelitvijo diplom v Atriju Stare pošte v Ljubljani uspešno zaključila že deveta generacija slušateljev. Na dogodku je bil simbolično nagrajen tudi ITM Izvoznik leta 2016, podjetje STRIP'S, d. o. o., ki je bil izbran med udeleženci prvih sedmih generacij programa ITM.

 PR

Znani zmagovalci izbora Najboljše lesene gradnje v letu 2016

Danes zvečer so bile podeljene druge nacionalne nagrade za najboljše lesene gradnje v letu 2016. V kategoriji stanovanjske stavbe sta nagradi prejela Studio Pikaplus, Jana Hladnik Tratnik s. p. za objekt Lesena hiša in SoNo arhitekti za objekt Hiša M, v kategoriji javne stavbe Ravnikar Potokar arhitekturni biro za objekte v naravnem rezervatu Škocjanski zatok in v kategoriji poslovno-industrijski objekti Lamo d. o. o. za poslovno-skladiščni objekt G3 spirits. Podeljena so bila tudi posebna priznanja za dosežke na področju lesene montažne gradnje v Sloveniji, ki so jih prejeli Marles hiše Maribor, Friderik Kager in Lumar IG.

 PR

Oblikovanje je pomemben ključ do uspeha na tujem trgu

Brez dobrega oblikovanja na tujih trgih ni mogoče uspeti, zato morajo slovenska podjetja, ki se ukvarjajo s predelavo lesa temu vidiku nameniti veliko pozornosti, predvsem pa imeti jasno vizijo in staviti na visoko kakovost, se prilagajati kupcem in iskati tržne niše, so poudarili govorci petkove delavnice Kreativni tiri 03, ki ji je prisluhnilo okoli 150 udeležencev.Znanja in izkušenj imamo dovolj, zato lahko s povezovanjem in z vzpostavitvijo blagovnih znamk postanemo ponovno konkurenčni tudi v tujini.

 PR

Deveterica slovenskih podjetij s SPIRIT Slovenija na sejmu SIAL v Franciji

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu SIAL, ki bo med 16. in 20. oktobrom 2016 potekal v Parizu v Franciji. Na enem izmed največjih mednarodnih sejmov s področja prehrambne industrije se bo pod okriljem agencije predstavilo devet slovenskih podjetij.

 PR

Uspešna predstavitev slovenskih investicijskih projektov nemški poslovni javnosti

Včeraj se je v Münchnu zaključil največji evropski investicijsko-nepremičninski sejem EXPO REAL 2016, na katerem se je pod okriljem Javne agencije SPIRIT predstavilo sedem tržno najbolj zanimivih investicijskih projektov. Slovenski razstavni prostor je obiskal tudi Günther H. Oettinger, evropski komisar za digitalno gospodarstvo in družbo. Po mnenju nosilcev investicijskih projektov, ki so bili z udeležbo zadovoljni, je prisotnost na sejmu nujna tako z vidika promocije kot tudi vidika ohranjanja in vzpostavljanja stikov z obstoječimi in novimi poslovnimi partnerji.

 PR

Pod okriljem SPIRIT Slovenija na sejmu EXPO REAL 2016 tudi slovenski investicijski projekti

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo tudi letos prisotna na največjem evropskem investicijsko-nepremičninskem sejmu EXPO REAL 2016 v Münchnu. Med 4. in 6. oktobrom 2016 bo na svojem razstavnem prostoru v osrednji hali B2 skupaj z nosilci izbranih projektov tujim investitorjem predstavljala različne investicijske priložnosti v Sloveniji, letos bo v ospredju predvsem logistika. Slovenski razstavni prostor pa bo obiskal tudi Günther H. Oettinger, evropski komisar za digitalno gospodarstvo in družbo.

 PR

Na drugem Gospodarsko arhitekturnem forumu o lesenih interierjih

V Mestu oblikovanja v Ljubljani se je včeraj uspešno zaključil drugi Gospodarsko arhitekturni forum, na katerem je več kot 150 udeležencev prisluhnilo izjemni zasedbi mednarodno uveljavljenih arhitektov ter njihovemu svežemu in inovativnemu pristopu k oblikovanju lesenih interierjev.

