Skip to main content

Arhiv sporočil za javnost 2015

Sporočila za javnost s področij dela SPIRIT Slovenija:

 PR

Zimske olimpijske igre v Pekingu 2022 priložnost za slovenska podjetja

V Suzhou na Kitajskem je med 22. in 27. novembrom 2015 v okviru kontaktnega mehanizma China – CEEC 16+1 potekalo srečanje predsednikov vlad Srednje in Vzhodne Evrope s Kitajsko. Ob robu dogodka, ki je letos prvič potekal na Kitajskem, je potekal tudi 5. ekonomsko-poslovni forum predstavnikov povezave, ki sta se ga udeležila mag. Gorazd Mihelič, v. d. direktorja SPIRIT Slovenija in Tanja Drobnič, ki na agenciji vodi aktivnosti povezane s kitajskim trgom.

 PR

Srečanje evropskih odposlancev za mala in srednja podjetja v Luksemburgu

Včeraj se je v Luksemburgu začelo srečanje odposlancev za mala in srednje velika podjetja, katerega se je udeležila tudi generalna direktorica Direktorata za podjetništvo in konkurenčnost dr. Sabina Koleša. Ob tej priložnosti je ponovno poudarila:«Ocenjujem, da je bistveno, da se prednostnim ukrepom, to je dostopu do virov financiranja in zmanjšanju administrativnih ovir, za podporo malim in srednje velikim podjetjem doda tudi znanje in kompetence.«

 PR

10. Slovenski forum inovacij zaprl svoja vrata

V Športnem centru HIT v Šempetru pri Gorici se je danes zaključil 10. Slovenski forum inovacij. V dveh dneh si je razstavo 45 najboljših inovacij ogledalo več kot 600 obiskovalcev,v raznoliko zasnovanem programu se je odvilo več kot 23 predavanj in okroglih miz, pred poslušalci pa se je zvrstilo več kot 40 strokovnjakov, inovatorjev, podjetnikov, predstavnikov podpornega okolja in mednarodnih organizacij.

 PR

Najboljši tuji investitorji so Sogefi Filtration, Optotek, Willy Stadler in Schenker

Javna agencija SPIRIT Slovenija je tudi letos podelila priznanja za najboljše tuje naložbenike, ki so v preteklem letu ustvarili izjemne rezultate ter prispevali k razvoju slovenskega gospodarstva. Nagrado Invest Slovenia FDI Award so na večerni prireditvi v Stari mestni elektrarni v Ljubljani prejela štiri podjetja: Sogefi Filtration, d. o. o. v kategoriji zaposlovalec in investitor v regiji; Optotek, d. o. o. v kategoriji uspešni poslovni rezultati ter razvojna naravnanost podjetja; Willy Stadler, d. o. o. v kategoriji dolgoročna prisotnost in trajnostna naravnanost podjetja ter Schenker, d. d. v kategoriji logistični center (hub).

 PR

Razglašene najboljše inovacije 10. Slovenskega foruma inovacij

S slavnostno razglasitvijo najboljših inovacij se je uspešno zaključil prvi dan 10. Slovenskega foruma inovacij. Lucky3in1 je najboljša inovacija v kategoriji posameznikov ali skupine posameznikov; robotsko plovilo za zaznavanje in kontrolo cianobakterij v kategoriji mikro podjetij; v kategoriji malih podjetij je najboljša inovacija Subglider ter v kategoriji srednjih in velikih podjetij razvoj visokoogljičnega jekla X120Mn12 po postopku kontinuiranega litja. Posebno priznanje za inovaciji z družbenim učinkom sta prejeli robotsko plovilo za zaznavanje in kontrolo cianobakterij in leseno okno ReWin.

 PR

Na navtičnem sejmu METS v Amsterdamu tudi 14 slovenskih podjetij

Na 28. sejmu navtične industrije in opreme METS (Marine Equipment Trade Show), ki bo med 17. in 19. novembrom 2015 potekal v Amsterdamu, bo pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija na skupnem razstavnem prostoru svoje izdelke in storitve predstavljalo 14 slovenskih podjetij. Sejem velja za največji in najpomembnejši sejem za navtično opremo in opremo marin na svetu, letos na njem pričakujejo več kot 22.000 obiskovalcev.

