Skip to main content

Sporočila za javnost

Sporočila za javnost s področij dela SPIRIT Slovenija:

 PR

Na tretjem butičnem srečanju podjetij s tujim in mešanim kapitalom o voditeljih 21. stoletja

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v okviru programa Nadaljnja rast in razvoj podjetij s tujim in mešanim kapitalom na Brdu pri Kranju včeraj pripravila tretje raziskovalno srečanje na temo ključnih lastnosti voditeljev 21. stoletja. Udeležilo se ga je več kot 70 vodilnih in vodstvenih kadrov iz podjetij s tujim in mešanim kapitalom, ki so prisluhnili izkušenim voditeljem in njihovim pogledom na uspešno vodenje zaposlenih in podjetij.

 PR

Najboljši tuji investitorji so podjetja Iskraemeco, Systemair in Swarco Lea

Javna agencija SPIRIT Slovenija je tudi letos podelila priznanja za najboljše tuje investitorje, ki so v preteklem letu ustvarili izjemne rezultate ter prispevali k razvoju slovenskega gospodarstva. Na gala večerni prireditvi na Brdu pri Kranju so nagrado FDI Award Slovenia 2019 prejela tri podjetja: Iskraemeco, d. d. v kategoriji veliko podjetje, Systemair, d. o. o. v kategoriji dolgoročna prisotnost v regiji ter Swarco Lea, d. o. o. v kategoriji pameten razvoj izdelkov in storitev.

 PR

Slovenska podjetja so se uspešno predstavila nemškim nabavnikom

Na 54. BME simpoziju nabave in logistike v Berlinu, ki se je zaključil pred nekaj dnevi se je nemškim nabavnikom pod okriljem SPIRIT Slovenija s svojimi izdelki in storitvami predstavilo tudi 15 slovenskih podjetij iz strojne, avtomobilske, kovinsko-predelovalne in elektrotehnične industrije.

 PR

SPIRIT Slovenija pripravlja dva dogodka za obstoječe tuje investitorje v Sloveniji

Prihodnji teden bosta pod okriljem SPIRIT Slovenija v kongresnem centru na Brdu pri Kranju potekala dva dogodka, namenjena obstoječim tujim investitorjem v Sloveniji. Dogajanje v torek, 26. novembra 2019, se bo pričelo s 3. raziskovalnim srečanjem za podjetja s tujim in mešanim kapitalom na temo ključnih lastnosti voditeljev 21. stoletja in se nadaljevalo z gala večerno prireditvijo, na kateri bodo najboljšim tujim investitorjem v naši državi podeljene nagrade FDI Award Slovenia 2019.

 PR

Trajnostna transformacija podjetja je tek na dolge proge

Z vzpostavljanjem trajnostnih poslovnih strategij in modelov vodilna podjetja iz različnih panog po vsem svetu že uspešno ustvarjajo in ohranjajo konkurenčno prednost na trgu. Da je vključevanje družbenih, okoljskih in ekonomskih učinkov v poslovne procese nujno, se vse bolj zavedajo tudi slovenska podjetja, ki so se udeležila 1. konference o trajnostni transformaciji.

 PR

Prejemnik naziva ITM Izvoznik leta 2019 je podjetje Seltron

Mednarodni izobraževalni program Vodenje izvoznega poslovanja – International Trade Management™ (ITM), ki poteka pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija je z včerajšnjo svečano podelitvijo diplom uspešno zaključila že dvanajsta generacija slušateljev. Na dogodku je bil že šesto leto zapored simbolično nagrajen tudi ITM Izvoznik leta 2019, podjetje Seltron, d. o. o., ki je bil izbran med udeleženci preteklih generacij programa ITM.

