Skip to main content

Arhiv novic 2019

Novice o aktualnih aktivnostih in novostih s področij dela SPIRIT Slovenija:

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Slovensko oblikovanje se bo predstavljalo na Danskem

V sredo, 22. maja 2019, v Kopenhagnu že šestič odpira svoja vrata oblikovalski dogodek 3daysofdesign, ki velja za enega najpomembnejših dogodkov s področja oblikovanja na Danskem. Letos na pobudo SPIRIT Slovenija in Veleposlaništva RS na Danskem na njem prvič sodeluje tudi Slovenija z devetimi podjetji s področja oblikovanja. Slovenska podjetja bodo svoje izdelke predstavljala v obliki kurirane razstave »NARAVA – designed in Slovenia«, v galeriji Sunday-S, na naslovu veleposlaništva.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

SPIRIT Slovenija s podjetji ponovno na največjem evropskem sejmu orodjarstva Moulding Expo v Stuttgartu

Javna agencija SPIRIT Slovenija že drugič organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Moulding Expo, ki bo med 21. in 24. majem 2019 potekal v Stuttgartu. Na vodilnem evropskem sejmu s področja orodjarstva se bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem agencije predstavilo sedem slovenskih podjetij. Letos bo v okviru sejma potekal tudi Slovenski dan, na katerem bo predstavljeno področje orodjarstva v Sloveniji ter možnosti za povezovanje z nemško orodjarsko industrijo ter vnaprej dogovorjeni sestanki med slovenskimi in tujimi podjetji.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Z drznimi spremembami do zadovoljnih zaposlenih in dolgoročnega poslovnega uspeha

Preseganje globoko zakoreninjenih lastnih in družbenih prepričanj je nujno za dolgoročen uspeh podjetja, čeprav predstavlja enega največjih podjetniških in življenjskih podvigov, so sklenili sogovorniki na včerajšnji okrogli mizi Pogum šteje na Ljubljanskem gradu. V svojih podjetjih so uveljavili nekonvencionalne rešitve, kot je denimo šesturni delovnik ali neomejen plačan dopust, kljub temu da zakonodaja tega ne omogoča ter s tem močno dvignili zadovoljstvo in zavzetost svojih zaposlenih.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Na okrogli mizi Pogum šteje o nujnosti preseganja zakoreninjenih prepričanj

Prihodnji teden SPIRIT Slovenija skupaj s Podjetniškim centrom Pegasus pripravlja okroglo mizo z naslovom Pogum šteje, na kateri bodo odlični poznavalci slovenske podjetniške realnosti govorili o nujnosti preseganja globoko zakoreninjenih lastnih in družbenih prepričanj za dolgoročni uspeh podjetja. Dogodek bo v četrtek, 16. maja, 2019, ob 18. uri, na Ljubljanskem gradu.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Zmagovalke 23. tekmovanja Mladi podjetnik so dijakinje Ekonomske šole Ljubljana

Zmagovalke letošnjega tekmovanja Mladi podjetnik, ki ga organizira GEA College, Fakulteta za podjetništvo v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija, so štiri dekleta z Ekonomske šole Ljubljana, ki so pod mentorstvom ge. Irene Babič Vrečar pometle z vso konkurenco. Ema Nartnik, Pia Pavičić, Lara Lavrih in Sonja Kojić so s svojo zapetnico Parfis, v katero uporabnik zlije parfum in se nadišavi kadar koli želi, med vsemi udeleženimi najbolj prepričale komisijo.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Priznanje za poslovno odličnost v letu 2018 v roke podjetju GKN Driveline Slovenija

»Poslovna odličnost je nikoli končana pot, na kateri prejeto priznanje služi kot smerokaz, da si na pravi poti,« pravi Andrej Poklič, direktor podjetja GKN Driveline Slovenija, d. o. o. iz Zreč, prejemnik priznanja Republike Slovenije za poslovno odličnost v letu 2018. Podjetje, ki je sicer vključeno tudi v program nadaljnje rasti podjetij s tujim in mešanim kapitalom, ki ga izvaja SPIRIT Slovenija, je obenem prejelo tudi mednarodno veljavni certifikat »Prepoznani v odličnosti«.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Odličnost je pot in ne cilj

Pred podelitvijo priznanja za poslovno odličnost 2018 je v Grand Hotelu Union potekala okrogla miza, katere tema je bila odličnost kot sredstvo za dosego cilja 60.000 evrov dodane vrednosti na zaposlenega do leta 2025. Na njej so gostje govorili o pomenu in razumevanju poslovne odličnosti v slovenskem prostoru ter njenem spodbujanju, ter o pomenu voditeljstva in povezovanja zaposlenih pri doseganju odličnosti.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Na dogodku Čutim odličnost bo podeljeno priznanje RS za poslovno odličnost v letu 2018