 PR

Uspešen nastop slovenskih podjetij pod okriljem SPIRIT Slovenija na sejmu 100% Design v Londonu

Med vikendom se je v Londonu zaključil prestižni oblikovalski sejem 100% Design, na katerem se je pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija uspešno predstavilo 14 slovenskih podjetij. Po mnenju slovenskih podjetij, ki so bila s predstavitvijo na sejmu zadovoljna, so tovrstni nastopi zelo pomembni za promocijo slovenskega industrijskega dizajna in izdelkov na tujih trgih.

 PR

Kitajska delegacija obisk v Sloveniji ocenila kot učinkovit in obetaven

Tretji dan obiska Sloveniji je gospodarska delegacija iz kitajskega Ningbo obiskala Maribor, kjer jih je sprejel župan Andrej Fištravec. Kasneje so obiskali Poslovno cono Tezno in podjetje Tam Europe, popoldanski del obiska pa izkoristili za mreženje in iskanje poslovnih priložnosti podravskimi podjetniki. Kitajska stran je tridnevni obisk v Sloveniji ocenila kot učinkovit in poudarila, da se je zaupanje za sodelovanje s slovenskim gospodarstvom na ta način še povečalo.

 PR

Veliko možnosti za skupna sodelovanja med podjetji iz Slovenije in kitajskega mesta Ningbo

V prvi polovici leta je Slovenija med državami Centralne in Vzhodne Evrope najbolj povečala obseg izvoza v kitajsko mesto Ningbo in vanj med šestnajsterico tudi največ investirala – letos je bilo tam zabeleženih osem slovenskih investicijskih projektov v skupnem znesku 150 milijonov USD, je bilo povedano na današnjem poslovno in investicijskem forumu v Ljubljani, ki je potekal v okviru obiska močne delegacije gospodarstvenikov iz kitajskega mesta Ningbo v Sloveniji. Na forumu so bile 150 udeležencem predstavljene poslovne in investicijske priložnosti v Sloveniji in v Ningbo, kasneje pa so potekali poslovni pogovori med slovenskimi in kitajskimi podjetji. Obe strani sta se strinjali, da je priložnosti za poslovno sodelovanje veliko in da jih bo treba začeti uresničevati.

 PR

Uspešno zaključen osrednji nacionalni dogodek na temo inovativnosti

Danes se je na Gospodarskem razstavišču uspešno zaključil Slovenski forum inovacij, osrednji nacionalni dogodek na temo inovativnosti. V dveh dneh si je razstavo 40 najboljših inovacij ogledalo več kot 700 obiskovalcev, podeljena pa so bila tudi nacionalna priznanja za inovativnost.

 PR

Gospodarstveniki iz kitajskega Ningbo danes obiskali Ajdovščino in Koper

Danes je 60-članska delegacija gospodarstvenikov iz kitajskega mesta Ningbo svoj tridnevni delovni obisk po Sloveniji pričela z obiskom Ajdovščine in Kopra, kjer se je seznanila s tamkajšnjimi poslovnimi in investicijskimi priložnostmi, se srečala z lokalnimi podjetniki in obiskala tudi podjetji Pipistrel in Luko Koper.

 PR

11. Slovenski forum inovacij odprl svoja vrata

Danes se je na Gospodarskem razstavišču pričel osrednji nacionalni vseslovenski poslovni dogodek na temo inovativnosti in podjetništva – Slovenski forum inovacij. Letošnji dogodek, ki poteka pod sloganom Vse je lahko izziv! poleg delavnic in predavanj prinaša tudi razstavo najboljših 40 slovenskih inovacij 2016, katerim bodo jutri podeljena nacionalna priznanja za inovativnost.

 PR

Slovenska in japonska podjetja iskala možnosti za skupna sodelovanja

Danes je v ljubljanskem Best Western Hotelu Slon potekala poslovna konferenca in individualni poslovni pogovori oziroma tako imenovani Dnevi dobaviteljev. Izvedenih je bilo 38 vnaprej dogovorjenih sestankov med predstavniki slovenskih in japonskih podjetij s podružnicami v Evropi, ki iščejo poslovne partnerje v evropskih državah, obe strani pa sta izrazili zadovoljstvo nad pogovori in izpostavili, da je priložnosti za skupna sodelovanja veliko.

