Skip to main content

Arhiv sporočil za javnost 2017

Sporočila za javnost s področij dela SPIRIT Slovenija:

 PR

Izbranih in nagrajenih deset najbolj perspektivnih dijaških podjetniških idej

Včeraj je bilo v okviru skupnega projekta javne agencije SPIRIT Slovenija in Slovenskega podjetniška sklada (SPS) »Realizirajmo podjetniške ideje mladih skupaj,« izbranih in nagrajenih deset najbolj perspektivnih dijaških podjetniških idej. Najboljše ekipe so prejele 500 EUR za nadaljnji razvoj svoje podjetniške ideje, januarja prihodnje leto pa bodo na srečanju, na katerem bodo ekipe poročale o stanju svojega projekta, napredku v zadnjih dveh mesecih ter viziji prihodnjega razvoja, izbrali tri najbolj perspektivne ter jih še dodatno nagradili.

 PR

Uspešna srečanja slovenskih prehrambnih podjetij s ključnimi francoskimi kupci

V Parizu so se pred kratkim zaključila individualna srečanja petih slovenskih prehrambnih podjetij s ključnimi francoskimi kupci, veletrgovci, distributerji, centralnimi nabavami za trgovine na drobno, specializiranimi trgovskimi verigami, delikatesami in uvozniki. Udeležena slovenska podjetja so bila s pogovori izjemno zadovoljna, saj je povpraševanje potencialnih francoskih poslovnih partnerjev po njihovih izdelkih bistveno preseglo njihova pričakovanja.

 PR

Slovenska navtična podjetja uspešna v Amsterdamu

Pred kratkim se je v Amsterdamu zaključil 30. sejem navtične industrije in opreme METS (Marine Equipment Trade Show), ki velja za največji in najpomembnejši sejem za navtično opremo in opremo marin na svetu. Na njem je svoje izdelke in storitve uspešno predstavljalo tudi 20 slovenskih navtičnih podjetij.

 PR

Najboljši tuji investitorji so podjetja Titus, Isokon, LPKF in Kuehne + Nagel

Javna agencija SPIRIT Slovenija je tudi letos podelila priznanja za najboljše tuje investitorje, ki so v preteklem letu ustvarili izjemne rezultate ter prispevali k razvoju slovenskega gospodarstva. Nagrado Invest Slovenia FDI Award so na današnji večerni prireditvi v Dvorani pod zvezdami v ljubljanskem Lutkovnem gledališču prejela štiri podjetja: Titus, d. o. o., Dekani, v kategoriji najboljši zaposlovalec v regiji; Isokon, d. o. o., Slovenske Konjice, v kategoriji dolgoročna prisotnost v regiji; LPKF, d. o. o., v kategoriji raziskovalno-razvojna naravnanost in odlični poslovni rezultati ter Kuehne + Nagel, d. o. o., v kategoriji logistični center.

 PR

V četrtek zvečer bodo znani najboljši tuji investitorji leta

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo letos že dvanajstič po vrsti podelila priznanja najboljšim tujim investitorjem v Sloveniji. Na dogodku, ki bo v četrtek, 16. novembra 2017, ob 20. uri, v ljubljanskem Lutkovnem gledališču (Dvorana pod zvezdami), bodo priznanja Invest Slovenia FDI Award podeljena najboljšim v naslednjih štirih kategorijah: najboljši zaposlovalec v regiji, dolgoročna prisotnost v regiji, raziskovalno-razvojna naravnanost in uspešni poslovni rezultati ter logistični center.

 PR

Na navtičnem sejmu METS v Amsterdamu tudi 20 slovenskih podjetij

Na 30. sejmu navtične industrije in opreme METS (Marine Equipment Trade Show), ki se je danes pričel v Amsterdamu, svoje izdelke in storitve pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija na skupnem razstavnem prostoru predstavlja 20 slovenskih podjetij. Sejem velja za največji in najpomembnejši sejem za navtično opremo in opremo marin na svetu, letos naj bi si ga po pričakovanjih organizatorjev ogledalo več kot 23.000 obiskovalcev.

