Skip to main content

Arhiv novic 2019

Novice o aktualnih aktivnostih in novostih s področij dela SPIRIT Slovenija:

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

SPIRIT Slovenija tudi letos na največjem investicijsko-nepremičninskem sejmu na svetu - MIPIM 2019 v Cannesu

Javna agencija SPIRIT Slovenija se bo tudi letos aktivno udeležila mednarodnega investicijsko-nepremičninskega sejma MIPIM, ki bo ta teden potekal v francoskem Cannesu. Na svojem razstavnem prostoru bo pod sloganom Slovenia. Green. Creative. Smart. skupaj z Mestno občino Ljubljana predstavljala Slovenijo kot primerno lokacijo za tuje neposredne investicije in nekatere zanimive investicijske priložnosti.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Tri slovenska podjetja tudi s pomočjo SPIRIT na savdski trg

Tri uspešna slovenska podjetja s področja dizajna in arhitekture so uspešno združila moči in se skupaj predstavljajo na zahtevnem trgu Savdske Arabije. Konzorcij, ki ga sestavljajo priznana slovenska podjetja Klun Ambienti, Robotina in Hi-Po ter je nastal z namenom uspešnega prodora na savdski trg, se skupaj predstavlja na štirih tamkajšnjih sejmih z željo po sklenitvi partnerstev, ki jim bodo prinesla nove poslovne priložnosti in rast. Za ta namen je konzorcij prejel sredstva v okviru Javnega razpisa »Spodbujanje partnerstev za učinkovitejši nastop na tujih trgih 2018 - 2019«, ki ga izvaja SPIRIT Slovenija.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Slovenska podjetja zadovoljna z nastopom na sejmu vojaške industrije v Abu Dhabiju

Pred kratkim se je v Abu Dhabiju končal sejem IDEX, ki velja za osrednji obrambno varnostni dogodek na celotnem območju Bližnjega vzhoda in severne Afrike. Na njem se je pod okriljem SPIRIT Slovenija predstavljalo sedem slovenskih podjetij in dve instituciji, ki nastop ocenjujejo kot uspešen, arabski trg pa vidijo kot veliko priložnost za vzpostavitev oziroma širitev poslovnega sodelovanja.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

SPIRIT Slovenija skupaj s podjetji prvič na sejmu vojaške industrije IDEX v Abu Dhabiju

Med 17. in 21. februarjem 2019 bo v prestolnici Združenih arabskih emiratov, Abu Dhabiju, potekal sejem vojaške industrije IDEX. Dogodek predstavlja osrednjo obrambno varnostno prireditev na celotnem območju Bližnjega vzhoda in severne Afrike, na njem pa se bo pod okriljem SPIRIT Slovenija predstavljalo tudi sedem slovenskih podjetij in dve instituciji.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

SPIRIT Slovenija tudi letos na sejmu Arab Health 2019 v Dubaju

Javna agencija SPIRIT Slovenija letos že drugič organizira skupinsko sejemsko predstavitev slovenskih podjetij na sejmu Arab Health 2019, ki bo med 28. in 31. januarjem 2019 potekal v Dubaju v Združenih arabskih emiratih. Dogodek velja za največji specializirani sejem medicinske opreme in pripomočkov, zdravil, zdravstvene oskrbe in storitev na arabskem polotoku.