 PR

Čez nekaj dni bo znan ITM Izvoznik leta 2019

Javna agencija SPIRIT Slovenija prihodnji teden pripravlja zaključno prireditev mednarodnega izobraževalnega programa Vodenje izvoznega poslovanja – International Trade Management™ (ITM). Na dogodku, ki bo v ponedeljek, 11. novembra 2019, ob 18.30, v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani, bodo podeljene diplome letošnji generaciji slušateljev enega najboljših izobraževalnih programov za mednarodno poslovanje v EU, razglašen pa bo tudi ITM Izvoznik leta 2019, izbran med udeleženci prvih generacij omenjenega programa.

 PR

Z udeležbo na CIIE 2019 do večje blagovne menjave s Kitajsko

Danes je v Šanghaju svoja vrata odprl največji kitajski uvozni sejem China International Import Expo (CIIE), ki velja za prestižni politično-gospodarski dogodek in na katerem se že drugič predstavlja tudi Slovenija. Cilj letošnja udeležbe je predstavitev slovenskega gospodarstva in podjetij kot primernih poslovnih partnerjev, lažji prodor slovenskih podjetij na Kitajsko in še večja blagovna menjava.

 PR

Slovenija se bo na CIIE 2019 v Šanghaju predstavljala kot dežela visokih tehnologij in zimskih športov

Slovenija bo tudi letos prisotna na največjem kitajskem uvoznem dogodku China International Import Expo – CIIE, ki se 5. novembra 2019 prične v Šanghaju. Z nacionalnim in zimskim paviljonom ter s stalno razstavo izdelkov slovenskih podjetij se bo kitajski poslovni javnosti predstavljala kot dežela visokih tehnologij, inovativnih izdelkov in storitev ter kot odlična partnerica pri učinkoviti pripravi na izvedbo zimskih olimpijskih iger 2022 v Pekingu in razvoju zimskega športa na Kitajskem.

 PR

SPIRIT Slovenija predstavlja slovensko gospodarstvo in investicijske priložnosti na World Business Forum 2019 v Milanu

Italija predstavlja eno izmed najpomembnejših gospodarskih partneric Slovenije, zato je SPIRIT Slovenija tudi letos aktivno prisoten na svetovnem gospodarskem forumu WOBI v Milanu. Na posodobljenem razstavnem prostoru pod sloganom I feel Slovenia. Green. Creative. Smart, ki sovpada z letošnjo tematiko foruma »Super minds«, italijanskim in tujim podjetjem predstavlja prednosti poslovanja in investiranja v Sloveniji. Značilnosti in zanimivosti naše države letos udeležencem predstavlja tudi humanoidni robot Nao, ki interaktivno komunicira z obiskovalci slovenskega razstavnega prostora.

 PR

Na forumu SloWOODlife o specifiki in bivanjski kulturi v sodobni leseni gradnji

Z vrsto koristnih in merljivih lastnosti je les zelo uporaben gradbeni material. Odlikuje se z nizko težo in veliko nosilnostjo, odličnimi trdnostnimi in izolativnimi lastnostmi, zato je primeren tudi za gradnjo javnih stavb zahtevnejših, večjih dimenzij, je bilo pred dnevi povedano na forumu Bivanje z lesom – SloWOODlife. Forum je letos potekal na temo gradnje lesenih javnih stavb v trajnostnem športnem centru Squashland v Ljubljani, ki velja za prvi leseni squash center na svetu, udeležilo pa se ga je več kot 80 udeležencev.

 PR

V Mariboru mednarodno srečanje podjetij iz jugovzhodne Evrope

V Mariboru se je danes začel dvodnevni mednarodni B2B dogodek SEE MEET SLOVENIA 2019. Poslovno srečanje, ki vsako leto pritegne večje število udeležencev, podjetjem ponuja edinstveno platformo za hitre in učinkovite vnaprej dogovorjene sestanke.

 PR

Več kot 130 zadovoljnih podjetnic odšlo z novimi znanji in izkušnjami

Včeraj pozno popoldne se je na Gospodarskem razstavišču zaključil celodnevni dogodek za ženske podjetnice z naslovom Nadgrajujemo zanje in delimo izkušnje. Na dogodku, ki se ga je udeležilo več kot 130 podjetnic, so bili predstavljeni in nagrajeni najboljši poslovni modeli podjetnic začetnic, velik poudarek pa je bil na mreženju, predstavitvah izdelkov in storitev podjetnic ter pridobivanju novega znanja in izmenjavi izkušenj.