 PR

Podjetju Špica international podeljena nagrada ITM Izvoznik leta 2017

Mednarodni izobraževalni program Vodenje izvoznega poslovanja – International Trade Management™ (ITM), ki poteka pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija je z včerajšnjo svečano podelitvijo diplom uspešno zaključila že deseta generacija slušateljev. Na dogodku je bil simbolično nagrajen tudi ITM Izvoznik leta 2017, podjetje Špica international, d. o. o., ki je bil izbran med udeleženci prvih osmih generacij programa ITM.

 PR

Na sejmu Ambient tudi tri okrogle mize: o nišnih lesenih izdelkih za hotelsko in navtično industrijo ter lesarskih izzivih

Javna agencija SPIRIT Slovenija si s svojimi aktivnostmi prizadeva storiti pomemben korak naprej k večji prepoznavnosti slovenskih pohištvenih podjetij in slovenskega oblikovanja doma in v tujini. Tako bodo v okviru sejma pohištva in druge notranje opreme Ambient Ljubljana potekali trije dogodki za lesarska podjetja. In sicer dve okrogli mizi o nišnih lesarskih izdelkih: v sredo, 8. novembra 2017, na temo Pohištvo za hotele – globalna priložnost za slovensko lesarstvo, v petek, 10. novembra 2017, pa na temo Leseno pohištvo in interierji za navtiko, medtem ko bo v četrtek, 9. novembra 2017, posvet z okroglo mizo z naslovom Izzivi v lesarstvu.

 PR

Uspešen nastop slovenskih podjetij na sejmu eMove360° Europe v Münchnu

Pred kratkim se je v Münchnu končal avtomobilski sejem eMove360°Europe, ki velja za ključni sejemski dogodek v tem segmentu avtomobilske industrije in je bil posvečen mobilnosti 4.0. Na sejmu se je na skupnem razstavnem prostoru uspešno predstavilo tudi sedem slovenskih podjetij.

 PR

Uspešen začetek SEEmeet Slovenia 2017

V Mariboru poteka dvodnevno poslovno srečanje Jugovzhodne Evrope pod imenom SEEmeet Slovenia 2017- SouthEast Europe Business B2B gathering, ki se ga udeležuje več kot 120 podjetij iz 13 držav.

 PR

S premišljeno, kreativno in trajnostno uporabo lesa do večje konkurenčnosti turistične ponudbe

Včerajšnji gospodarsko arhitekturni forum je minil v duhu inovativne uporabe lesa za kreativni turizem. Več kot 120 udeležencem so mednarodno uveljavljeni arhitekti iz tujine na primerih dobre prakse prikazali, kako je s premišljenim načrtovanjem uporabe lesa pri gradnji turističnih objektov in opremi interierjev moč dvigniti vrednost in konkurenčnost turistične ponudbe.

 PR

Digitalno gospodarstvo priložnost za slovensko-rusko poslovno sodelovanje

Sodobne tehnologije in digitalne inovacije podjetjem po vsem svetu ponujajo nove možnosti za izboljšanje poslovanja, širitve na tuje trge in mednarodno poslovno povezovanje. Povezovanje na področju digitalnega gospodarstva je bila tema današnjega Slovensko-ruskega poslovnega foruma, ki je v organizaciji javne agencije SPIRIT Slovenija potekal v okviru 1. sejma inovativnih digitalnih rešitev Feel the Future v Celju.

 PR

Na forumu o aktualnih razvojnih trendih v lesarstvu

Lesno predelovalna industrija je globoko v digitalizaciji, je bilo včeraj zvečer slišati na lesarskem forumu z naslovom Napredno v lesarstvu. Na dogodku, ki je potekal v okviru Meseca oblikovanja, so mednarodno uveljavljeni strokovnjaki z različnih področij lesarstva ter predstavniki hitro rastočih lesarskih blagovnih znamk razpravljali o aktualnih razvojnih trendih v lesarstvu.

