Skip to main content

Arhiv sporočil za javnost 2013

Sporočila za javnost s področij dela SPIRIT Slovenija:

 PR

Predstavniki slovenskih podjetij v Krakovu

Javna agencija SPIRIT Slovenije je v začetku tega tedna skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije in Veleposlaništvom RS iz Varšave v sodelovanju z Gospodarsko zbornico iz Krakova organizirala poslovno konferenco v Krakovu. Na njej so se predstavniki nekaterih slovenskih podjetij srečali z gospodarstveniki iz Krakova in širšega Malopoljskega vojvodstva.

 PR

Veliko priložnosti za krepitev slovensko ruskega sodelovanja

Na današnji slovensko-ruski investicijski konferenci, ki je potekala v hotelu Ritz Carlton v Moskvi je okoli 60 predstavnikov ruskih podjetij in ostale zainteresirane javnosti z zanimanjem prisluhnilo predstavitvi investicijskih projektov in priložnosti, ki jih ponuja Slovenija. Konference se je poleg predsednice Vlade RS mag. Alenke Bratušek udeležil tudi ruski minister za zveze in množične komunikacije Nikolaj Nikiforov.

 PR

Uspešno zaključena slovensko-italijanska investicijska konferenca v Milanu

Danes se je v Milanu ob uradnem obisku mag. Alenke Bratušek v tej državi zaključila slovensko-italijanska investicijska konferenca, na kateri so predstavnikom 150 italijanskih podjetij in ostale zainteresirane javnosti predstavljali slovenske investicijske priložnosti. Ob robu konference sta državi podpisali tudi pristopno pogodbo za sodelovanje naše države na svetovni razstavi EXPO MILANO 2015, kar bo koordinirala javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z ministrstvi.

 PR

Priprava prijave na javni poziv RNP 2013

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v oktobru 2013 objavila javno povabilo podjetjem za oddajo prijav in sodelovanje v »PROGRAMU ZA SPODBUJANJE RAZVOJA NOVIH PRODUKTOV V LETIH OD 2013 DO 2015 – RNP 2013«. V javnosti krožijo netočne informacije, da je prijava mogoča samo s pomočjo svetovalnih podjetij oz. zunanjih svetovalcev.

 PR

Slovenska podjetja uspešna na poslovnem srečanju Forum Agenti v Milanu 2013

Pred kratkim se je na sejmišču Fiera Milano City zaključila mednarodna borza agentov in zastopnikov Forum agenti Milano, na katerem se je pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Trgovinsko pisarno RS v Milanu ter Veleposlaništvom RS v Milanu predstavljalo tudi šest slovenskih podjetij

 PR

SPIRIT Slovenija skupaj s podjetji na sejmu AF - L' Artigiano in Fiera v Milanu

Jutri se v Milanu pričenja 18. Mednarodni sejem AF L'Artigiano in fiera, na katerem bo pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija in v sodelovanju z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije (OZS) na skupnem razstavnem prostoru med 30. novembrom in 8. decembrom 2013 svoje izdelke in storitve predstavljalo 19. slovenskih podjetij in institucij.

 PR

Slovenska podjetja na sejmu LOGITRANS 2013 v Istanbulu

Pred kratkim se je iz Istanbula vrnila delegacija slovenskih gospodarstvenikov, ki je v organizaciji javne agencije SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Združenjem za promet in Centrom za mednarodno poslovanje na Gospodarski zbornici Slovenije med 21. in 24. novembrom 2014 obiskala transportno - logistični sejem LOGITRANS 2013.

 PR

Podjetniški duh je preplavil Ljubljano

Ljubljana, 25.11.2013 – Nacionalni otvoritveni dogodek Evropskega tedna podjetništva, ki ga je organizirala javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju s Kariernimi centri Univerze v Ljubljani, je odprl vse-podjetniško dogajanje po Sloveniji. Več kot 150 mladih, študentov, diplomantov in drugih entuziastov se je na skupnem dogodku seznanilo z osnovami podjetništva kot eno izmed možnosti zaposlitve in se preizkusilo v podjetniški fleksibilnosti s hitrim spoznavanjem ter soustvarjanjem.

 PR

Uspešen obisk slovenskih podjetij v Kanadi

Pred kratkim se je iz Kanade vrnila delegacija slovenskih gospodarstvenikov, ki je pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije tam preverjala možnosti za skupne posle. V okviru obiska so se predstavniki 14 slovenskih podjetij udeležili slovensko-kanadske poslovne konference z individualnimi srečanji, se srečali s predstavniki Kanadsko-slovenske gospodarske zbornice in tam živečimi Slovenci, nekaj podjetij pa se je predstavilo na sejmu Gourmet Food & Wine Expo show.

 PR

Prvi rok za oddajo vlog na RNP 2013 podaljšan do 16.12.2013

Javna agencija SPIRIT Slovenija obvešča, da bo v današnjem Uradnem listu RS, št. 96/13 objavila spremembe in dopolnitve Javnega povabila podjetjem za sodelovanje v »PROGRAMU ZA SPODBUJANJE RAZVOJA NOVIH PRODUKTOV V LETIH OD 2013 DO 2015 – RNP 2013«. Med pomembnimi spremembami je podaljšanje roka za oddajo prijav, tako da morajo prijave projektnih predlogov za obravnavo na prvem odpiranju prispeti na naslov agencije do ponedeljka 16.12.2013 do 10. ure.

 PR

Uspešen obisk slovenskih podjetij v Kanadi

Pred kratkim se je iz Kanade vrnila delegacija slovenskih gospodarstvenikov, ki je pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije tam preverjala možnosti za skupne posle. V okviru obiska so se predstavniki 14 slovenskih podjetij udeležili slovensko-kanadske poslovne konference z individualnimi srečanji, se srečali s predstavniki Kanadsko-slovenske gospodarske zbornice in tam živečimi Slovenci, nekaj podjetij pa se je predstavilo na sejmu Gourmet Food & Wine Expo show.

 PR

Pred nami je Evropski teden podjetništva

Ljubljana, 21.11.2013 - Evropski teden podjetništva je evropska kampanja, namenjena spodbujanju podjetništva med mladimi, zaposlenimi ali iskalci zaposlitve, ki se odločajo za samostojno podjetniško pot in obstoječim mikro, malim in srednje velikim podjetjem. Pobudnik Evropskega tedna podjetništva je Generalni direktorat za podjetništvo in industrijo pri Evropski komisiji, SPIRIT Slovenija pa kot nacionalni koordinator v Sloveniji pomaga izvajati skupne naloge te kampanje.

 PR

Slovenska podjetja zadovoljna z obiskom v Katarju

Med 9. in 14. novembrom 2013 se je v Katarju v organizaciji Javne agencije SPIRIT Slovenija in Slovensko-katarskega združenja mudilo 23 predstavnikov slovenskih podjetij. Z nafto in zemeljskim plinom bogata država skupaj z ostalimi državami članicami Sveta za sodelovanje v Zalivu slovenskim podjetjem ponuja obilo možnosti za sodelovanje. V času obiska je v Dohi potekal odmeven Slovensko-katarski poslovni forum, člani delegacije pa so se srečali tudi s Slovenci, živečimi v Dohi.

 PR

SPIRIT Slovenija skupaj s podjetji na sejmuSPS/IPC/DRIVES

Jutri se Nürnbergu pričenja sejem SPS/IPC/DRIVES, na katerem bodo pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija na skupnem razstavnem prostoru med 26. in 28. novembrom 2013 svoje izdelke in storitve predstavljala 4 slovenska podjetja.

 PR

Spoznajte najučinkovitejši izobraževalni program za uspešno mednarodno poslovanje

Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi na zaključno prireditev programa Vodenje izvoznega poslovanja – International Trade Management™ (ITM) 2013, enega najboljših izobraževalnih programov za mednarodno poslovanje v EU, ki bo v četrtek, 21. novembra 2013, ob 19. uri v atriju Pošte Slovenije na Čopovi ulici 11 v Ljubljani. Na dogodku bodo tuji in domači gostje osvetlili izzive internacionalizacije podjetij ter se osredotočili na zanimivosti konkretnih izkušenj mednarodnega poslovanja, podeljene pa bodo tudi diplome letošnji generaciji slušateljev.