 PR

V sredo zvečer bodo znani najboljši tuji investitorji leta

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo tudi letos podelila nagrade najboljšim tujim naložbenikom v Sloveniji (Invest Slovenia FDI Award), ki so v preteklem letu ustvarili izjemne rezultate ter prispevali k razvoju slovenskega gospodarstva. Na dogodku, ki bo v sredo, 18. novembra 2015, ob 20. uri v Stari mestni elektrarni v Ljubljani, bodo nagrade Invest Slovenia FDI Award podeljene najboljšim v naslednjih štirih kategorijah: zaposlovalec in investitor v regiji, uspešni poslovni rezultati ter razvojna naravnanost podjetja, dolgoročna prisotnost in trajnostna naravnanost podjetja ter logistični center (hub).

 PR

SPIRIT Slovenija skupaj s petimi podjetji na Kitajskem investicijskem forumu 2015 v Pragi

V Pragi je med 9. in 11. novembrom 2015 v okviru kontaktnega mehanizma 16+1, China-CEEC, potekal Kitajski investicijski forum (China Investment Forum (CIF)) 2015, na katerem je našo državo pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija zastopalo tudi pet slovenskih podjetij, ki so potencialnim investitorjem uspešno predstavili svoje investicijske projekte.

 PR

Pred vrati jubilejni 10. Slovenski forum inovacij

Še nekaj dni nas loči do jubilejnega, 10. Slovenskega foruma inovacij, ki bo 17. in 18. novembra 2015 pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije gospoda Boruta Pahorja potekal v Športnem centru HIT v Šempetru pri Gorici. Rdeča nit letošnjega dogodka, ki se iz razstave invencij in inovacij spreminja v mednarodno srečanje podjetnikov in investitorjev, je reinovacija, nujnost nenehnega inoviranja in prilagajanja na spremembe v okolju kot recept za dolgoročni uspeh.

 PR

SPIRIT Slovenija, MGRT in društvo Tretaroka skupaj s partnerji pripravljajo »Oblikovalsko inovacijski izziv z javnim sektorjem«

Javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in društvo Tretaroka v seriji promocijskih aktivnosti spodbujanja povezovanja gospodarstva s kreativnimi industrijami skupaj z ostalimi partnerji organizirajo dogodek Oblikovalsko inovacijski izziv z javnim sektorjem. Dogodek, ki bo potekal 19. in 20. novembra 2015 v Ljubljani, predstavlja tretjega v nizu Design Biotop dogodkov in se navezuje na uporabnost oblikovanja v reševanju kompleksnih problemov znotraj specifičnih okolij kot je javna uprava.

 PR

V trajnostnem gradbeništvu veliko izzivov in priložnosti za prihodnost

Trajnostna gradnja izboljša počutje in zdravje ter poveča učinkovitost ljudi, je ekonomsko upravičena, zmanjšuje tveganja in prek nižjih stroškov lastništva prinaša tudi neposredne gospodarske koristi, je bilo slišati včeraj na konferenci Priložnosti v trajnostnem gradbeništvu, ki je potekala v Ljubljani. Konferenca je prikazala prednosti celovitega pristopa k trajnostnemu gradbeništvu, ki upošteva širši spekter ukrepov pri financiranju, načrtovanju, izgradnji, upravljanju in vzdrževanju nepremičnin.

 PR

Z oblikovanjem do večje konkurenčnosti slovenske pohištvene industrije

Slovenija se uvršča med države z velikim lesnim potencialom, potrebujemo pa nove poslovne modele, ki bodo med seboj povezali lesno industrijo in oblikovalsko stroko ter omogočili ustvarjanje izdelkov z visoko dodano vrednostjo in vrhunskim dizajnom, s čimer bo slovenska pohištvena industrija ponovno doživela razcvet, je bilo včeraj slišati na okrogli mizi Z oblikovanjem do višje dodane vrednosti v pohištveni industriji, ki je v organizaciji SPIRIT Slovenija potekala v okviru Meseca oblikovanja.