 PR

Med Slovenijo in Rusko federacijo je obilo priložnosti za sodelovanje na področju inovativnih digitalnih tehnologij

Pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija se te dni v naši državi mudi delegacija predstavnikov ruskih podjetij in institucij s področja inovativnih digitalnih tehnologij. Danes so se člani delegacije na ljubljanski fakulteti za računalništvo in informatiko udeležili okrogle mize na temo Ustvarjamo digitalno prihodnost, jutri pa bodo prisotni tudi na slovensko ruskem poslovnem forumu z individualnimi poslovnimi srečanji, ki bo potekal ob robu sejma Feel The Future v Celju.

 PR

V okviru Meseca oblikovanja tudi dva lesarska dogodka

Javna agencija SPIRIT Slovenija si že vrsto let z različnimi aktivnostmi prizadeva storiti pomemben korak naprej k večji prepoznavnosti slovenskih pohištvenih podjetij in slovenskega oblikovanja doma in v tujini. Tako bo v okviru Meseca oblikovanja v prostorih Mesta oblikovanja organizirala dva lesarska dogodka. V sredo, 18. oktobra 2017, ob 18. uri bo potekal lesarski forum z naslovom Napredno v lesarstvu, v četrtek, 19. oktobra 2017, prav tako ob 18. uri pa še gospodarsko arhitekturni forum z naslovom Les za kreativni turizem.

 PR

Osem slovenskih podjetij pod okriljem SPIRIT Slovenija na Mednarodni poslovni forum CEE AUTOMOTIVE FORUM 2017 v Prago

Javna agencija SPIRIT Slovenija 16. in 17. oktobra 2017 organizira izhodno gospodarsko delegacijo slovenskih podjetij na Češko. V tem času se bo 13 predstavnikov osmih slovenskih podjetij udeležilo dvodnevnega mednarodnega poslovnega foruma CEE AUTOMOTIVE FORUM 2017 v Pragi in imelo individualne sestanke z vodilnim menedžmentom svetovnih avtomobilskih proizvajalcev in podjetji ter združenj avtomobilske industrije.

 PR

Na sejmu eMOVE 360 Europe v Münchnu tudi sedem slovenskih podjetij

V torek, 17. oktobra 2017 se v Münchnu pričenja avtomobilski sejem eMOVE 360 Europe, na katerem se bo na skupnem razstavnem prostoru predstavljalo tudi sedem slovenskih podjetij. Skupinski nastop slovenskih podjetij na sejmu, ki velja za ključni sejemski dogodek v tem segmentu avtomobilske industrije, organizira Javna agencija SPIRIT Slovenija.

 PR

Slovenska podjetja bodo v Ruski federaciji predstavila inovativne tehnološke rešitve

Čez nekaj dni pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija v Moskvo odhaja delegacija podjetij in institucij, ki bo 16. in 17. oktobra 2017 obiskala Inovacijski center Skolkovo in Sklad za razvoj spletnih pobud. Člani delegacije se nadejajo novih poslovnih stikov in vzpostavitve poslovnega sodelovanja na področju inovativnih tehnologij. Obisku slovenskih podjetij v Moskvi bo 19. in 20. oktobra 2017 sledil povratni obisk iz Ruske federacije.

 PR

Slovenski investicijski projekti so se uspešno predstavili nemški poslovni javnosti

Pred kratkim se je v Münchnu zaključil največji evropski investicijsko-nepremičninski sejem EXPO REAL 2017, na katerem se je pod okriljem Javne agencije SPIRIT predstavilo sedem tržno najbolj zanimivih investicijskih projektov. Po mnenju nosilcev investicijskih projektov je prisotnost na sejmu nujna tako zaradi promocije kot tudi za ohranjanje in vzpostavljanje stikov z obstoječimi in novimi poslovnimi partnerji.

 PR

SPIRIT Slovenija skupaj s podjetji in institucijami v Inovacijski center Skolkovo v Ruski federaciji po nove priložnosti

Pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija 16. in 17. oktobra 2017 v Rusko federacijo odhaja delegacija slovenskih podjetij in institucij, kjer bodo med drugim obiskali Inovacijski center Skolkovo. Rusko mesto inovativnih tehnologij, ki deluje s podporo države, stoji na obrobju ruske prestolnice ob glavni moskovski obvoznici in je sodobni znanstveno - tehnološki center, posvečen razvoju in komercializaciji novih tehnologij.