 PR

Različne načine uporabe lesa so spoznavale vse generacije

SPIRIT Slovenija je v okviru 8. Slovenskega foruma inovacij uspešno izvedla dogodek Gradimo z lesom. Dogodek je ena izmed aktivnosti, ki jih agencija izvaja v okviru Akcijskega načrta za povečanje konkurenčnosti gozdno-lesne verige »Les je lep« na področju promocije rabe lesa. Agencija SPIRIT se zaveda, da je razvoj mogoč samo z načrtnim vlaganjem in spodbujanjem ustvarjalnosti med mladimi, zato tudi v okviru promocije lesa svoje aktivnosti namenja vsem generacijam.

 PR

Najboljši tuji investitorji leta so Si.mobil, d. d., Åkers valji Ravne, d. o. o., Cecomp, d. o. o. in Lek d. d.

Javna agencija SPIRIT Slovenija je letos že osmič po vrsti podelila priznanja za najboljše tuje naložbenike. Nagrado Invest Slovenia FDI Award so na večerni prireditvi v Cankarjevem domu prejela podjetja Si.mobil d. d. v kategoriji veliko storitveno podjetje, podjetje Åkers valji Ravne, d. o. o. v kategoriji uspešni poslovni rezultati, podjetje Cecomp, d. o. o. v kategoriji nove začetne investicije, posebno priznanje za dolgoletno prisotnost pa je prejelo podjetje Lek, d. d.

 PR

V sredo zvečer bodo znani najboljši tuji investitorji leta

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo letos že osmič po vrsti podelila priznanja najboljšim tujim investitorjem v Sloveniji - FDI Award Slovenia. Na dogodku, ki bo v sredo, 13. novembra 2013 ob 20. uri v Cankarjevem domu v Ljubljani, bodo priznanja podeljena najboljšim v naslednjih kategorijah: veliko storitveno podjetje, uspešni poslovni rezultati, nove začetne investicije in posebna nagrada/priznanje za dolgoletno prisotnost.

 PR

V sredo zvečer bodo znani najboljši tuji investitorji leta

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo letos že osmič po vrsti podelila priznanja najboljšim tujim investitorjem v Sloveniji - Invest Slovenia FDI Award. Na dogodku, ki bo v sredo, 13. novembra 2013 ob 20. uri v Cankarjevem domu v Ljubljani, bodo priznanja podeljena najboljšim v naslednjih kategorijah: veliko podjetje, uspešni poslovni rezultati, nove začetne investicije in posebna nagrada/priznanje za dolgoletno prisotnost.

 PR

Skupaj lahko zasejemo uspeh na 8. Slovenskem forumu inovacij

Ljubljana, 5.11.2013: Javna agencija SPIRIT Slovenija s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo letos že osmič zapored organizira Slovenski forum inovacij, ki bo potekal 12. in 13. novembra 2013 v Cankarjevem domu v Ljubljani.

 PR

Uspešna predstavitev slovenskih podjetij v Mehiki

V organizaciji javne agencije SPIRIT Slovenija se je med 29. oktobrom in 3. novembrom 2013 v Mehiki mudilo 12 slovenskih podjetij, ki so se udeležila tridnevnega mednarodnega poslovnega foruma AMERICANALLIA 2013. Dogodka v Guadalajari, glavnem mestu zvezne države Jalisco, ki velja za eno izmed bolj razvitih v Mehiki, se je udeležilo več kot 200 podjetij iz 13 držav, od tega 140 iz Mehike, slovenska podjetja pa so imela več kot 100 dogovorjenih srečanj s tujimi podjetji.

 PR

12 slovenskih podjetij skupaj s SPIRIT Slovenija v Mehiko

Jutri pod okriljem SPIRIT Slovenija v Mehiko odhaja delegacija 12 slovenskih podjetij, ki se bo med 29. oktobrom in 3. novembrom 2013 udeležila tridnevnega mednarodnega poslovnega foruma AMERICANALLIA 2013. Dogodek bo potekal v mestu Guadalajara, namenjen je poslovnemu mreženju malih in srednjih podjetij iz vseh sektorjev, ki načrtujejo širitev na nove trge ali iščejo nove poslovne partnerje predvsem v Mehiki in Latinski Ameriki.

 PR

SPIRIT Slovenija na sejmu BakuBuild 2013

Danes se je v Bakuju pričel 19. Mednarodni sejem gradbeništva BakuBuild 2013, na katerem je s svojim razstavnim prostorom prisotna tudi javna agencija SPIRIT Slovenija. Na sejmu, ki bo med 23. in 26. oktobrom 2013, se letos predstavlja 480 podjetij in institucij iz 29 držav, kar je za petino več kot lansko leto, največ pa jih je iz Italije in Združenih arabskih emiratov.

 PR

Številne možnosti za skupne posle slovenskih in azerbajdžanskih podjetij

Slovenija za azerbajdžanska podjetja lahko predstavlja vstopna vrata na 500 milijonski trg Evropske unije, sodelovanje slovenskih podjetij z Azerbajdžanom pa vstop na 300 milijonski trg nekdanje Sovjetske zveze, je bilo danes rečeno na današnjem slovensko azerbajdžanskem poslovno investicijskem forumu v Bakuju. Dogodek, ki se ga je udeležilo več kot 200 azerbajdžanskih in slovenskih podjetij, je organizirala javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju s sestrsko azerbajdžansko agencijo za pospeševanje izvoza in tujih investicij (AZPROMO) in Veleposlaništvom Republike Azerbajdžan v Ljubljani.

 PR

Izbrani finalisti za 8. Slovenski forum inovacij

Ljubljana, 21. oktober 2013 - Končan je izbor najboljših slovenskih inovacij, ki jih bo javna agencija SPIRIT Slovenija, predstavila na 8. Slovenskem forumu inovacij, kot osrednji nacionalni prireditvi o inovativnosti, katere namen je predstaviti najboljše in najbolj perspektivne inovativne proizvode, storitve in poslovne modele.. Med 127 prijavljenimi inovacijami je nacionalno ocenjevalno komisijo še posebej prepričalo 47 inovacij, ki bodo na ogled 12. in 13. novembra 2013 v Cankarjevem domu.

 PR

Rusi povprašujejo po slovenskih nepremičninah

Včeraj je svoja vrata zaprl največji nepremičninsko – investicijski sejem na področju nekdanje Sovjetske zveze, Dom Expo 2013, ki je namenjen predstavitvi ključnih nepremičnin in investicijskih projektov. Na njem se je na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija predstavljalo 8 slovenskih investicijskih projektov, agencija pa je na zaključni prireditvi prejela dve nagradi, in sicer za profesionalno in aktivno predstavitev projektov ter za kreativo in dizajn sejemske stojnice.

 PR

Med Slovenijo in Rusijo še obilo priložnosti za poglobitev poslovnega sodelovanja

Bilateralni odnosi med Slovenijo in Rusijo so v zadnjih letih dosegli zelo visoko raven, kar potrjujejo kazalci blagovne in storitvene menjave med državama, vseeno pa je med deželama še veliko priložnosti za poglobitev poslovnega sodelovanja, sta se na današnjem poslovno investicijskem forumu v Moskvi strinjala slovenski zunanji minister Karl Erjavec in ruski minister za zveze in množične komunikacije Nikolaj Nikiforov. Dogodek je organizirala javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z moskovsko agencijo za pospeševanje tujih investicij in izvoza (MIEPA), slovenskim poslovnim klubom v Moskvi ter Veleposlaništvom RS v Moskvi, udeležilo pa se ga je več kot 150 ruskih in 60 slovenskih podjetij.