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pripravljata tradicionalno srečanje na temo spodbujanja poslovne odličnosti v slovenskih podjetjih, ki letos nosi naslov Čutim odličnost. Na dogodku, ki bo v četrtek, 11. aprila 2019, ob 15. uri, v Konferenčni dvorani Grand Hotela Union v Ljubljani, bo potekala tudi slavnostna podelitev priznanja Republike Slovenije za poslovno odličnost (PRSPO) 2018, in sicer za dosežke na področju kakovosti izdelkov in storitev ter kakovosti poslovanja kot rezultata razvoja znanja in inovativnosti.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Mestne in druge občine v sodelovanju z državo aktivne na področju oživljanja mestnih središč

Minuli teden se je v Ljubljani prvič sestal Odbor za management mestnih središč Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS), v katerem sodelujejo vse mestne občine, pet drugih občin, predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) ter javne agencije SPIRIT Slovenija kot tudi predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije – Podjetniško-trgovske zbornice (GZS-PTZ) in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Izbrane in nagrajene tri najperspektivnejše podjetniške ideje mladih dijakov in osnovnošolcev

Nogavice s spominsko peno Ola nogavice, funkcionalni jabolčni sok s super zelišči, vitamini in minerali Heijus in aplikacija za preverjanje alergenov v hrani Foodscanner so tri najperspektivnejše podjetniške ideje mladih dijakov in osnovnošolcev. Najboljše ekipe bodo prejele 1000 EUR in dvomesečno mentorstvo za nadaljnje razvijanje svoje podjetniške ideje, ki je nastala v okviru projekta Spodbujamo ustvarjalnost, podjetnost in inovativnost med mladimi javne agencije SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Slovenskim podjetniškim skladom (SPS).

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

SPIRIT Slovenija tudi letos na največjem investicijsko-nepremičninskem sejmu na svetu - MIPIM 2019 v Cannesu

Javna agencija SPIRIT Slovenija se bo tudi letos aktivno udeležila mednarodnega investicijsko-nepremičninskega sejma MIPIM, ki bo ta teden potekal v francoskem Cannesu. Na svojem razstavnem prostoru bo pod sloganom Slovenia. Green. Creative. Smart. skupaj z Mestno občino Ljubljana predstavljala Slovenijo kot primerno lokacijo za tuje neposredne investicije in nekatere zanimive investicijske priložnosti.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Tri slovenska podjetja tudi s pomočjo SPIRIT na savdski trg

Tri uspešna slovenska podjetja s področja dizajna in arhitekture so uspešno združila moči in se skupaj predstavljajo na zahtevnem trgu Savdske Arabije. Konzorcij, ki ga sestavljajo priznana slovenska podjetja Klun Ambienti, Robotina in Hi-Po ter je nastal z namenom uspešnega prodora na savdski trg, se skupaj predstavlja na štirih tamkajšnjih sejmih z željo po sklenitvi partnerstev, ki jim bodo prinesla nove poslovne priložnosti in rast. Za ta namen je konzorcij prejel sredstva v okviru Javnega razpisa »Spodbujanje partnerstev za učinkovitejši nastop na tujih trgih 2018 - 2019«, ki ga izvaja SPIRIT Slovenija.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Slovenska podjetja zadovoljna z nastopom na sejmu vojaške industrije v Abu Dhabiju

Pred kratkim se je v Abu Dhabiju končal sejem IDEX, ki velja za osrednji obrambno varnostni dogodek na celotnem območju Bližnjega vzhoda in severne Afrike. Na njem se je pod okriljem SPIRIT Slovenija predstavljalo sedem slovenskih podjetij in dve instituciji, ki nastop ocenjujejo kot uspešen, arabski trg pa vidijo kot veliko priložnost za vzpostavitev oziroma širitev poslovnega sodelovanja.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

SPIRIT Slovenija skupaj s podjetji prvič na sejmu vojaške industrije IDEX v Abu Dhabiju

Med 17. in 21. februarjem 2019 bo v prestolnici Združenih arabskih emiratov, Abu Dhabiju, potekal sejem vojaške industrije IDEX. Dogodek predstavlja osrednjo obrambno varnostno prireditev na celotnem območju Bližnjega vzhoda in severne Afrike, na njem pa se bo pod okriljem SPIRIT Slovenija predstavljalo tudi sedem slovenskih podjetij in dve instituciji.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

SPIRIT Slovenija tudi letos na sejmu Arab Health 2019 v Dubaju

Javna agencija SPIRIT Slovenija letos že drugič organizira skupinsko sejemsko predstavitev slovenskih podjetij na sejmu Arab Health 2019, ki bo med 28. in 31. januarjem 2019 potekal v Dubaju v Združenih arabskih emiratih. Dogodek velja za največji specializirani sejem medicinske opreme in pripomočkov, zdravil, zdravstvene oskrbe in storitev na arabskem polotoku.