 PR

Uspešno zaključen obisk slovenske gospodarske delegacije v ruski regiji Vologda

Pred kratkim se je v Slovenijo vrnila 18 članska delegacija slovenskih podjetij in institucij, ki se je pod okriljem SPIRIT Slovenija med 18. in 19. septembrom 2017 mudila v regiji Vologda v Ruski federaciji, ki po gospodarski rasti sodi med vodilne ruske regije. Udeleženci so izrazili zadovoljstvo z obiskom, saj so si izmenjali kontakte s številnimi zainteresiranimi tamkajšnjimi podjetji in se pogovarjali o možnostih ter idejah za poslovno sodelovanje v prihodnje.

 PR

Na prvem raziskovalnem srečanju podjetij s tujim in mešanim kapitalom o umetnosti iskanja in razvoja pravih sodelavcev

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v okviru programa Nadaljnja rast in razvoj podjetij s tujim in mešanim kapitalom včeraj v ljubljanskem hotelu Radisson Blu Plaza pripravila prvo raziskovalno srečanje na temo iskanja in razvoja pravih kadrov. Udeležilo se ga je več kot 30 vodilnih in vodstvenih kadrov iz podjetij s tujim in mešanim kapitalom, ki so prisluhnili vrhunskim domačim in tujim praksam na tem področju.

 PR

Uspešno zaključeno spomladansko usposabljanje za brezposelne ženske s terciarno izobrazbo

Danes se je zaključil spomladanski sklop podjetniških usposabljanj za brezposelne ženske s terciarno izobrazbo, ki so se odločile, da stopijo na samostojno podjetniško pot. 250 udeleženk je predstavilo svoje poslovne modele ter s tem uspešno zaključilo usposabljanje in pridobilo certifikat, s katerim so upravičene do subvencije za samozaposlitev Zavoda RS za zaposlovanje. Nov sklop tovrstnih usposabljanj bo potekal jeseni.

 PR

Vse bolj inovativna in drzna gradnja z lesom postaja resna konkurenca klasični gradnji

Slovenija bi kot majhna in prilagodljiva dežela z lastno lesno surovino zlahka sledila svetovnemu trendu trajnostne lesene gradnje, tudi za najzahtevnejše objekte, je bilo slišati na forumu Bivanje z lesom – SloWOODlife. Ta se je včeraj pred več kot 90 udeleženci odvijal na Ravnah na Koroškem, v mladinskem hotelu Punkl, ki velja za prvi nizkoenergijski mladinski hotel v Sloveniji in je v celoti zgrajen iz lesa. Na njem so strokovnjaki z različnih področij razbijali številne trdno zakoreninjene stereotipe o leseni gradnji.

 PR

SPIRIT Slovenija organizira forum Bivanje z lesom - SloWOODlife

Javna agencija SPIRIT Slovenija v okviru aktivnosti za promocijo lesa in lesnih izdelkov organizira forum “Bivanje z lesom – SloWOODlife,« na katerem bodo predstavljeni najnovejši trendi v leseni gradnji in dizajnu. Dogodek bo v sredo, 21. junija 2017, v prostorih Mladinskega hotela Punkl na Ravnah na Koroškem s pričetkom ob 14. uri.

 PR

Slovenski nacionalni paviljon v središču pozornosti na China – CEEC Investment and Trade Expo v Ningbo

Letos se Slovenija na China – CEEC Investment and Trade Expo, ki se je pravkar pričel v Ningbo na Kitajskem, predstavlja pod sloganom »Slovenija – vaša zelena, aktivna in zdrava partnerica«. Na inovativno zasnovanem paviljonu se pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija se predstavlja 148 izdelki 12 slovenskih podjetij s področja živilsko-predelovalne industrije.