 PR

Slovenija se bo na sejmu DomExpo predstavljala ruskim investitorjem

V četrtek se v Moskvi prične sejem DomExpo, ki velja za največji mednarodni sejem nepremičnin v Ruski federaciji in je namenjen predstavitvi ključnih nepremičnin in investicijskih projektov. Pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija bo na njem Slovenijo kot primerno lokacijo za investiranje in zanimivo turistično destinacijo predstavljalo osem slovenskih nepremičninskih projektov.

 PR

Slovenija se bo na sejmu DomExpo predstavljala ruskim investitorjem

V četrtek se v Moskvi prične sejem DomExpo, ki velja za največji mednarodni sejem nepremičnin v Ruski federaciji, namenjen je predstavitvi ključnih nepremičnin in investicijskih projektov. Pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija bo na njem Slovenijo kot primerno lokacijo za investiranje in zanimivo turistično destinacijo predstavljalo osem slovenskih nepremičninskih projektov.

 PR

Predstavniki 40 slovenskih podjetij skupaj s SPIRIT Slovenija v Moskvo in Baku

Pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija jutri na pot odhaja delegacija 40 slovenskih podjetij, ki se bo med 16. in 24. oktobrom 2013 mudila v Ruski federaciji in Azerbajdžanu. V okviru delegacije bosta v Moskvi in Bakuju potekala poslovno investicijska foruma, podjetja pa si bodo med drugim v Moskvi ogledala tudi razstavo industrijskega oblikovanja Silent revolutions ter se udeležila nepremičninsko investicijskega sejma DomExpo, v Bakuju pa gradbenega sejma BakuBuild.

 PR

Osmerica slovenskih podjetij s SPIRIT Slovenija na eCarTec v Münchnu

Osmerica slovenskih podjetij se bo skupaj predstavljala na avtomobilskem sejmu eCarTec 2013, ki bo od jutri do četrtka potekal v Münchnu v Nemčiji. Skupinski sejemski nastop slovenskih podjetij organizira Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju s Slovenskim avtomobilskim grozdom GIZ ACS.

 PR

Slovenska podjetja na skopskem sejmu TEHNOMA 2013

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije (OZS) organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na 39. sejmu TEHNOMA 2013, ki bo potekal od 15. do 19. oktobra 2013 v Skopju v Makedoniji. Na enem izmed pomembnejših sejmov na področju nekdanje skupne države bo na 102 m2 razstavne površine svoje izdelke in storitve predstavilo 14 slovenskih podjetij in institucij.

 PR

Uspešna predstavitev Slovenije nemški poslovni javnosti

Med 7. in 9. oktobrom 2013 je javna agencija SPIRIT Slovenija na sejmu EXPO REAL 2013 na svojem razstavnem prostoru tujim investitorjem predstavljala različne investicijske priložnosti v Sloveniji. V tem času je bila v Münchnu tudi izjemno odmevna predstavitev Slovenije s posebnim poudarkom na Pomurski regiji, ki je bila namenjena organizatorjem potovanj, novinarjem in podjetjem iz Nemčije.

 PR

Podjetja decembra s SPIRIT Slovenija v Belorusijo

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije in Ministrstvom za zunanje zadeve od 11. do 13. decembra 2013 organizira izhodno gospodarsko delegacijo v Belorusijo, Minsk. Podjetja imajo rok za prijavo do konca oktobra letos.

 PR

Dan slovenskih avtomobilskih dobaviteljev v podjetju Škoda

Prihodnji teden, v torek, 8. oktobra 2013, bo v prostorih Škoda Service Training centra v Mladi Boleslav potekal Dan slovenskih dobaviteljev v Škodi (Slovenian Suppliers' Day in Škoda), ki ga skupaj pripravljajo javna agencija SPIRIT Slovenija, Avtomobilski grozd Slovenije (ACS), Veleposlaništvo Republike Slovenije v Pragi in Porsche Slovenija, d. o. o.

 PR

Na sejmu EXPO REAL 2013 tudi slovenski investicijski projekti

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo tudi letos prisotna na največjem evropskem investicijsko-nepremičninskem sejmu EXPO REAL 2013 v Münchnu. Med 7. in 9. oktobrom 2013 bo na svojem razstavnem prostoru v osrednji hali B2 skupaj z nosilci izbranih projektov tujim investitorjem predstavljala različne investicijske priložnosti v Sloveniji.

 PR

Slovenska podjetja na najpomembnejšem prehrambnem sejmu v Nemčiji

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnem sejmu ANUGA, ki bo potekal od 5. do 9. oktobra 2013 v Kölnu v Nemčiji. Na najpomembnejšem sejmu s področja prehrambne industrije v Evropi bo svoje izdelke predstavljalo pet slovenskih podjetij.

 PR

Predstavitev rezultatov in slavnostna podelitev nagrad v okviru nacionalnih natečajev za promocijo rabe lesa

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo včeraj podelila nagrade v okviru nacionalnih natečajev za promocijo rabe lesa. Nagrade so bile podeljene na sejmu Ambient 2013 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Nagrade sta podelila državna sekretarka Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Andreja Kert in Boštjan Skalar, v.d. direktorja agencije SPIRIT.

 PR

39 slovenskih podjetij pod okriljem SPIRIT Slovenije v Bosni in Hercegovini

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na 20. Mednarodnem sejmu ZEPS, ki se bo jutri pričel v Zenici, BIH. Na 274 m2 skupnega razstavnega prostora v hali A bo svoje izdelke in storitve predstavljalo 12 slovenskih razstavljavcev. Obenem pa SPIRIT Slovenija skupaj s partnerji 2. in 3. oktobra 2013 organizira tudi delegacijo 27 slovenskih podjetij v BIH, ki bo potekala v času uradnega obiska predsednika Državnega zbora Republike Slovenije Janka Vebra v tej državi.

 PR

Posodobljen osrednji slovenski portal za izvoznike www.izvoznookno.si

Javna agencija SPIRIT Slovenija je pred kratkim posodobila informacije na osrednjem slovenskem portalu za izvoznike www.izvoznookno.si, ki deluje pod njenim okriljem. Obnovljeni so podatki o poslovnem okolju na 53-ih ključnih izvoznih trgih Slovenije. Poleg predstavitve gospodarskih gibanj, zunanje trgovine, tujih neposrednih investicij in bilateralnega sodelovanja so izpostavljene predstavitve 127-ih gospodarskih panog v teh državah. Na voljo so tudi obnovljeni podatki s področja pravnih, finančnih in carinskih vidikov mednarodnega poslovanja.

 PR

Priložnost za slovenska podjetja: gospodarska delegacija pod okriljem Evropske komisije v Izrael

Podpredsednik Evropske komisije, Antonio Tajani, ki je pristojen za industrijo in podjetništvo, bo 22. in 23. oktobra 2013 v okviru tako imenovane "Zelene misije za rast" obiskal Izrael. Javna agencija SPIRIT Slovenija obvešča slovenska podjetja, predvsem tista, ki delujejo na področju inovativnih in okolju prijaznih tehnologij, naj izkoristijo odlično priložnost in se udeležijo gospodarske delegacije, ki bo spremljala visokega predstavnika Evropske komisije na njegovi misiji v Izraelu. Rok za prijavo je do ponedeljka, 30. septembra 2013.

 PR

SPIRIT Slovenija vabi slovenska podjetja na delegacijo v Italijo

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico, Veleposlaništvom RS v Rimu in Gospodarskim uradom RS v Milanu med 29. in 30. novembrom 2013 organizira izhodno gospodarsko delegacijo v Italijo, Milano. Podjetja se bodo v okviru delegacije udeležila mednarodne borze agentov in zastopnikov Forum agenti Milano. Podjetja imajo za prijavo čas do srede, 2. oktobra 2013.