 PR

Uspešna predstavitev slovenskih investicijskih projektov nemški poslovni javnosti

V Münchnu se danes zaključuje največji evropski investicijsko-nepremičninski sejem EXPO REAL 2019, na katerem je SPIRIT Slovenija na svojem razstavnem prostoru v osrednji hali B2 skupaj s sorazstavljavci tujim investitorjem uspešno predstavljala različne investicijske priložnosti v Sloveniji. Ti so bili z izraženim zanimanjem tujih vlagateljev nad njihovimi projekti zelo zadovoljni, prisotnost na sejmu pa je po njihovem mnenju nujna tako z vidika promocije kot tudi vidika ohranjanja in vzpostavljanja stikov z obstoječimi in novimi poslovnimi partnerji.

 PR

Obeti za okrepitev sodelovanja med slovenskimi in jordanskimi poslovneži dobri

Včeraj je v Ljubljani potekal slovensko jordanski poslovni forum, na katerem je več kot 40 udeležencev prisluhnilo priložnostim za skupna poslovna sodelovanja med Slovenijo in Jordanijo, v nadaljevanju pa so potekali tudi poslovni pogovori med slovenskimi in jordanskimi udeleženci, ki sta jih obe strani ocenili kot zelo obetavne.

 PR

Uspešna predstavitev 19 slovenskih podjetij skupini SPAR v Avstriji

Pred dnevi je v Salzburgu potekal "Dan slovenskih dobaviteljev", na katerem je 19 slovenskih podjetij predstavilo svoje izdelke predstavnikom skupine SPAR Avstrija, ki velja za najhitreje rastočega avstrijskega trgovca z živili. Namen dogodka je bil povečati prepoznavnost slovenskih podjetij, ki poslujejo v živilski in industriji izdelkov široke porabe ter preveriti možnosti uvrstitve slovenskih izdelkov na prodajne police skupine SPAR Avstrija. Tako sodelujoča slovenska podjetja kot tudi predstavniki avstrijskega trgovca so bili s predstavitvijo izjemno zadovoljni.

 PR

V Cernu bo dan slovenske industrije

Na sedežu Evropske organizacije za jedrske raziskave – CERN v Ženevi, bo 9. in 10. oktobra 2019 potekal »Dan slovenske industrije«. Na dogodku bo predstavnikom organizacije svoje inovativne izdelke, storitve in rešitve predstavilo 24 slovenskih podjetij.

 PR

V Cernu bo dan slovenske industrije

Na sedežu Evropske organizacije za jedrske raziskave – CERN v Ženevi, bo 9. in 10. oktobra 2019 potekal »Dan slovenske industrije«. Na dogodku bo predstavnikom organizacije svoje inovativne izdelke, storitve in rešitve predstavilo 24 slovenskih podjetij.

 PR

Slovenski gospodarstveniki navdušeni nad francoskimi praksami prehoda na zeleno gospodarstvo

Pred dnevi se je iz Francije vrnila 14-članska razvojna delegacija slovenskih gospodarstvenikov, ki si je v Parizu z okolico ogledala primere dobrih praks uvajanja in spodbujanja zelenih tehnologij ter trajnostnega razvoja. Udeleženci so bili z obiskom v državi, ki sodi med najaktivnejše države v Evropi pri prehodu na zeleno gospodarstvo, zadovoljni, saj so se seznanili s sistemskim pristopom ter konkretnimi projekti uvajanja zelenih rešitev.

 PR

SPIRIT Slovenija vabi na Slovensko-jordanski poslovni forum

V Sloveniji se bo prihodnji teden mudila 22-članska delegacija jordanskih gospodarstvenikov. Ob tej priložnosti Javna agencija SPIRIT Slovenija pripravlja Slovensko-jordanski poslovni forum z individualnimi pogovori med podjetji obeh držav. Dogodek bo potekal v ponedeljek, 7. oktobra 2019, med 14. in 17. uro, v Stekleni dvorani Grand Hotela Union v Ljubljani.