 PR

SPIRIT Slovenija tudi v 2017 spodbuja ustvarjalnost, inovativnost in podjetnost med mladimi

Javna agencija SPIRIT Slovenija tudi v letošnjem letu nadaljuje z izvajanjem aktivnosti za spodbujanje ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti med mladimi. Tako je pred kratkim objavila Javni razpis za podporo izvajanju dejavnosti s področja spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti v osnovnih in srednjih šolah v šolskem letu 2017/2018 in Javno povabilo osnovnim šolam k sodelovanju pri spodbujanju ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi v šolskem letu 2017/2018. Poleg tega bo agencija v poletnih in jesenskih mesecih izvajala brezplačni program usposabljanja za učitelje, profesorje in študente pedagoških fakultet ter oktobra izvedla delavnico Predstavitev učne metode Doris Korda skozi prakso.

 PR

KLS Ljubno med najboljšimi družinskimi podjetji na svetu

Danes je podjetje KLS Ljubno na svetovnem srečanju družinskega podjetništva v Monacu, ki ga organizira mednarodno podjetje EY (Global Family Business Summit), prejelo nagrado odličnosti za družinsko podjetje. S projektom družinskega podjetništva EY Slovenija povezuje slovenske družinske podjetnike z dobrimi praksami v tujini ter promovira uspešna družinska podjetja, projekt pa že vrsto let podpira tudi javna agencija SPIRIT Slovenija.

 PR

Slovenija tudi letos na 3. China - CEEC Investment and Trade Expo 2017 v kitajskem Ningbo

V kitajskem mestu Ningbo bo med 9. in 12. junijem 2017 potekal že 3. China – CEEC Investment and Trade Expo 2017, kjer se bo naša država predstavljala pod sloganom »Slovenija – vaša zelena, aktivna in zdrava partnerica«. V okviru nacionalnega paviljona se bo pod okriljem SPIRIT Slovenija s 148 izdelki predstavljalo 13 podjetij s področja živilsko-predelovalne industrije, letošnja osrednja tema dogodka je namreč hrana, slovenski teran Vinakras Sežana pa je bil izbran za letošnje protokolarno vino.

 PR

Na zahteven britanski trg s kakovostnim izdelkom in pravo cenovno politiko

Z dobrim izdelkom, poznavanjem trga in razumevanjem poslovne kulture imajo slovenska podjetja veliko možnosti za uspeh na trgu Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske, je bilo včeraj slišati na delavnici z naslovom Kako uspešno vstopiti in poslovati na britanskem trgu, ki jo je organizirala javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Britansko–slovensko gospodarsko zbornico.

 PR

Slovenija med 10 najbolj konkurenčnimi državami po stopnji davka na dobiček

Slovenija je na lestvici svetovne konkurenčnosti za leto 2017, ki jo objavlja švicarski inštitut za razvoj menedžmenta (IMD), med 63 državami, ki sodelujejo v tej raziskavi, letos zasedla enako, 43. mesto kot lani. V sklopu gospodarske uspešnosti je naša država letos pristala na 47. mestu, kar je za 4. mesta slabše kot lani, na področju vladne učinkovitosti je napredovala za tri mesta na 42. mesto, pri poslovni učinkovitosti za pet mest na 48. mesto, in zdrsnila za eno mesto na področju infrastrukture, na 31. mesto. Letos sta bili vključeni dve novi državi, in sicer Saudska Arabija in Ciper.

 PR

Predstavitev rezultatov slovenske konkurenčnosti na osnovi objavljenih podatkov iz IMD svetovnega letopisa konkurenčnosti 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija, Inštitut za ekonomska raziskovanja in Ekonomska fakulteta v Ljubljani vabijo na predstavitev rezultatov slovenske konkurenčnosti na osnovi objavljenih podatkov iz IMD svetovnega letopisa konkurenčnosti 2017, ki bo v sredo, 31. 5. 2017, ob 13. uri, v prostorih Centra inovativnega podjetništvan (Trg Republike 2, Ljubljana).

 PR

SPIRIT Slovenija zbira predloge podjetij za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2018

Javna agencija SPIRIT Slovenija je objavila vabilo podjetjem za posredovanje interesa za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2018. Zbrani predlogi bodo podlaga za pripravo programa agencije za skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini v naslednjem letu. Rok za zbiranje predlogov se izteče v petek, 8. septembra 2017.