 PR

SPIRIT Slovenija skupaj s partnerji organizira gospodarsko delegacijo na Kitajsko (Čengdu)

Javna agencija SPIRIT Slovenija, skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije med 21. in 23. oktobrom 2013 organizira izhodno gospodarsko delegacijo na Kitajsko (Čengdu), v okviru katere se bodo podjetja udeležila poslovnega dogodka »EU-China Business&Technology Cooperation Fair VIII« in individualnih sestankov s tujimi podjetji. Rok za prijavo za udeležbo v delegaciji je do ponedeljka, 30. septembra 2013.

 PR

Predstavitev rezultatov in slavnostna podelitev nagrad v okviru nacionalnih natečajev za promocijo rabe lesa

SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo vabi na predstavitev rezultatov in slavnostno podelitev nagrad v okviru nacionalnih javnih natečajev za promocijo rabe lesa, ki bo 2.10.2013 ob 12. uri na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Nagrade bodo podelili predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija, javne agencije.

 PR

SPIRIT Slovenija skupaj s partnerji organizira gospodarsko delegacijo v Kanado

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije ter Veleposlaništvom RS v Kanadi, Konzulatom RS v Torontu, Kanadskim združenjem proizvajalcev, Kanadsko slovensko gospodarsko zbornico ter drugimi lokalnimi institucijami v Kanadi od 14. do 20. novembra 2013 organizira izhodno gospodarsko delegacijo v Kanado (Toronto). Slovenska podjetja se lahko na delegacijo prijavijo do ponedeljka, 30. septembra 2013.

 PR

Še nekaj dni do konference FDI Summit 2013

Letošnja konferenca, ki bo 17. septembra 2013 na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, bo potekala pod delovnim naslovom »Oblikovanje jasne razvojne strategije«, in se zaključila z večernim dogodkom v soorganizaciji SPIRIT SLovenija in The SLovenija Times »FDI Summit 2013 & SPIRIT Slovenia Evening Reception«, na katerem bo premierrno predstavljen izvleček iz novega promocijskega filma o Sloveniji

 PR

8. Slovenski forum inovacij odskočna deska perspektivnih inovacij

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (SPIRIT Slovenija) vabi podjetja, avtorje izumov in inovacij na 8. Slovenski forum inovacij, ki je osrednja nacionalna prireditev inovativnosti. Razstava najboljših in najbolj perspektivnih izumov in inovacij ter posveti, delavnice in okrogle mize se bodo letos odvijale 12. in 13. novembra v Cankarjevem domu v Ljubljani.

 PR

Delegacija s Kosova prišla na izmenjavo izkušenj in dobrih praks

Prejšnji teden je Javno agencijo SPIRIT Slovenija obiskala 7-članska delegacija s Kosova, v kateri so bili predstavniki tamkajšnje nacionalne in regionalnih agencij za spodbujanje podjetništva in investicij. Namen dvodnevnega študijskega obiska je bila izmenjava izkušenj in dobrih praks na nacionalni, regionalni in lokalni ravni, izkušnje SPIRIT Slovenija s programom vavčerskega svetovanja in usposabljanja ter izzivi pri združevanju treh agencij v eno.

 PR

SPIRIT Slovenija novembra organizira gospodarsko delegacijo v Kuvajt

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma - SPIRIT Slovenija skupaj s partnerjem Arte Plus, d. o. o. organizira gospodarsko delegacijo slovenskih podjetij v Kuvajt, ki bo potekala 9. in 10. novembra 2013.

 PR

Slovensko-nigerijski poslovni forum prestavljen na kasnejši termin

Spoštovani, obveščamo vas, da je Slovensko-nigerijski poslovni forum z B2B srečanji, ki je bil predviden 25. julija 2013, zaradi organizacijskih težav nigerijske delegacije prestavljen na kasnejši termin. Vsa slovenska podjetja, ki so se na dogodek prijavila, in ostalo zainteresirano javnost bomo o novem datumu foruma pravočasno obvestili.

 PR

Agencija SPIRIT Slovenija botra inovaciji, ki potuje na angleški dvor

SPIRIT Slovenija v okviru svojega obsežnega delovanja podpira in preko razpisov tudi sofinancira projekte in pobude, med katerimi je za promocijo podjetništva in dvig podjetniške kulture izjemnega pomena inovatorstvo. Slovenski inovatorji vedno znova tudi v mednarodnem prostoru dokazujejo, da z znanjem, inovativnostjo in vztrajnostjo kljubujejo gospodarski krizi. Zadnji dokaz uspešne promocije slovenskih inovatorjev je slovenska zibelka, ki bo krasila angleški dvor.

 PR

Konec julija bo slovensko-nigerijski poslovni forum

Ob obisku 31-članske poslovne delegacije iz Nigerije - zvezne države Akwa Ibom - javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj s partnerji organizira Slovensko-nigerijski poslovni forum z B2B srečanji med slovenskimi in nigerijskimi podjetji.

 PR

Japonska delegacija NEDO ponovno v Sloveniji

9. in 10. julija 2013 se je izvršni direktor Japonske organizacije za napredno energetiko in razvoj industrijske tehnologije NEDO, g. Hiroshi KUNIYOSHI, na visoki ravni sestal s predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstva za infrastrukturo in prostor ter obiskal predstavnike občin Koper in Maribor, kot morebitne lokacije skupnega japonsko-slovenskega demonstracijskega projekta na področju pametnih skupnosti.

 PR

SPIRIT Slovenija bo 38 slovenskim podjetjem sofinancirala izdelavo tržne raziskave na tujih trgih

Javna agencija SPIRIT Slovenija je danes na svoji spletni strani www.spiritslovenia.siobjavila seznam 38 prejemnikov sredstev v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje tržnih raziskav na novih tujih trgih v letu 2013. V okviru razpisa, ki je bil objavljen 19. aprila 2013, je bilo na voljo 250.000 evrov, posamezno podjetje je lahko prejelo največ 50 % upravičenih stroškov oziroma 5.000 evrov. Prispelo je 42 vlog, sredstva za sofinanciranje tržne raziskave na tujem trgu v skupni višini 181.275 evrov pa so bila odobrena 38 podjetjem.

 PR

SPIRIT Slovenija vabi podjetja in inovatorje k prijavi inovacij na 8. Slovenski forum inovacij

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (SPIRIT Slovenija) vabi podjetja, avtorje izumov in inovacij k prijavi inovacij za predstavitev na 8. Slovenskem forumu inovacij, ki je osrednja nacionalna prireditev inovativnosti. Razstava najboljših in najbolj perspektivnih izumov in inovacij ter posveti, delavnice in okrogle mize se bodo letos odvijale 12. in 13. novembra v Cankarjevem domu v Ljubljani.

 PR

Uspešna predstavitev slovenskih investicijskih projektov na sejmu EIRE 2013

Pred dnevi se je v Milanu končala osrednja nepremičninska prireditev v Italiji – sejem EIRE 2013, na katerem je javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj s petimi slovenskimi podjetji uspešno predstavljala Slovenijo kot lokacijo za tuje neposredne investicije in turistično destinacijo ter zanimive investicijske projekte.

 PR

SPIRIT Slovenija vabi na seminar Kako poslovati z Rusko federacijo

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj z Društvom Slovenija Rusija in Veleposlaništvom Ruske federacije v Ljubljani organizira seminar Kako poslovati z Rusko federacijo. Dogodek bo v sredo 26. junija 2013, ob 13. uri, v veliki sejni sobi Generalnega sekretariata Vlade RS na Gregorčičevi 27 v Ljubljani.

 PR

Slovenski investicijski projekti na investicijsko-nepremičninskem sejmu EIRE v Milanu

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo med 4. in 6. junijem 2013 skupaj s petimi slovenskimi podjetji prisotna na osrednji nepremičninski prireditvi na področju Sredozemlja – sejmu EIRE 2013 v Milanu. Predstavljali bodo zanimive slovenske investicijske projekte, izbrane na podlagi javnega povabila, na posebnem dogodku pa bodo izpostavljeni turistični projekti Slovenije.