 PR

Na sejmu EXPO REAL 2019 tudi slovenski investicijski projekti

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo tudi letos prisotna na največjem evropskem investicijsko-nepremičninskem sejmu EXPO REAL 2019 v Münchnu. Med 7. in 9. oktobrom 2019 bo na svojem razstavnem prostoru v osrednji hali B2 skupaj s sorazstavljavci tujim investitorjem Slovenijo predstavila kot zeleno, kreativno in pametno državo tudi na področju nepremičninskih investicijskih projektov. Vzporedno s predstavitvijo bo na razstavnem prostoru potekal tudi promocijski dogodek za tujo poslovno javnost, na katerem bo predstavljena Slovenija kot primerna lokacija za tuje investicije.

 PR

12 slovenskih podjetij na najpomembnejšem prehrambnem sejmu v Nemčiji

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnem sejmu ANUGA, ki med 5. in 9. oktobrom 2019 potekal v nemškem Kölnu. Na najpomembnejšem sejmu s področja prehrambne industrije v Evropi bo svoje izdelke predstavljalo 12 slovenskih podjetij.

 PR

SPIRIT Slovenija s podjetji prvič na sejmu navtične industrije na Floridi

Slovenski ponudniki izdelkov in storitev za navtično industrijo s svojimi inovativnimi in visoko kakovostnimi rešitvami sodijo v sam svetovni vrh, o čemer pričajo tudi številna mednarodna priznanja in nagrade. Na slovenskem nacionalnem paviljonu na sejmu IBEX, ki bo med 1. in 3. oktobrom 2019 potekal v Tampi na Floridi, bo svoje inovativne rešitve skupaj prvič predstavljalo devet podjetij iz sektorja slovenske navtične industrije: GS d. o. o., IRM d. o. o., LXNAV d. o. o., P TEAM d. o. o., ROTO d. o. o., Sandiline d. o. o., Sentinel LABS d. o. o., Simarine d. o. o. in Spinaker d. o. o.

 PR

Uspešen nastop slovenskih podjetij na francoskem sejmu Maison & Objet

Pred nekaj dnevi se je v Parizu zaključil prestižni oblikovalski sejem Maison & Objet, na katerem se je na skupnem razstavnem prostoru uspešno predstavljalo tudi šest slovenskih podjetij. Ta letošnjo udeležbo ocenjujejo kot zelo uspešno, saj so poželi veliko zanimanja med obiskovalci, pridobili obetavne kontakte, nekateri pa dobili tudi konkretna povpraševanja in sklenili posle.

 PR

Uspešna predstavitev aktivnosti MGRT na MOS

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je na letošnjem MOS v Celju na svojem razstavnem prostoru pripravilo pestro predstavitev aktivnosti ministrstva, izvajalskih institucij in organov v sestavi. Nastop je uspel, kar dokazuje tudi posebno priznanje, ki ga Celjski sejem podelil ministrstvu za inovativno urejeno in celostno podobo razstavnega prostora ter kakovostni program na področjih internacionalizacije, podjetništva, tehnološkega razvoja, turizma, notranjega trga, regionalnega razvoja in lesarstva.

 PR

Na MOS potekalo usposabljanje za svetovalce in referente sistema SPOT

Danes je na celjskem sejmišču pod okriljem SPIRIT Slovenija potekalo usposabljanje svetovalcev in referentov sistema SPOT - Slovenska poslovna točka, ki se ga je udeležilo več kot 100 referentov in 62 svetovalcev. Udeleženci so poglobili poznavanje sistema državnih pomoči za podjetja na področju poslovne odličnosti, digitalizacije in prenosa lastništva, davčne zakonodaje ter državnih pomoči MSP preko različnih vavčerjev.