 PR

Pod okriljem SPIRIT Slovenija v ZDA odhaja delegacija pohištvenih podjetij

V nedeljo, 21. maja 2017, v Združene države Amerike pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija odhaja delegacija predstavnikov pohištvenih podjetij. Cilj delegacije je seznanitev s trendi in poslovnimi priložnostmi na ameriškem trgu, osvežitev dobrih poslovnih odnosov s tamkaj živečimi slovenskimi poslovneži ter vzpostavitev novih poslovnih povezav. V času obiska si bo delegacija ogledala tudi sejem sodobnega pohištva in opreme ICFF v New Yorku.

 PR

SPIRIT Slovenija s 15 podjetji prvič na sejmu Transport & Logistic v Münchnu

Javna agencija SPIRIT Slovenija prvič organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Transport & Logistic, ki bo od 9. do 12. maja 2017 potekal v Münchnu. Na vodilnem svetovnem sejmu s področja logistike in spremljajočih dejavnosti se bo pod okriljem agencije na skupnem razstavnem prostoru predstavilo 15 slovenskih podjetij.

 PR

SPIRIT Slovenija skupaj z 9 podjetji prvič na sejmu TUTTOFOOD v Milanu

Javna agencija SPIRIT Slovenija prvič organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnem sejmu s področja prehrambne industrije TUTTOFOOD, ki bo med 8. in 11. majem 2017 potekal v Milanu. Na njem se bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem agencije predstavilo 9 slovenskih podjetij.

 PR

GEM Slovenija 2016: V Sloveniji ima dve tretjini prebivalstva pozitiven odnos do podjetništva

V Sloveniji ima dve tretjini prebivalstva pozitiven odnos do podjetništva, poslovne priložnosti jih zaznava četrtina, podjetniške namere v prihodnosti izkazuje le še 14 %, med ustaljenimi podjetniki pa je le še 7 % posameznikov, je bilo izpostavljeno na današnji novinarski konferenci ob predstavitvi rezultatov mednarodnega raziskovalnega projekta Global Entrepreneurship Monitor (GEM 2016) za Slovenijo, ki je potekala na javni agenciji SPIRIT Slovenija.

 PR

Izbrane in nagrajene tri najbolj perspektivne podjetniške ideje mladih dijakov

Aplikacija za trenerje košarke ProTactics, namizna igra z zbiralnimi kartami Team Reality in prostočasno igranje iger s ciljem pridobivanja kuponov za popust ByLow so tri najbolj perspektivne podjetniške ideje mladih dijakov. Najboljše ekipe bodo prejele 500 EUR za nadaljnje razvijanje svoje podjetniške ideje, ki je nastala v okviru skupnega projekta javne agencije SPIRIT Slovenija in Slovenskega podjetniška sklada (SPS) »Realizirajmo podjetniške ideje mladih skupaj.«

 PR

Pričela so se podjetniška usposabljanja za brezposelne ženske s terciarno izobrazbo

Javna agencija SPIRIT Slovenija je pričela z novim sklopom podjetniških usposabljanj za brezposelne ženske s terciarno izobrazbo, ki so se pogumno odločile, da stopijo na samostojno podjetniško pot. Lani pilotno izveden program, ki ga agencija izvaja v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti , Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Zavodom RS za zaposlovanje, se je izkazal za zelo dobrodošlo spodbudo.

 PR

V Južni Koreji in Kambodži številne priložnosti v vseh sektorjih

Današnjega seminarja z naslovom »Priložnosti za slovenska podjetja v Južni Koreji in Kambodži,« ki je potekal pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija, se je udeležilo 30 predstavnikov slovenskih podjetij, ki jih zanima poslovanje na obeh južnoazijskih trgih. Na dogodku so bile predstavljene aktualne gospodarske razmere in trendi v obeh deželah, tamkajšnje poslovne priložnosti v različnih sektorjih in praktične informacije o možnostih in načinih uspešnega vstopa ter poslovanja na obeh trgih.