 PR

Slovensko središče v Rio de Janeiru

Med 5. in 21. avgustom bodo v brazilskem Riu de Janeiru potekale olimpijske igre, na katerih bo imela slovenska država aktivno vlogo. Olimpijski komite Slovenije je za učinkovito promocijo države in njenega gospodarstva v sodelovanju s številnimi partnerji in Javno agencijo SPIRIT Slovenija pripravil projekt SLOVENSKO SREDIŠČE, katerega častni pokrovitelj je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

 PR

Do konca junija bo podeljenih prvih 211 certifikatov za pridobitev subvencije v okviru podjetniškega usposabljanja za brezposelne ženske s terciarno izobrazbo

Slovenija je po vključenosti žensk v zgodnjo podjetniško aktivnost med zadnjimi na lestvici, zato je podjetniško usposabljanje za brezposelne ženske dodana vrednost subvencijam za samozaposlitev in predstavlja zelo pomembno spodbudo za realizacijo le te, je bilo izpostavljeno na današnji novinarski konferenci ob zaključku prvega niza podjetniških usposabljanj za brezposelne ženske s terciarno izobrazbo.

 PR

Uspešna predstavitev slovenskega industrijskega oblikovanja v Milanu

Danes se je v Milanu zaključila razstava slovenskega industrijskega oblikovanja Slovenia Design Showroom 2016, na kateri je italijanski javnosti svoje izdelke uspešno predstavljalo 20 slovenskih oblikovalcev in podjetij iz lesne, pohištvene in z interierom povezanih dejavnosti. Namen razstave je bil na zahtevnem in obetavnem italijanskem tržišču predstaviti slovenske izdelke, ki jih odlikujejo prepoznavno oblikovanje, inovativnost ter nadpovprečna dodana vrednost.

 PR

28 evropskih odposlancev na Brdu pri Kranju o najnovejših pobudah in izzivih za mala in srednja podjetja

Danes se je na Brdu pri Kranju uspešno zaključilo srečanje 28 evropskih odposlancev za mala in srednja podjetja, ki ga je ob podpori Javne agencije SPIRIT Slovenija in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo pripravila Evropska komisija. Na srečanju so obravnavali najnovejše pobude in izzive za mala in srednje velika podjetja ter možnosti za nadaljnje izboljšanje pogojev za njihov razvoj, obenem pa izmenjali tudi dobre prakse.

 PR

Kitajska podjetja zainteresirana za poslovne povezave s slovenskimi

Danes se v Slovenijo vrača delegacija 14 predstavnikov slovenskih podjetij in institucij, ki se je pod okriljem SPIRIT Slovenija med 8. in 12. junijem 2016 mudila na Kitajskem, kjer je imela naša država na 2. China - CEEC Investment and Trade Expo 2016 nacionalni paviljon. Člani delegacije so z obiskom v mestu Ningbo zadovoljni, saj so kitajska podjetja in institucije izkazala viden interes za sodelovanje s slovenskimi podjetji pri uresničevanju predstavljenih in tudi drugih investicijskih projektov.

 PR

SPIRIT Slovenija predstavlja investicijske projekte potencialnim kitajskim investitorjem

Danes se je v kitajskem mestu Ningbo pričel 2. China - CEEC Investment and Trade Expo 2016. Na njem se pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija naša država predstavlja pod sloganom Slovenia, Your Hi-Tech, Innovative and Winter Sport Partner, kot dežela visokih tehnologij, inovativnih produktov in storitev ter kot partnerica pri zimskih olimpijskih igrah leta 2022 v Pekingu in provinci Hebei.

 PR

Delegacija slovenskih podjetij odhaja v kitajski Ningbo na 2. China - CEEC Investment and Trade Expo 2016

Javna agencija SPIRIT Slovenija med 8. in 12. junijem 2016 organizira gospodarsko delegacijo v Ningbo na Kitajskem, na 2. China - CEEC Investment and Trade Expo 2016. Na njem se bo Slovenija na 150 m2 velikem nacionalnem paviljonu pod sloganom - Slovenia, Your Hi-Tech, Innovative and Winter Sport Partner - predstavljala kot dežela visokih tehnologij, inovativnih produktov in storitev ter kot partnerica pri zimskih olimpijskih igrah leta 2022 v Pekingu in provinci Hebei.

 PR

Uspešen začetek delavnic za vzpostavitev modela managementa mestnih središč

V torek se je uspešno zaključila prva od osmih regijskih delavnic projekta za spodbujanje in širitev modela Town Centre Management po Sloveniji, ki jih v letošnjem letu financirata Javna agencija SPIRIT in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT). Udeleženci so se strinjali, da bo lahko v Kranju model managementa mestnih središč uspešno uveden šele, ko bodo trgovci in gostinci nastopili združeno.