 PR

Slovenija na lestvici svetovne konkurenčnosti mesto nižje

Slovenija je na lestvici svetovne konkurenčnosti za 2013, ki jo objavlja švicarski inštitut za razvoj menedžmenta (IMD), med 60 državami, ki sodelujejo v tej raziskavi, zasedla 52. mesto, so na današnji novinarski konferenci pojasnili sogovorniki.

 PR

Slovensko – Madžarski inovacijski forum

29. maja 2013 je v Budimpešti potekal prvi Slovensko – madžarski inovacijski forum, ki so ga organizirali javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za zunanje zadeve RS, Veleposlaništvo Republike Slovenije na Madžarskem in Nacionalni urad za inovacije Madžarske (NIH). Foruma so se udeležili predstavniki slovenskih in madžarskih vladnih inštitucij, raziskovalnih inštitutov in podjetij. Cilj foruma je bila seznanitev slovenske in madžarske strani s stanjem na področju inovacij in tehnološkega razvoja na ravni vladnih ukrepov, podpornih in raziskovalnih institucij ter krepitev medsebojnega sodelovanja tako na institucionalni ravni kot tudi na ravni podjetij. Dogodek je bil organiziran kot nadaljevanje sodelovanja podpisanega Memoranduma o sodelovanju in izmenjavi informacij na področju tehnološkega razvoja in inovacij med Javno agencijo za tehnološki razvoj RS (sedaj SPIRIT Slovenija) ter Nacionalnim uradom za inovacije Madžarske (NIH). Dogodek sta na slovenski strani vodila in koordinirala Ministrstvo za zunanje zadeve in SPIRIT Slovenija, ki je s finančnimi sredstvi tudi omogočil sodelovanje slovenskih podjetij in znanstveno raziskovalnih inštitucij.

 PR

Osem slovenskih podjetij pod okriljem SPIRIT Slovenija na sejmu PLMA’s World of Private Label

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma – SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu PLMA’s World of Private Label, ki bo potekal od 28. do 29. maja 2013 v Amsterdamu na Nizozemskem. Na sejmu, ki velja za vodilni svetovni sejem blagovnih znamk s področja hrane, pijač, kozmetike, zdravja in lepote, gospodinjstva, kuhinje, nege avtomobilov in vrta, se bo na 135 m2 skupnega razstavnega prostora pod okriljem SPIRIT Slovenija predstavilo 8 slovenskih podjetij.

 PR

Z vztrajnostjo in dobrim partnerjem do poslov v Katarju

Današnjega seminarja »Business Road to Qatar« v organizaciji javne agencije SPIRIT Slovenija in Slovensko Katarskega združenja, ki je potekal v Kristalni palači v Ljubljani, se je udeležilo 150 udeležencev, predstavnikov podjetij, ki so zaznali priložnosti države Katar. Slovenija ima poti odprte, saj lahko ponudi material za gradnjo, opremo, znanje in delovno silo, kar v tej državi potrebujejo. Pravi čas za vstop na ta trg je zdaj, čez eno leto bo že prepozno, saj se za to deželo zanima ves svet, sta izpostavila priznana strokovnjaka iz te dežele.

 PR

Še nekaj dni do seminarja "Kako poslovati s Katarjem"

SPIRIT Slovenija, javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma, v sodelovanju s Slovensko Katarskim združenjem organizira poslovni seminar “Kako poslovati s Katarjem - Business Road to Qatar.“ Dogodek bo v petek, 24. maja 2013, v Kongresni dvorani Kristalne palače v Ljubljani (BTC, Ameriška ulica 8), s pričetkom ob 9. uri.

 PR

Vabilo na predstavitev rezultatov slovenske konkurenčnosti na osnovi objavljenih podatkov iz IMD svetovnega letopisa konkurenčnosti

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma - SPIRIT Slovenija, Inštitut za ekonomska raziskovanja in Ekonomska fakulteta v Ljubljani vabijo na predstavitev rezultatov slovenske konkurenčnosti na osnovi objavljenih podatkov iz IMD svetovnega letopisa konkurenčnosti, ki bo v torek, 28. 5. 2013, ob 11. uri, v sejni sobi Inštituta za ekonomska raziskovanja v Ljubljani (Kardeljeva ploščad 17, Ljubljana).

 PR

S skupnim nastopom lažje do poslov v Azerbajdžanu

Današnje okrogle mize povezane skupine slovenskih podjetij za Azerbajdžan – Slovene Business Alliance (SBA), ki je potekala v organizaciji javne agencije SPIRIT Slovenija, se je udeležilo več kot 70 udeležencev iz 50 slovenskih podjetij, kar kaže na to, da slovenska podjetja zanimajo poslovne priložnosti, ki jih ponuja azerbajdžanski trg.

 PR

Znanje, tehnologije, inovacije - ne brez žensk

Od včeraj na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani poteka dvodnevni dogodek Izzivi gospodarskega razvoja 2013, ki je namenjen na znanju zasnovanim (potencialnim) podjetjem, podjetjem z novostmi in izvirnimi poslovnimi modeli ter mreženju in iskanju novih partnerstev. Dogodek organizira GZS – Zbornica osrednjeslovenske regije v v sodelovanju s Slovenskim združenjem za projektni management.

 PR

Priložnost za slovenska podjetja: gospodarska delegacija z Janezom Potočnikom na Kitajsko

Evropski komisar za okolje Janez Potočnik bo skupaj s podpredsednikom Evropske komisije, Antoniem Tajanijem, ki je pristojen za industrijo in podjetništvo, 18. in 19. julija 2013 v okviru tako imenovane "Zelene misije za rast" obiskal Ljudsko republiko Kitajsko. Javna agencija SPIRIT Slovenija obvešča slovenska podjetja, predvsem tista, ki delujejo na področju okolju prijaznih tehnologij, naj izkoristijo odlično priložnost in se udeležijo gospodarske delegacije, ki bo spremljala visoka predstavnika Evropske komisije na njuni misiji na Kitajskem.

 PR

Slovenski avtomobilski dobavitelji na Japonskem pod okriljem SPIRIT Slovenija

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma - SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Automotive Engineering Exposition, ki bo potekal od 22. do 24. maja 2013 v Jokohami na Japonskem. Na skupnem razstavnem prostoru se bo pod okriljem agencije predstavilo pet slovenskih avtomobilskih dobaviteljev.

 PR

SPIRIT Slovenija zbira predloge podjetij za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2014

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma – SPIRIT Slovenija je objavila vabilo podjetjem za posredovanje interesa za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2014. Izražen interes bo podlaga za pripravo programa agencije za skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini v naslednjem letu. Rok za zbiranje predlogov se izteče v petek, 19. julija 2013.

 PR

SPIRIT Slovenija vabi podjetja na investicijsko-nepremičninski sejem EIRE 2013 v Milanu

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma - SPIRIT Slovenija je objavila Javno povabilo za nabor in izbor tržno zanimivih investicijskih projektov za skupno sejemsko predstavitev na mednarodnem investicijsko-nepremičninskem sejmu EIRE 2013 v Milanu, ki bo med 4. in 6. junijem 2013. Podjetja lahko svoje projekte prijavijo do ponedeljka, 20. maja 2013, do 10. ure.

 PR

Japonska delegacija NEDO na obisku v Sloveniji

14. in 15. maja 2013 se je predsednik Japonske agencije za napredne energetske in industrijske tehnologije – NEDO, g. Hideo Hato, sestal z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Stankom Stepišnikom, ministrom za infrastrukturo in prostor Samom Omrzelom, svetovalcem za zunanje zadeve v Uradu predsednika RS g. Markom Makovcem, državnim sekretarjem v Kabinetu predsednika Vlade RS g. Gašparjem Gašpar Mišičem ter v.d. direktorjem Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma – SPIRIT Slovenija, g. Boštjanom Skalarjem.