 PR

Veliko priložnosti za poglobitev gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in rusko regijo Vladimir

Slovenija za vladimirska podjetja lahko predstavlja vstopno točko na trg Evropske unije, Vladimir pa za preboj slovenskih podjetij v Rusko federacijo, je bilo slišati na današnjem Slovensko – ruskem poslovnem forumu v Ljubljani, na katerem je bilo več kot 90 udeležencev. V okviru foruma, ki ga je organizirala Javna agencija SPIRIT Slovenija, je bil podpisan tudi skupni krovni sporazum za dolgoročno poslovanje s proizvodnjo in prodajo v regiji Vladimir med slovenskim podjetjem SICO, d. o. o. in vladimirskim podjetjem GARANT PLUS.

 PR

Slovensko sodobno oblikovanje v lesu se predstavlja v Milanu

Z včerajšnjo svečano otvoritvijo se je v Milanu uradno pričela druga razstava Slovenia Design Showroom Milano 2017 z nazivom "Oblikovanje kot (z)možnost spremembe: Vrhunci slovenskega oblikovanja v lesu". Tako se bo med 3. in 9. aprilom 2017 italijanski strokovni in splošni javnosti predstavljalo 15 izbranih oblikovalskih in arhitekturnih presežkov slovenske lesarske panoge, med njimi tudi nekaj inovacij v svetovnem merilu. Razstava je namenjena krepitvi prepoznavnosti slovenskega industrijskega oblikovanja in arhitekture v lesu ter inovativnih lesarskih izdelkov na italijanskem trgu ter odpiranju vrat novim poslovnim priložnostim podjetjem obeh držav.

 PR

Slovenska podjetja zadovoljna z udeležbo na mednarodnem poslovnem forumu v Franciji

Danes se v Franciji zaključuje 21. mednarodni poslovni forum FUTURALLIA 2017, ki se ga je pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija udeležilo tudi osem slovenskih podjetij. Dogodek je bil namenjen poslovnemu mreženju malih in srednjih podjetij iz vseh sektorjev, ki načrtujejo širitev na nove trge oziroma iščejo nove poslovne partnerje predvsem v Franciji. Slovenski udeleženci so prepričani, da so z udeležbo postavili dobre temelje za nadaljnje poslovno sodelovanje.

 PR

Slovenia Design Showroom Milano 2017: Slovensko sodobno oblikovanje v lesu kmalu na ogled italijanski javnosti

Javna agencija SPIRIT Slovenija v Milanu organizira drugo razstavo Slovenia Design Showroom Milano 2017 z nazivom "Oblikovanje kot (z) možnost spremembe: Vrhunci slovenskega oblikovanja v lesu". Na razstavi, ki bo med 3. in 9. aprilom 2017 potekala v času milanskega pohištvenega sejma, se bo italijanski strokovni in splošni javnosti predstavljalo 15 izbranih oblikovalskih in arhitekturnih presežkov slovenske lesarske panoge.

 PR

Pod okriljem SPIRIT Slovenija v Francijo odhaja 8 slovenskih podjetij

Pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija v Francijo odhaja osem slovenskih podjetij, ki se bodo v Poiters-Futuroscope udeležila mednarodnega poslovnega foruma FUTURALLIA 2107. Dogodek bo potekal med 29. in 31. marcem 2017 in je namenjen poslovnemu mreženju malih in srednjih podjetij iz vseh sektorjev, ki načrtujejo širitev na nove trge oziroma iščejo nove poslovne partnerje predvsem v Franciji.

 PR

Aprila bo seminar o poslovnih priložnostih v Južni Koreji in Kambodži

Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi podjetja na brezplačni seminar z naslovom »Priložnosti za slovenska podjetja v Južni Koreji in Kambodži«. Dogodek bo v torek, 11. aprila 2017, v Grand Hotelu Union Business v Ljubljani, zainteresirana podjetja se lahko prijavijo do vključno 9. aprila 2017.