 PR

Dan slovenskih dobaviteljev na sedežu koncerna BMW v Münchnu

Pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Slovenskega avtomobilska grozda (ACS) in ob podpori Veleposlaništva RS v Nemčiji ter generalnega konzulata RS v Münchnu je danes na sedežu koncerna BMW v Münchnu potekal »Dan slovenskih dobaviteljev (Slovene Supplier Day).« Na dogodku se je predstavilo 19 slovenskih proizvajalcev komponent in opreme v avtomobilski industriji, ki želijo predstaviti svoje inovativne tehnične rešitve/proizvode ter vzpostaviti oziroma okrepiti sodelovanje z enim vodilnih proizvajalcev luksuznih vozil v svetu.

 PR

Ruska regija Vladimir je zelo zainteresirana za sodelovanje s slovenskimi podjetji

Danes se v Slovenijo vrača delegacija 16 predstavnikov slovenskih podjetij in institucij, ki se je na povabilo guvernerke ruske regije Vladimir Svetlane Jurjevne Orlove 27. in 28. maja 2016 udeležila 4. mednarodnega in medregionalnega gospodarskega foruma v mestu Vladimir. V regiji, ki velja za eno gospodarsko najhitreje razvijajočih se regij osrednje Ruske federacije, je obilo možnosti za vzpostavitev gospodarskega sodelovanja. Delegaciji se je zadnji dan pridružil tudi Mitja Bervar, predsednik Državnega sveta RS, ki je imel delovno srečanje z guvernerko in visokimi predstavniki regije.

 PR

SPIRIT Slovenija spodbuja sodelovanje mestnih trgovcev in občin za oživljanje mestnih središč Ljubljana, 23. maj 2016 -

Javna agencija SPIRIT in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) bosta v letu 2016 financirala projekt spodbujanja in širitve modela Town Centre Management po Sloveniji. V okviru projekta bo Zavod Koper Otok prenašal dobro prakso in izkušnje v druge kraje na osmih posebnih izobraževanjih in delavnicah, namenjenim ponudnikom iz mestnih središč in predstavnikom občinskih uprav. S prikazom in informiranjem o razvoju modela v tujini ter izvajanjem tovrstnega sodelovanja v Sloveniji želi SPIRIT Slovenija spodbuditi tako javni kot zasebni sektor k večjemu sodelovanju za oživljanje mestnih središč.

 PR

Otvoritev razstave slovenskega industrijskega oblikovanja v Milanu

Z današnjo večerno otvoritvijo se je uradno pričela enomesečna razstava slovenskega industrijskega oblikovanja Slovenia Design Showroom 2016 v Milanu. Na njej bo italijanski javnosti svoje izdelke predstavljalo 20 slovenskih oblikovalcev in podjetij iz lesne, pohištvene in z interierom povezanih dejavnosti, med katerimi jih polovica že trži svoje izdelke in storitve na italijanskem trgu, polovica pa jih še išče to pot. Izdelki, ki bodo v Milanu nosili zastavo slovenskega oblikovanja, so različni, večini pa je skupna uporaba lesa in inovativnih pristopov.

 PR

Uspešen začetek podjetniškega usposabljanja za brezposelne ženske s terciarno izobrazbo

Javna agencija SPIRIT Slovenija je skupaj z Zavodom RS za zaposlovanje (ZRSZ) in Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravila program podjetniškega usposabljanja brezposelnih žensk s terciarno izobrazbo, ki želijo začeti samostojno podjetniško pot. Po končanem 100-urnem usposabljanju bodo udeleženke prejele certifikat, s katerim si bodo lahko pri Zavodu za zaposlovanje RS zagotovile subvencijo za samozaposlitev v višini 5.000 EUR.

 PR

SPIRIT Slovenija vabi na dogodek Kreativni tiri 01

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorat za lesarstvo v sodelovanju s Kreativnim centrom za les, Društvom inženirjev in tehnikov lesarstva Ljubljana ter ostalimi partnerji organizirata delavnico Kreativni tiri 01. Brezplačen dogodek bo v sredo, 11. maja 2016, ob 18. uri , v Mestu oblikovanja Slovenija v Ljubljani.