 PR

SPIRIT Slovenija vabi na okroglo mizo "Povezana skupina podjetij za Azerbajdžan - Slovene Business Alliance for Azerbaijan"

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj z Društvom prijateljstva Slovenije in Azerbajdžana ter Veleposlaništvom Republike Azerbajdžan organizira okroglo mizo, na kateri se bo predstavila povezana skupina slovenskih podjetij za Azerbajdžan, ki v letošnjem letu predstavlja enega izmed prioritetnih trgov za slovenska podjetja. Dogodek bo v torek, 21. maja 2013, ob 13. uri v veliki sejni sobi Generalnega sekretariata Vlade RS na Gregorčičevi 27 v Ljubljani.

 PR

24 slovenskih podjetij pod okriljem SPIRIT Slovenija na 57. Mednarodnem sejmu tehnike in tehničnih dosežkov v Beogradu

Danes se v Beogradu v Srbiji pričenja 57. Mednarodni sejem tehnike in tehničnih dosežkov, na katerem se bo med 13. in 17. majem 2013 pod okriljem Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma – SPIRIT Slovenija predstavilo 24 slovenskih podjetij. Beograjski sejem velja za najpomembnejši gospodarski in tehnološki dogodek v Srbiji in jugovzhodni Evropi, ki ima velik vpliv na prihodnji razvoj industrije v državi in regiji.

 PR

SPIRIT Slovenija vabi na seminar "Kako poslovati s Katarjem - Business Road to Qatar"

SPIRIT Slovenija, javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma, v sodelovanju s Slovensko-Katarskim združenjem organizira poslovni seminar “Kako poslovati s Katarjem - Business Road to Qatar “. Dogodek bo v petek, 24. maja 2013 v Kongresni dvorani v Kristalni palači v Ljubljani s pričetkom ob 9. uri.

 PR

SPIRIT Slovenija podjetjem tudi letos sofinancira stroške udeležbe na mednarodnih sejmih v tujini

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma - SPIRIT Slovenija, javna agencija je v petek, 3. maja 2013 v Uradnem listu in na svojih spletnih straneh objavila javni razpis »Sofinanciranje upravičenih stroškov udeležbe podjetij na mednarodnih sejmih v tujini«. V okviru javnega razpisa je na voljo 700.000 EUR, obseg sofinanciranja znaša največ 60 % upravičenih stroškov oziroma največ 8.000 EUR na podjetje, prijave pa so možne do 30. maja 2013 do 13. ure.

 PR

Vabilo na novinarsko konferenco

Spoštovani predstavniki medijev, vabimo vas na novinarsko konferenco, ki bo v četrtek, 9. 5. 2013, ob 11. uri na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), Kotnikova ulica 5, Ljubljana (sejna soba, 3. nadstropje).

Predstavitev Slovenije in slovenskega turizma v Zagrebu letos v znamenju Eurobasket 2013

Jutri, 8. maja, in četrtek, 9. maja, bodo na trgu Bana Jelačiča v Zagrebu potekali tradicionalni Dnevi slovenskega turizma, v sklopu katerih se bo predstavljajo dvajset slovenskih turističnih ponudnikov in največji športni dogodek v Sloveniji - EuroBasket 2013 z znamko I feel Slovenia. Pri organizaciji prireditve so združili moči javna agencija SPIRIT Slovenija, Veleposlaništvo RS v Zagrebu in Urad Vlade RS za komuniciranje (UKOM).

 PR

SPIRIT Slovenija sofinancira delovanje slovenskih poslovnih klubov v tujini

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma - SPIRIT Slovenija, javna agencija bo jutri, v petek 26. aprila 2013 v Uradnem listu in na svojih spletnih straneh objavila Javni razpis za sofinanciranje izvajanja dejavnosti slovenskih poslovnih klubov v tujini v letu 2013. V okviru razpisa, ki je namenjen aktivno delujočim slovenskim poslovnim klubom v tujini, je na voljo 300.000 EUR sredstev, prijave pa bodo možne do 3. junija 2013.

Slovenija dobila že peto Evropsko destinacijo odličnosti

V turističnih nastanitvenih objektih je bilo v marcu 2013 v primerjavi z marcem 2012 zabeleženih skupno za 2 % več prihodov in za 3 % več prenočitev turistov. Vzpodbudna rast zabeležena s tujih trgov (za 9 % več prihodov, za 11 % več prenočitev), vendar manj prihodov in prenočitev domačih turistov (za 7 % manj prihodov in za 6 % manj prenočitev).

 PR

SPIRIT Slovenija junija pripravlja gospodarsko delegacijo v Turčijo

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma - SPIRIT Slovenija vabi slovenska podjetja, naj se med 5. do 7. junija 2013 udeležijo izhodne gospodarske delegacije v Turčijo, v Istanbul. V času obiska se bodo podjetja udeležila tridnevnega mednarodnega poslovnega foruma FUTURALLIA 2013. Prijave so možne do 5. maja 2013.

 PR

Skupna predstavitev slovenskih podjetij pod okriljem SPIRIT Slovenija na sejmu AERO v nemškem Friedrichsafnu

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma – SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu AERO, ki bo med 24. in 27. aprilom 2013 potekal v nemškem Friedrichshafnu. Na sejmu, ki se uvršča med vodilne evropske strokovne sejme s področja letalske industrije, se bo na 671 m2 skupnega razstavnega prostora pod okriljem SPIRIT Slovenija predstavilo 8 slovenskih podjetij.

 PR

Med Rusi velik interes za nakup nepremičnin in investiranje v Sloveniji

Javna agencija SPIRIT Slovenija je minuli vikend na 28. sejmu DomEXPO v Moskvi skupaj s Slovensko hišo v Moskvi, Združenjem za poslovanje z nepremičninami na GZS in Slovensko-poslovnim klubom v Rusiji ter šestimi slovenskimi nepremičninskimi podjetji uspešno predstavila Slovenijo kot zanimivo lokacijo za investiranje in privlačno turistično destinacijo.

 PR

SPIRIT Slovenija bo objavila dva javna razpisa: za sofinanciranje tržnih raziskav na novih tujih trgih in za spodbujanje tujih neposrednih investicij v letu 2013

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma - SPIRIT Slovenija, javna agencija bo jutri, v petek 19. aprila 2013 v Uradnem listu objavila dva javna razpisa. V okviru Javnega razpisa za spodbujanje tujih neposrednih investicij v letu 2013 bo na voljo 7.873.138 evrov, v letošnjem letu bosta dve odpiranji, prvo že 17. maja 2013. V okviru Javnega razpisa za sofinanciranje tržnih raziskav na novih tujih trgih v letu 2013 bo na voljo 250.000 evrov, posamezno podjetje bo lahko prejelo največ 50 % upravičenih stroškov oziroma 5.000 evrov, rok za oddajo vlog bo 17. maja 2013.

 PR

SPIRIT Slovenija skupaj s 6 podjetji na sejmu Green EXPO na Dunaju

V petek se na Dunaju pričenja tridnevni mednarodni sejem Green EXPO, ki sodi med pomembnejše sejme s področja okoljskih tehnologij in trajnostnega razvoja v Evropi. Na sejmu se bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma – SPIRIT Slovenija med 19. in 21. aprilom 2013 predstavilo tudi šest slovenskih podjetij.

 PR

Skupna predstavitev slovenskih podjetij pod okriljem SPIRIT Slovenija na 39. Mednarodnem sejmu gradbeništva v Beogradu

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma – SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na 39. Mednarodnem sejmu gradbeništva, ki bo med 16. in 21. aprilom 2013 potekal v Beogradu v Srbiji. Na sejmu, ki se uvršča med vodilne strokovne sejme s področja materialov in tehnologij za gradbeništvo v regiji se bo na 499 m2 skupnega razstavnega prostora pod okriljem SPIRIT Slovenija predstavilo 12 slovenskih podjetij.