 PR

SPIRIT Slovenija skupaj s podjetji na sejmu CeBIT 2017 v Hannovru

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu CeBIT, ki bo med 20. in 24. marcem 2017 potekal v Hannovru v Nemčiji. Na njem se bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem agencije predstavilo 12 slovenskih podjetij.

 PR

Uspešen nastop slovenskih podjetij na sejmu arhitekture in gradbeništva v Milanu

Med vikendom se je v Milanu zaključil sejem arhitekture in gradbeništva Made Expo, na katerem so pod okriljem SPIRIT Slovenija na 210 kvadratnih metrov velikem skupinskem razstavnem prostoru svoje izdelke in storitve razstavljala podjetja Hoja, d. d., Marles hiše Maribor, d. o. o., Melu, d. o. o., M Sora, d. d., Riko hiše , d. o. o., Saning, d. o. o. ter Lesarski grozd.

 PR

SPIRIT Slovenija tudi letos na največjem investicijsko-nepremičninskem sejmu MIPIM 2017 v Cannesu

Javna agencija SPIRIT Slovenija se tudi v letošnjem letu aktivno udeležuje mednarodnega investicijsko-nepremičninskega sejma MIPIM, ki bo med 14. in 17. marcem 2017 potekal v francoskem Cannesu. Skupaj z Mestno občino Ljubljana bo na svojem razstavnem prostoru pod sloganom Invest Slovenia - Green. Creative. Smart. predstavljala Slovenijo kot primerno lokacijo za tuje neposredne investicije in sedem zanimivih investicijskih priložnosti.

 PR

Slovenia Wood Showroom Zagreb: Slovensko sodobno oblikovanje v lesu na ogled hrvaški javnosti

Z včerajšnjo svečano otvoritvijo se je v Hiši arhitekture ORIS v Zagrebu uradno pričel Slovenia Wood Showroom Zagreb, ki bo hrvaški javnosti do 25. februarja 2017 predstavljal izbrano sodobno slovensko oblikovanje v lesu. V tem času se bo zvrstilo več poslovnih dogodkov, med drugim tudi okrogla miza, poslovna srečanja med slovenskimi in hrvaškimi podjetji ter individualne predstavitve nekaterih slovenskih podjetij, vzporedno pa bo potekala razstava »Les25 – izbor sodobnega slovenskega oblikovanja v lesu«. Slovenia Wood Showroom Zagreb je namenjen krepitvi prepoznavnosti slovenskega industrijskega oblikovanja in arhitekture v lesu ter lesarskih inovativnih izdelkov na hrvaškem trgu ter odpiranju vrat novim poslovnim priložnostim podjetjem obeh držav.

 PR

Nagrajenih 10 najuspešnejših mladih podjetniških ekip

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Slovenski podjetniški sklad (SPS) sta v okviru projekta »Realizirajmo podjetniške ideje mladih skupaj« nagradila 10 najuspešnejših ekip mladih dijakov in učencev. Gre za nadgradnjo aktivnosti za spodbujanje ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi, ki jih je agencija izvajala v letu 2016 in v katere je bilo vključenih 1475 dijakov in osnovnošolcev iz 14 srednjih in osnovnih šol. 

 PR

SPIRIT Slovenija vabi na seminar »Spoznajte priložnosti japonske avtomobilske industrije«

Japonska predstavlja enega pomembnejših oddaljenih tujih trgov za širitev slovenskega izvoza, zato javna agencija SPIRIT Slovenija 16. februarja 2017 organizira seminar o poslovnih priložnostih, ki jih ponuja japonska avtomobilska industrija. Na dogodku bo udeležencem predstavljeno trenutno stanje in trendi japonske avtomobilske industrije, tamkajšnje poslovne priložnosti in značilnosti poslovne kulture.

 PR

SPIRIT Slovenija objavil seznam skupinskih sejemskih nastopov v tujini v letu 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija je na podlagi izraženega interesa slovenskih podjetij pripravila seznam skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na 12 mednarodnih sejmih v tujini, ki jih bo izvedla v letu 2017. Vabila za posamezne sejme bodo objavljena na spletnih straneh www.izvoznookno.si in www.spiritslovenia.si, kjer je objavljen tudi seznam sejmov.