Skip to main content

Novice

Novice o aktualnih aktivnostih in novostih s področij dela SPIRIT Slovenija:

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Izbrana 4 slovenska podjetja, ki gredo na Start.up! Germany 2019 Road Show

Konec oktobra bo v Nemčiji potekal Start.up! Germany 2019 Road Show, ki se ga bodo udeležila štiri slovenska zagonska podjetja - OmniOpti, d. o. o., U-centrix d. o. o. in Movalyse d. o. o. ter Geneplanet d. o. o. Gre za enega največjih dogodkov v Nemčiji, na katerem start-up podjetja svoje inovativne ideje in rešitve predstavijo potencialnim investitorjem ter drugim potencialnim tujim poslovnim partnerjem.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Uspešna predstavitev aktivnosti MGRT na MOS

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je na letošnjem MOS v Celju na svojem razstavnem prostoru pripravilo pestro predstavitev aktivnosti ministrstva, izvajalskih institucij in organov v sestavi. Nastop je uspel, kar dokazuje tudi posebno priznanje, ki ga Celjski sejem podelil ministrstvu za inovativno urejeno in celostno podobo razstavnega prostora ter kakovostni program na področjih internacionalizacije, podjetništva, tehnološkega razvoja, turizma, notranjega trga, regionalnega razvoja in lesarstva.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Na MOS potekalo usposabljanje za svetovalce in referente sistema SPOT

Danes je na celjskem sejmišču pod okriljem SPIRIT Slovenija potekalo usposabljanje svetovalcev in referentov sistema SPOT - Slovenska poslovna točka, ki se ga je udeležilo več kot 100 referentov in 62 svetovalcev. Udeleženci so poglobili poznavanje sistema državnih pomoči za podjetja na področju poslovne odličnosti, digitalizacije in prenosa lastništva, davčne zakonodaje ter državnih pomoči MSP preko različnih vavčerjev.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Na Podjetni Sloveniji predstavili ukrep E-poslovanje 2019-2022

Na dogodku "Podjetna Slovenija 2019: Digitalizacija prihodnosti MSPjev in Semenski kapital za razvojni preboj podjetij", ki je danes potekal na 52. sejmu MOS v Celju, je vodja sektorja za finančne spodbude p. p. na SPIRIT Slovenija Rok Beniger predstavil ukrep, ki ga izvaja SPIRIT Slovenija - Javni razpis za vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja v MSP v obdobju 2019-2022 »E-POSLOVANJE 2019-2022«.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Visoke tehnologije priložnost za krepitev gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Kitajsko

V okviru MOS v Celju je danes potekal slovensko-kitajski poslovni forum, na katerem so bile predstavljene številne priložnosti za nadaljnjo krepitev gospodarskega sodelovanja med državama. Po zaključku foruma so sledili poslovni pogovori med udeleženimi slovenskimi in kitajskimi podjetji, ki sta jih obe strani ocenili kot obetavne.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Storitve sistema SPOT, Slovenska poslovna točka, na 52. Mednarodnem obrtnem sejmu (MOS) v Celju

Na skupnem razstavnem prostoru Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, izvajalskih institucij in organov v sestavi na 52. MOS v Celju bo tudi stojnica SPOT – Slovenska poslovna točka. Vsem zainteresiranim bodo med 10. in 15. septembrom 2019 predstavljene brezplačne podporne storitve države za poslovne subjekte, ki se izvajajo v okviru štirih ravni sistema SPOT v obliki pomoči izvoznikom ter investitorjem, podjetniškega svetovanja, postopkov registracije in informiranja (SPOT Global, SPOT Svetovanje, SPOT Registracija in Portal SPOT).

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

SPIRIT Slovenija s podjetji že četrtič na sejmu Maison & Objet

Čez nekaj dni bo svoja vrata odprl sejem Maison & Objet v Parizu, ki se uvršča med vodilne svetovne dogodke s področja sodobnega oblikovanja, interierjev in sorodnih vsebin. Na sejmu, ki bo v francoski prestolnici potekal med 6. in 10. septembrom 2019, bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem SPIRIT Slovenija svoje izdelke predstavljalo tudi šest slovenskih podjetij.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Dubaj s programom Expo Live nagrajuje inovativne rešitve

Iz Dubaja so sporočili, da so zagnali nov cikel Expo Live Innovation Impact Grant Programme - programa za spodbujanje in financiranje inovacij. Z nim želijo financirati nove in inovativne rešitve, ki vključujejo slogan EXPA 2020 v Dubaju: »Povezovanje uma, ustvarjanje prihodnosti,« predvsem pa tiste, ki so povezane z njegovimi podtemami: Priložnost, Trajnost in Mobilnost.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Objavljen razpis za spodbujanje partnerstev za učinkovitejši nastop na tujih trgih.

SPIRIT Slovenija je danes objavil razpis z naslovom»Spodbujanje partnerstev za učinkovitejši nastop na tujih trgih 2020 – 2022.« Z njim želi spodbuditi partnerstva, sestavljena iz najmanj treh malih ali srednje velikih podjetij, h kratkoročnemu ali dolgoročnemu sodelovanju na področju izvoza. Okvirna višina sredstev je 2,8 mio EUR, rok za oddajo vlog je 5. oktober 2019.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Objavljen javni razpis za spodbujanje trajnostne strateške poslovne transformacije slovenskih podjetij

Konec junija je Javna agencija SPIRIT Slovenija na svojih spletnih straneh in v Uradnem listu objavila javni razpis z naslovom »Spodbujanje trajnostne poslovne strateške transformacije in razvoj novih poslovnih modelov v slovenskih podjetjih za lažje vključevanje v globalne verige vrednosti.« Z njim poziva mala in srednje velika slovenska podjetja k vključevanju v proces trajnostne strateške transformacije poslovanja. V letošnjem letu sta predvidena dva roka za oddajo vlog, in sicer: 19. julija 2019 in 29. novembra 2019.