 PR

Uspešna predstavitev slovenskih podjetij in izdelkov pri predstavnikih večjih italijanskih trgovskih verig

Včeraj je pod okriljem SPIRIT Slovenija v Ljubljani potekal Dan slovenskih dobaviteljev, na katerem se je 10 predstavnikom italijanskih trgovskih verig predstavilo 21 izbranih podjetij slovenske živilsko predelovalne industrije. Italijanska stran je po izvedenih predstavitvah posameznih podjetij izrazila velik interes za vključitev slovenskih izdelkov v svoj prodajni program.

 PR

Na 10. Slovenskem forumu inovacij se bo predstavilo 45 najboljših inovacij

Javna agencija SPIRIT Slovenija je na letošnje javno povabilo k prijavi izumov, invencij in inovacij za jubilejni, 10. Slovenski forum inovacij prejela 87 prijav. Na dogodku, ki bo 17. in 18. novembra 2015 v Športnem centru HIT v Šempetru pri Gorici, bo na ogled 45 najboljših, in sicer 33 inovativnih proizvodov in 12 inovativnih storitev.

 PR

Uspešna predstavitev slovenskih investicijskih projektov nemški poslovni javnosti

Včeraj se je v Münchnu zaključil največji evropski investicijsko-nepremičninski sejem EXPO REAL 2015. Na njem se je pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija na 88 kvadratnih metrih razstavnega prostora predstavilo tudi sedem tržno najbolj zanimivih slovenskih projektov, agencija je pripravila tudi izjemno odmeven promocijski dogodek turistične predstavitve Podravja, Slovenija pa se je predstavila tudi na forumu o investicijskih lokacijah jugovzhodne Evrope.

 PR

Goriška in jaroslaveljska regija krepita sodelovanje

Več kot 50 udeležencev poslovnega foruma, ki je v okviru obiska delegacije gospodarstvenikov iz ruskega Jaroslavlja danes potekal v Novi Gorici, je prisluhnilo predstavitvi razvojnih in investicijskih potencialov dveh regij, goriške in jaroslaveljske. Ob robu foruma so potekali tudi individualni pogovori med slovenskimi in jaroslaveljskimi podjetji, med katerimi je bilo zaznati velik interes za skupna sodelovanja.

 PR

Številne priložnosti za krepitev poslovnega sodelovanja med slovenskimi in jaroslaveljskimi podjetji

Jaroslaveljska regija je zelo zainteresirana za povezovanje in sodelovanje s slovenskim gospodarstvom, je na današnji okrogli mizi na temo spodbujanja sodelovanja med slovenskimi in jaroslaveljskimi podjetji, poudaril Andrej Zolotovskij, direktor urada za investicijsko politiko jaroslaveljske regije. Dogodka, ki je potekal v okviru tridnevnega obiska 12-članske delegacije gospodarstvenikov iz ruskega Jaroslavlja, se je udeležilo več kot 40 slovenskih podjetij, ki so imela v popoldanskem času poslovne pogovore s člani delegacije.

 PR

Na EXPO Milano 2015 odhaja 20-članska delegacija pohištvenikov in oblikovalcev

V sredo, 7. oktobra 2015, na tridnevno strokovno-poslovno delegacijo na EXPO Milano 2015 odhaja delegacija 20 predstavnikov iz pohištvenih podjetij, oblikovalcev ter organizacij. Delegacijo skupaj organizirajo Javna agencija SPIRIT Slovenija, GZS - Združenje lesne in pohištvene industrije, Lesarski grozd in GZS-CEMP.

 PR

Pod okriljem SPIRIT Slovenija na sejmu EXPO REAL 2015 tudi slovenski investicijski projekti

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo tudi letos prisotna na največjem evropskem investicijsko-nepremičninskem sejmu EXPO REAL 2015 v Münchnu. Med 5. in 7. oktobrom 2015 bo na svojem razstavnem prostoru v osrednji hali B2 skupaj z nosilci izbranih projektov tujim investitorjem predstavljala različne investicijske priložnosti v Sloveniji. Vzporedno s predstavitvijo bo agencija pripravila tudi investicijski seminar in promocijski dogodek turistične predstavitve Podravja.