Predstavitev Evropskega prvenstva 2013 v košarki v prestolnici Lombardije

SPIRIT Slovenija, sektor za turizem, predstavništvo v Milanu, je pretekli konec tedna v prestolnici Lombardije organiziral niz promocijskih dogodkov, katerih namen je bil italijanski javnosti predstaviti največji športni dogodek leta - Evropsko prvenstvo v košarki 2013, ki bo potekalo od 4. – 22. septembra v štirih slovenskih mestih: Ljubljani, Celju, Kopru in Jesenicah.

Predstavitev čezmejnih projektov Istre v Münchnu

Predstavništvo SPIRIT Slovenija v Nemčiji bo v sredo, 10. aprila 2013, v sodelovanju s Predstavništvom turizma Hrvaške v Münchnu izvedlo novinarsko konferenco, na kateri bodo predstavili čezmejne skupne projekte Istre.

Tri destinacije se potegujejo za naziv Evropska destinacija odličnosti 2013

SPIRIT Slovenija, javna agencija, sektor za turizem v letu 2013 že šesto leto sodeluje v evropskem projektu European Destinations of ExcelleNce (EDEN) - tema letošnjega izbora je DOSTOPNI TURIZEM. V letošnjem letu se je za naziv EDEN 2013 potegovalo sedem destinacij, strokovna komisija pa je med prijavitelji izbrala tri finalistke.

 PR

SPIRIT Slovenija vabi k vpisu v izobraževanje za mednarodno poslovanje ITM 2013

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma – SPIRIT Slovenija vabi k vpisu v novo generacijo izobraževanja za mednarodno poslovanje – International Trade Management (ITM). Prijava v program, ki je bil razglašen za najboljši koncept izobraževanja v mednarodni trgovini na EU predstavitvi programov Leonardo da Vinci v Maastrichtu, je možna do 2. aprila 2013.

Slovenija se na MITT Moskva predstavlja kot gostiteljica EuroBasket 2013

Včeraj, 20. marca, se je začela osrednja mednarodna turistična borza MITT Moskva 2013, ki je ena najpomembnejših za turistično industrijo v Rusiji in Baltskih deželah. V Moskvi se predstavljata tudi Slovenija in slovenska turistična ponudba, v ospredju predstavitve je evropsko prvenstvo v košarki – Eurobasket 2013 s predstavitvijo mesta gostiteljice, Kopra, in ostalih obmorskih mest – Portoroža, Pirana in Izole.

 PR

SPIRIT Slovenija: S partnerskim pristopom do konkretnih rezultatov na področju tujih investicij

»V procesu privabljanja tujih neposrednih investicij je izjemno pomembna faza identifikacije tujih investitorjev, ki preučujejo državo kot lokacijo za njihovo prihodnjo investicijo, zaznavanje njihovih potreb in graditev zaupanja, kar lahko v nekaj letih pripelje do konkretne investicije, pri tem pa je ključna komponenta tudi vztrajnost,« je poudaril Russ Froneberger iz mednarodnega svetovalnega podjetja Global Consulting na včerajšnjem seminarju za slovenske regionalno razvojne agencije in mestne občine v organizaciji javne agencije SPIRIT Slovenija.

 PR

SPIRIT Slovenija organizira brezplačni seminar Podporno okolje za privabljanje tujih investitorjev

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma – SPIRIT Slovenija organizira brezplačni seminar za slovenske regionalno razvojne agencije in občine z naslovom Podporno okolje za privabljanje tujih investitorjev in sodelovanje z agencijo SPIRIT Slovenija. Dogodek bo jutri, v torek, 19. marca 2013 v ljubljanskem hotelu Mons med 9. in 16. uro.

 PR

Uspešna predstavitev Slovenije na MIPIM 2013

Danes se je v francoskem Cannesu zaključil največji mednarodni investicijsko-nepremičninski sejem, MIPIM 2013, na katerem je javna agencija SPIRIT Slovenija* predstavljala Slovenijo kot primerno lokacijo za tuje neposredne investicije in zanimive investicijske priložnosti.

 PR

SPIRIT Slovenija na največjem investicijsko-nepremičninskem sejmu MIPIM 2013

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma - SPIRIT Slovenija* se letos ponovno aktivno udeležuje mednarodnega investicijsko-nepremičninskega sejma MIPIM, ki bo med 12. in 15. marcem 2013 potekal v francoskem Cannesu. Na svojem razstavnem prostoru bo predstavljala Slovenijo kot primerno lokacijo za tuje neposredne investicije ter tudi zanimive investicijske priložnosti.

 PR

Uspešna predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu CeBIT 2013

Danes se v nemškem Hannovru zaključuje sejem CeBIT, na katerem so se pod okriljem Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (SPIRIT Slovenija*) predstavljala tudi slovenska podjetja, nekaj slovenskih podjetij pa se je na sejmu predstavljalo samostojno. Letošnji CeBIT, ki se uvršča med vodilne svetovne sejme s področja informacijsko-komunikacijskih tehnologij, je pod sloganom "Shareconomy" raziskoval izmenjavo in skupno rabo znanja, sredstev in izkušenj.

 PR

SPIRIT Slovenija: Podpisan sporazum o krepitvi gospodarskega sodelovanja in partnerskih povezav Slovenije z Japonsko

Danes je v Tokiu v organizaciji javne agencije SPIRIT Slovenija*, MZZ RS, Veleposlaništva RS v Tokiu in Japonske organizacije za pospeševanje zunanje trgovine – JETRO potekal Slovensko-japonski poslovno-investicijski forum. Dogodek je bil namenjen predstavitvi slovenskega investicijskega in poslovnega okolja ter konkretnih investicijskih projektov in bilateralnim srečanjem in mreženju med slovenskimi in japonskimi podjetji, podpisan pa je bil tudi sporazum o sodelovanju med SPIRIT Slovenija in partnersko agencijo JETRO.

 PR

JETRO Japonska

V času uradnega obiska Boruta Pahorja, predsednika RS, na Japonskem je danes potekal delovni zajtrk, na katerem je predsednik gostil izbrane slovenske in japonske poslovneže. Šlo je za srečanje, na katerem so gospodarstveniki podrobneje seznanili predsednika o možnostih medsebojnega poslovnega sodelovanja na konkretnih projektih.

 PR

Med Japonsko in Slovenijo veliko priložnosti za sodelovanje

Predstavniki 25 slovenskih podjetij v Tokiu, ki spremljajo predsednika republike Boruta Pahorja na uradnem obisku na Japonskem, so se udeležili današnjega seminarja o japonsko-slovenskem tehnološkem sodelovanju v organizaciji javne agencije SPIRIT Slovenija in Japonske agencije za napredne energetske in industrijske tehnologije – NEDO. Udeležence seminarja je nagovoril tudi predsednik republike Borut Pahor.

 PR

Gospodarska delegacija s predstavniki 25 slovenskih podjetji odšla na Japonsko

Danes je na pot na Japonsko odšla gospodarska delegacija s predstavniki 25 slovenskih podjetij iz različnih panog, ki spremlja predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, ki se bo od 6. do 9. marca 2013 na povabilo japonske strani mudil na delovnem obisku na Japonskem. V luči promocije in krepitve slovensko-japonskega gospodarskega sodelovanja bosta v okviru gospodarskega programa obiska v organizaciji javne agencije SPIRIT Slovenija v Tokiu potekala tudi dva poslovna foruma za slovenska in japonska podjetja ter B2B srečanja med podjetji obeh dežel.

 PR

SPIRIT Slovenija vabi na mednarodni poslovni forum CORKMEET 2013 na Irskem

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma - SPIRIT Slovenija* v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Mura med 10. in 12. aprilom 2013 organizira izhodno gospodarsko delegacijo na Irsko. V okviru delegacije bo v mestu Cork organiziran mednarodni poslovni forum CORKMEET 2013 in bilateralni sestanki s podjetji iz Irske, Severne Irske, Anglije, Walesa, Francije, Belgije, Španije, predvidoma pa tudi s podjetji iz Južne Afrike in Poljske.