 PR

Skupna predstavitev slovenskih podjetij pod okriljem SPIRIT Slovenija na sejmu AERO v nemškem Friedrichsafnu

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu AERO, ki bo med 20. in 23. aprilom 2016 potekal v nemškem Friedrichshafnu. Na sejmu, ki se uvršča med vodilne evropske strokovne sejme s področja letalske industrije, se bo na 772 m2skupnega razstavnega prostora pod okriljem agencije predstavilo 8 slovenskih podjetij.

 PR

Uspešna delegacija pohištvenih in lesno-predelovalnih podjetij v Milanu

Med 13. in 14. aprilom 2016 se je v Milanu mudila delegacija predstavnikov sedmih slovenskih pohištvenih in lesno-predelovalnih podjetij ter organizacij. Delegacija je obiskala sejem Salone del Mobile, imela B2B srečanja z več kot 20 italijanskimi agenti ter se sestala s predstavniki Občine Milano in Združenja arhitektov Lombardije.

 PR

SPIRIT Slovenija in MGRT organizirata predstavitev slovenskega dizajna v Milanu »Slovenia Design Showroom 2016«

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo - Direktorat za lesarstvo skupaj s partnerji organizirata enomesečno razstavo »Slovenia Design Showroom 2016,« ki bo potekala med 16. majem in 17. junijem 2016 v Milanu. Agencija in ministrstvo k sodelovanju na razstavi vabita slovenska podjetja lesne in pohištvene dejavnosti in z interierom povezanih dejavnosti, ki imajo vrhunsko oblikovane izdelke oziroma so prejeli domačo ali mednarodno nagrado ali priznanje za oblikovanje ali inovativnost. Rok za prijavo je do vključno petka, 22. aprila 2016.

 PR

Na sejem Salone del Mobile Milano odhaja delegacija pohištvenih in lesno-predelovalnih podjetij

Jutri, v sredo, 13. aprila 2016 na dvodnevno strokovno-poslovno delegacijo v Milano odhaja delegacija predstavnikov pohištvenih in lesno-predelovalnih podjetij ter organizacij. Delegacijo organizirata Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z GZS - Združenje lesne in pohištvene industrije, Lesarskim grozdom in GZS-CEMP.

 PR

Srečanje odposlancev za mala in srednja podjetja v Amsterdamu

Tokratno srečanje mreže odposlancev za mala in srednja podjetja je med 31. marcem in 1. aprilom potekalo na Nizozemskem. Prvi dan srečanja je potekal v Haagu, kjer je potekala diskusija predvsem na temo start-upov, prav tako je bila v program vključena konferenca TEDx Binnenhof - Ideas from Europe, kjer je bilo predstavljenih 12 finalistov (najboljših idej Evrope) letošnjega leta.

 PR

Vlaganje v promocijo izvoza vpliva na povečanje izvoza in BDP

Vlaganje v promocijo izvoza ustvarja dobiček, saj en USD, ki ga država nameni za spodbujanje internacionalizacije preko agencij za spodbujanje internacionalizacije, ustvari 87 USD dodatnega izvoza ter za 384 USD poveča BDP. To je bila vodilna misel današnje novinarske konference, na kateri so bili predstavljeni rezultati študije 14-ih evropskih organizacij za promocijo izvoza ter strateške usmeritve in konkretne aktivnosti za spodbujanje izvoznih aktivnosti slovenskih podjetij v letošnjem letu.

 PR

SPIRIT Slovenija vabi na individualne pogovore s predstavniki slovenskih poslovnih klubov v tujini

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira brezplačne individualne pogovore s predstavniki slovenskih poslovnih klubov v tujini. Dogodek bo potekal v četrtek, 4. februarja 2016, med 9.00 in 16.30 uro v Hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana MONS, Pot za Brdom 4. Podjetja se lahko na individualne pogovore prijavijo preko elektronske prijavnice na spletni strani www.izvoznookno.si.

 PR

SPIRIT Slovenija objavil seznam skupinskih sejemskih nastopov v tujini v letu 2016

Javna agencija SPIRIT Slovenija je na podlagi izraženega interesa slovenskih podjetij pripravila seznam skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na 14 mednarodnih sejmih v tujini, ki jih bo izvedla v letu 2016. Vabila za posamezne sejme bodo objavljena na spletnih straneh www.izvoznookno.si in www.spiritslovenia.si, kjer je objavljen tudi seznam sejmov.