 PR

Prvi startup vikend za šolnike v Sloveniji požel val navdušenja med udeleženci

V nedeljo se je uspešno zaključil prvi vikend podjetnosti za učitelje, profesorje in vodstva osnovnih ter srednjih šol, ki ga je organizirala Javna agencija SPIRIT Slovenija. Prvega tovrstnega dogodka pri nas, ki je nastal po vzoru podobnih dogodkov iz tujine in s katerim agencija orje ledino na tem področju, se je udeležilo 30 pedagoških delavcev. Ti so pod strokovnim vodstvom izkušenih domačih in tujih podjetniških mentorjev ter z uporabo sodobnih orodij in pripomočkov na lastni koži preizkušali razvoj podjetne ideje.

 PR

Uspešen obisk slovenskih avtomobilskih dobaviteljev v Italiji

Včeraj se je v Slovenijo vrnila delegacija podjetij slovenske avtomobilske dobaviteljske industrije, ki se je pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija in Slovenskega avtomobilskega grozda (GIZ ACS) med 23. in 25. septembrom 2015 mudila na obisku v Italiji. V tem času si je ogledala proizvodnjo in muzej vozil Ferarri v Maranellu, obiskala razvojni center in proizvodnjo podjetja CECOMP SPA, razvojni center FIAT (CRF), znanstveni in tehnološki park Kilometro Rosso ter vodilnega italijanskega dobavitelja 1. reda, podjetje Brembo, imela poslovna srečanja z italijanskimi podjetji ter se na EXPO Milano 2015 v slovenskem paviljonu srečala s slovensko generalno komisarko.

 PR

SPIRIT Slovenija pripravlja prvi start up vikend za učitelje, profesorje in vodstva šol v Sloveniji

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira prvi vikend podjetnosti za učitelje, profesorje in vodstva šol, ki bo potekal od 25. do 27. septembra 2015 v Ljubljani. Na njem bodo udeleženci pridobili lastno izkušnjo pri razvijanju njihove podjetniške ideje in njeni implementaciji na trg, s tem pa lažje spodbujali mlade pri razvoju ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti. Gre za prvi tovrstni dogodek v Sloveniji, ki je nastal po vzoru podobnih dogodkov iz tujine, kjer so programi usposabljanja učiteljev za dvig podjetnosti v izjemnem porastu. Zaradi velikega povpraševanja bosta predvidoma izvedena še dva start up vikenda, prvi med 22. in 24. oktobrom 2015 ter drugi med 5. in 7. novembrom 2015, prijave so v teku.

 PR

Slovenskim podjetjem predstavljene možnosti vstopa v nabavno verigo skupine BMW

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v sodelovanju s Slovenskim avtomobilskim grozdom (ACS), BMW Group in BMW Group Slovenija organizirala video konferenco za slovenska podjetja iz avtomobilskega sektorja. Na dogodku so udeležencem predstavili zahteve in standarde, ki jih ima BMW do dobaviteljev ter koncept poslovnega dogodka »Dan slovenskih dobaviteljev« na sedežu BMW v Münchnu, ki ga SPIRIT Slovenija skupaj s partnerji pripravlja 10. marca 2016.

 PR

SPIRIT Slovenija vabi k prijavi inovacij za 10. Slovenski forum inovacij

Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi vse inovativne posameznike in podjetja, ki želijo s svojo inovacijo sodelovati na jubilejnem 10. Slovenskem forumu inovacij, k oddaji prijave do 4. oktobra 2015. Osrednja nacionalna prireditev inovativnosti bo letos 17. in 18. novembra 2015 v Športnem centru HIT v Šempetru pri Gorici.