Jutri bo v Berlinu svoja vrata odprla največja turistična borza

Jutri do vključno nedelje bo svoja vrata za obiskovalce odprla osrednja mednarodna turistična borza ITB Berlin. Slovenijo in slovenski turizem na borzi v organizaciji javne agencije SPIRIT Slovenija, sektorja za turizem, predstavlja 18 slovenskih turističnih podjetij. V ospredju predstavitve sta evropsko prvenstvo v košarki – Eurobasket 2013, skupaj z Ljubljano in ponudba slovenskih naravnih zdravilišč.

 PR

Uspešna predstavitev slovenske avtomobilske industrije v podjetju BMW v Münchnu

Včeraj je v podjetju BMW v Münchnu, Nemčija potekala predstavitev slovenske avtomobilske industrije. Odmeven dogodek, na katerem se je predstavilo 12 slovenskih podjetij, pritegnil pa je več kot 300 obiskovalcev so organizirali javna agencija SPIRIT Slovenija, Slovenski avtomobilski grozd, BMW Group in BMW Slovenija.

V letu 2012 zabeležen rekorden turistični obisk Slovenije

Statistični urad Republike Slovenije (SURS) je danes objavil končne podatke o prihodih in prenočitvah turistov v Sloveniji za leto 2012. V Sloveniji je bilo zabeleženih 3,2 milijone prihodov turistov (+2 %) in 9,4 milijone prenočitev (+1 %). Rekorden turistični obisk je posledica večjega obiska s tujih trgov (+6 % pri prihodih in prenočitvah), saj so bili na domačem trgu zabeleženi slabši rezultati (3 % manj prihodov in 5 % manj prenočitev kot v 2011).

Jutri se začne predstavitev slovenske turistične ponudbe na sejmu BIT Milano

Od četrtka, 14. februarja, do nedelje, 17. februarja, poteka v Milanu BIT 2013 - Borsa Internationale del Turismo. Gre za največjo poslovno borzo na italijanskem tržišču, na kateri se bo predstavilo več kot 5.000 razstavljavcev iz 120 držav, organizatorji sejma pričakujejo približno 95.000 obiskovalcev.

Lipko – maskota EuroBasket 2013 - vabi češke turiste v Slovenijo

Na sejmu se v organizaciji javne agencije SPIRIT Slovenija, sektorja za turizem, predstavlja tudi slovenska turistična ponudba. Osrednji tematiki predstavitve na stojnici slovenskega turizma sta EUROBASKET Slovenija 2013 in mesto Celje, ki bo 4. septembra, gostilo košarkarsko tekmo evropskega prvenstva v košarki med Slovenijo in Češko.

 PR

Priložnost Slovenije za skupne investicije z Japonsko na področju pametnih skupnosti

Danes je na Gospodarski zbornici Slovenije potekal v organizaciji Energetika.NET in vsebinski soorganizaciji Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij - SPIRIT Slovenija seminar En.grids 013, katerega so se letos že četrti zapored udeležili pomembnejši akterji s področja pametnih omrežij v Sloveniji.

 PR

Priložnost slovenije za skupne investicije z japonsko na področju pametnih skupnosti

Danes je na Gospodarski zbornici Slovenije potekal v organizaciji Energetika.NET in vsebinski soorganizaciji Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij - SPIRIT Slovenija seminar En.grids 013, katerega so se letos že četrti zapored udeležili pomembnejši akterji s področja pametnih omrežij v Sloveniji.

 PR

Engrids NEDO

Ob robu uradnega obiska predsednika republike Boruta Pahorja na Japonskem so se predstavniki slovenskih podjetij udeležili današnjega seminarja o japonsko-slovenskem tehnološkem sodelovanju v organizaciji SPIRIT Slovenija in Japonske agencije za napredne energetske in industrijske tehnologije – NEDO. Udeležence seminarja je nagovoril tudi predsednik republike Borut Pahor.

SPIRIT Slovenija (takrat TIA) sta oktobra lani podpisala sporazum o sodelovanju na področju razvoja novih tehnologij s posebnim poudarkom na okolju prijaznih in energijsko varčnih tehnologijah. Izmenjava informacij že poteka na področju energije, shranjevanja energije, sistemov pametnih skupnosti, razvoja industrijskih tehnologij in drugo.

Sporočilo za javnost s skupne novinarske konference Skupnosti naravnih zdravilišč in SPIRIT, javne agencije

V slovenskih naravnih zdraviliščih so v letu 2012 dosegli vzpodbudne rezultate zgolj na tujih trgih. Vzrok za padec na domačem trgu so poleg gospodarske in politične krize tudi omejitve pri napotitvah na zdraviliško zdravljenje. Domači gostje so ustvarili za 4,5 odstotka manj prihodov in za 6,4 odstotka manj prenočitev, medtem pa so tuji gostje ustvarili za 2,4 odstotka več prihodov in kar za 6,6 odstotka več prenočitev!

 PR

Slovenski gospodarstveniki zadovoljni z obiskom v Azerbajdžanu

Včeraj se je iz Azerbajdžana vrnila številčna delegacija slovenskih gospodarstvenikov, ki se je mudila na dvodnevnem obisku te z nafto in zemeljskim plinom bogate dežele ob Kaspijskem jezeru. Predstavniki več kot 50 slovenskih podjetij so izrazili prepričanje, da tokratna odprava v Azerbajdžan predstavlja začetek uspešnega in plodnega poslovnega sodelovanja med gospodarstveniki obeh držav.

 PR

Na azerbajdžanskem trgu je obilo priložnosti za slovenska podjetja

Včeraj se je v prostorih Generalnega Sekretariata Vlade RS v organizaciji Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (SPIRIT Slovenija, javna agencija)* uspešno zaključil seminar Kako poslovati z Azerbajdžanom, ki se ga je udeležilo 50 predstavnikov slovenskih podjetij. Trenutek za vstop na azerbajdžanski trg je idealen, saj gre za hitrorastoči trg z izjemnim potencialom in s priložnostmi v vseh gospodarskih panogah, treba pa si je izbrati pravega lokalnega strateškega partnerja, biti potrpežljiv in spoštovati kulturne razlike.

 PR

SPIRIT Slovenija vabi na seminar Kako poslovati z Azerbajdžanom

SPIRIT Slovenija, javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (SPIRIT Slovenija, javna agencija)* organizira seminar Kako poslovati z Azerbajdžanom. Seminar bo v četrtek, 10. januarja 2013, ob 13. uri v veliki sejni sobi Generalnega Sekretariata Vlade RS na Gregorčičevi 27 v Ljubljani.

 PR

Ustanovna seja Sveta javne agencije SPIRIT Slovenija

Danes se je na ustanovni seji sestal svet Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (Spirit Slovenija), ki jo je Vlada RS ustanovila s sklepom 25. oktobra 2012.

 PR

Na ustanovni seji se je sestal svet Spirit

Danes se je na ustanovni seji sestal svet Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (Spirit), ki jo je Vlada RS ustanovila s sklepom 25. oktobra 2012. Svet Spirit vodi Aleš Vehar, generalni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo RS. Članice in člani sveta, ki jih je Vlada RS imenovala 6. decembra lani, pa so: Matej Čepeljnik, predstavnik Ministrstva za finance RS, dr. Stanislav Raščan, predstavnik Ministrstva za zunanje zadeve RS, dr. Cvetka Tinauer, predstavnica Gospodarske zbornice Slovenije, Zdravko Počivalšek, predstavnik Turistično gostinske zbornice Slovenije pri Gospodarski zbornici Slovenije, Matjaž Mate – Tomi, predstavnik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, mag. Marjan Hribar, predstavnik Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo RS ter mag. Sabina Koleša, predstavnica Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo RS. Za vršilca dolžnosti direktorja Spirit pa je Vlada RS na isti seji imenovala Boštjana Skalarja, ki z januarjem 2013 nastopa funkcijo.