 PR

Uspešno zaključeno usposabljanje učiteljev in profesorjev za spodbujanje podjetnosti pri mladih

Javna agencija SPIRIT Slovenija izvaja vrsto aktivnosti v okviru programa Spodbujanje ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti med mladimi. Danes se uspešno zaključuje zadnja od petih delavnic za učitelje in profesorje, na katerih so se usposabljali po metodologiji izbirnega predmeta Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti. Skupaj je na delavnicah, ki jih je organizirala Javna agencija SPIRIT Slovenija s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, sodelovalo 150 udeležencev.

 PR

Slovenski izdelki in vina navdušili kupce v prestižni veleblagovnici KaDeWe v Berlinu

Z jutrišnjim dnem se v Berlinu zaključujejo Slovenski dnevi, ki so se med 7. in 19. septembrom 2015 odvijali v tamkajšnji prestižni veleblagovnici KaDeWe, in poželi veliko zanimanja med nemškimi kupci. To je bila največja predstavitev slovenskih prehrambnih izdelkov in vin na severnem delu Nemčije doslej, ki jo je pripravila Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo na pobudo Veleposlaništva RS v Berlinu in s pomočjo predstavništva STO v Münchnu.

 PR

SPIRITov poslovni dan na MOS v znamenju podjetništva, internacionalizacije in sodelanj

Današnjega dogodka, ki ga je v okviru 48. Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti 2015 organizirala Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, se je udeležilo 140 udeležencev. Podrobneje so jim bile predstavljene storitve za spodbujanje podjetništva in internacionalizacije, ki jih ponuja agencija, dobili so vpogled v poslovne priložnosti ameriškega in kanadskega trga, podeljene pa so bile tudi nagrade natečaja za najboljši prostor podjetniškega sodelanja (coworking) v Sloveniji.

 PR

Skupni nastop na sejmu 100%Design korak naprej k večji prepoznavnosti slovenskega oblikovanja

»S skupno predstavitvijo slovenskih podjetij na sejmu 100 % Design želimo storiti pomemben korak naprej k večji prepoznavnosti slovenskega oblikovanja v tujini ter ga ustrezno pozicionirati na zemljevidu svetovnega oblikovanja.« To je na današnji novinarski konferenci poudaril Matej Feguš, direktor podjetja Donar, ki se bo pod okriljem SPIRIT Slovenija skupaj s še osmimi podjetji med 23. in 26. septembrom 2015 predstavljalo na prestižnem oblikovalskem sejmu v britanski prestolnici.

 PR

SPIRIT Slovenija vabi podjetja k skupnemu nastopu na sejmu EXPO REAL 2015 v Münchnu

Javna agencija SPIRIT Slovenija je objavila Javno povabilo za nabor in izbor tržno zanimivih investicijskih projektov za skupinsko sejemsko predstavitev na mednarodnem investicijsko-nepremičninskem sejmu EXPO REAL 2015 v Münchnu, ki bo med 5. in 7. oktobrom 2015. Podjetja lahko svoje projekte prijavijo do ponedeljka, 10. avgusta 2015, do 10. ure.

 PR

Mreža častnih konzulov Slovenije v Turčiji podjetjem v pomoč pri sklepanju poslov

Zaradi svojega statusa in mreže poznanstev častni konzuli predstavljajo velik potencial pri krepitvi gospodarskega sodelovanja med državama, je bilo danes izpostavljeno na posvetu z osmimi častnimi konzuli Slovenije v Turčiji, ki se te dni mudijo v Sloveniji. Čeprav se v zadnjih letih gospodarsko sodelovanje med državama krepi, pa je možnosti za poglobitev sodelovanja med obema državama še veliko, med drugim jih ponuja tudi razvoj športne infrastrukture v Turčiji, o čemer je bilo govora na okrogli mizi ob koncu dneva..

 PR

V Indiji in na Kitajskem za slovenska podjetja veliko priložnosti, predvsem na področju čistih tehnologij in v prehrambni industriji

Včerajšnjega seminarja z naslovom »Priložnosti za poslovanje na azijskem trgu – s poudarkom na Indiji in Kitajski,« ki je potekal pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija se je udeležilo 40 predstavnikov iz 35 slovenskih podjetij, ki jih zanima poslovanje na azijskem trgu. Na dogodku so bile predstavljene predvsem priložnosti na področju čistih tehnologij v Indiji in v prehrambni industriji na Kitajskem.

 PR

SPIRIT Slovenija tudi letos na največjem investicijsko-nepremičninskem sejmu MIPIM 2015 v Cannesu

Javna agencija SPIRIT Slovenija se je tudi v letošnjem letu skupaj z Mestno občino Ljubljana aktivno udeležila mednarodnega investicijsko-nepremičninskega sejma MIPIM, ki je med 10. in 13. marcem 2015 potekal v francoskem Cannesu. Slovenija se je na letošnjem sejmu predstavljala pod sloganom Invest Slovenia & Ljubljana European Green Capital 2016 - Reusing the City. SPIRIT Slovenija je predstavljala Slovenijo kot primerno lokacijo za tuje neposredne investicije ter tudi zanimive investicijske priložnosti.

 PR

Slovenska podjetja na poslovnem srečanju Forum Agenti Mediterraneo v Neaplju

Na razstavišču Mostra D' Oltremare v Neaplju se jutri prične Forum Agenti Mediterraneo 2015, ki je namenjen iskanju poslovnih partnerjev med ponudniki izdelkov ali storitev na eni ter zastopniki in agenti, ki pokrivajo italijanski trg na drugi strani. V okviru dvodnevnega poslovnega dogodka bodo potekali individualni sestanki med približno 70 sodelujočimi italijanskimi in tujimi podjetij s preko 3000 agenti in zastopniki iz celotne italijanske regije.

 PR

SPIRIT Slovenija pripravlja seminar o priložnostih poslovanja na trgih Indije in Kitajske

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z EU SME Centrom v Pekingu, EBTC India v New Delhiju in Eurochambres iz Bruslja vabijo slovenska podjetja na seminar »Priložnosti za poslovanje na azijskem trgu – s poudarkom na Indiji in Kitajski.« Seminar bo v torek, 24. marca 2015, od 8.30 ure dalje v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons (Plečnikova dvorana).

 PR

Slovenski gospodarstveniki v Bakuju krepijo poslovne vezi

Med 2. in 5. marcem 2015 se na uradnem obisku v Azerbajdžanu mudi predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Mitja Bervar, ki ga spremlja delegacija slovenskih gospodarstvenikov. Delegacija poteka v času Slovenskih dnevov v Bakuju, gospodarstveniki bodo pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija obiskali vrsto azerbajdžanskih podjetij, v času obiska pa bo slavnostno odprt tudi slovensko azerbajdžanski poslovni klub, ki bo deloval pod pokroviteljstvom častnega konzulata Slovenije v Azerbajdžanu.

 PR

Pilotna delavnica programa Izzivi mladim presegla pričakovanja udeležencev

V petek 30. januarja 2015 se je pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija uspešno zaključila prva pilotna delavnica programa Izzivi mladim. Sedem ekip mladih je teden dni pod strokovnim vodstvom reševalo in na terenu preverjalo konkretne izzive sodelujočih podjetij ter jih nato predstavilo predstavnikom podjetij. Sodelujoči mladi in podjetja so delavnice ocenila zelo pozitivno in pozdravila prizadevanja agencije po tovrstnem povezovanju mladih in podjetij.

 PR

SPIRIT Slovenija in nov program Izzivi mladim: prvih osem izzivov podjetij čaka na inovativne rešitve mladih

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v okviru projekta Izzivi mladim po uspešno izvedeni pilotni delavnici za podjetja na svoji spletni strani www.mladimsedogaja.si objavila osem izzivov petih podjetij. Agencija k aktivnemu reševanju izzivov vabi dijake, študente, iskalce prve zaposlitve, brezposelne oziroma vse mlade med 15. in 29. letom. Prvi sklop pilotnih delavnic za mlade bo potekal med 22. in 30. januarjem 2015 v Ljubljani, sicer pa se bodo tovrstne aktivnosti sodelovanja podjetij in mladih vrstila skozi vse leto, v vseh regijah. Udeležba je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava na spletni strani.