Skip to main content

Arhiv dogodkov 2018

Napoved dogodkov, ki jih organizira ali soorganizira SPRIT Slovenija:

-   Nizozemska, Amsterdam | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Skupinska predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu METSTRADE (Amsterdam, Nizozemska)

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija, javna agencija) organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu METSTRADE, ki bo potekal od 13. do 15. novembra 2018 v Amsterdamu, Nizozemska. V letu 2017 se je na sejmu predstavilo 1.552 razstavljavcev, obiskalo pa ga je več kot 24.000 obiskovalcev.

-   LR Kitajska, Shanghai | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Vabilo podjetjem za posredovanje interesa za skupinsko udeležbo na China International Import Expo - CIIE, Shanghai, 5. – 10. november 2018

SPIRIT Slovenija glede na ponujeno priložnost za predstavitev slovenskih podjetij na China International Import Expo - CIIE, ki bo potekal od 5. do 10. novembra 2018 v Shanghaju na Kitajskem, poziva podjetja, da posredujejo svoj interes za skupinsko udeležbo na omenjenemu dogodku.

  v prostorih Naravnega rezervata Škocjanski zatok v Kopru | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Forum - »Bivanje z lesom« SloWOODlife

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo - Direktorat za lesarstvo in Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Agencijo Lotos organizirajo forum »BIVANJE Z LESOM SloWOODlife«, ki bo 4. oktobra 2018, ob 12. uri v prostorih Naravnega rezervata Škocjanski zatok v Kopru.

  Grand Hotel Union (Modri salon), Ljubljana | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javni poziv za udeležbo na poslovnem forumu in B2B srečanjih z jaroslavskimi podjetji, 2. oktobra 2018 v Ljubljani

Javna agencija SPIRIT Slovenija med 1. in 2. oktobrom 2018 skupaj s partnerji organizira dvodnevni delovni obisk gospodarske delegacije iz ruskega Jaroslavlja v Sloveniji. V tem času bodo potekali obiski jaroslavskih podjetij v slovenskih državnih institucijah ter poslovni forum z B2B srečanji med jaroslavskimi in slovenskimi podjetji ter obiski jaroslavskih podjetij v slovenskih podjetjih.

-   München, Nemčija | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Skupinska predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu IBA (München, Nemčija)

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija, javna agencija) organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu IBA, ki bo potekal od 15. do 20. septembra 2018 v Münchnu, Nemčija. Sejem IBA se odvija vsake tri leta. V letu 2015 se je na sejmu predstavilo 1.309 razstavljavcev iz 57 držav, obiskalo pa ga je več kot 77.000 obiskovalcev.

  Generalni sekretariat Vlade RS (velika okrogla dvorana), Gregorčičeva, 28, Ljubljana | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Brezplačni seminar - »Kako poslovati z regijo Samara v Ruski federaciji«

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira med 18. in 21. septembrom 2018 izhodno gospodarsko delegacijo v regijo Samara v Ruski federaciji. Slovenska podjetja vabimo k udeležbi na brezplačni seminar z naslovom: »Kako poslovati z regijo Samara v Ruski federaciji«, ki bo potekal 12. septembra 2018, od 13.00 do 14.30 ure v veliki okrogli dvorani na Generalnem sekretariatu Vlade Republike Slovenija, Gregorčičeva, 28, Ljubljana.

  Avstrija | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Vabilo: posredovanje interesa za udeležbo na predstavitvi slovenskih podjetij in izdelkov trgovski skupini REWE v Avstriji

SPIRIT Slovenija pripravlja »Dan slovenskih dobaviteljev« - predstavitve slovenskih podjetij oz. izdelkov trgovski skupini REWE v Avstriji. Dogodek bo predvidoma potekal novembra 2018 v Spodnji Avstriji (točni datum in lokacijo bomo sporočili naknadno). Dogodek agencija prirpavlja v sodelovanju z Veleposlaništvom RS na Dunaju, Konzulatom RS v Salzburgu in Konzulatom RS v St. Pöltenu.

-   Nemčija, Hannover | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Vabilo na organiziran obisk sejma CeBIT 2018, Hannover, 13. - 15. junij 2018

Javna agencija SPIRIT Slovenija vas od 13. do 15. junija 2018 vljudno vabi k organiziranemu obisku sejma CeBIT2018, ki velja za enega izmed vodilnih svetovnih sejmov na področju digitalizacije in IT storitev. V okviru obiska bomo za sodelujoča slovenska podjetja organizirali vodeni ogled sejma glede na izbrano tematsko področje ter obisk slovenskega paviljona ki je umeščen na petih različnih lokacijah.

-   Pariz, Francija | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Skupinska predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu EUROSATORY (Pariz, Francija)

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija, javna agencija) organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu EUROSATORY, ki bo potekal od 11. do 15. junija 2018 v Parizu, Francija. Sejem EUROSATORY se odvija vsaki dve leti. V letu 2016 se je na sejmu predstavilo več kot 1.500 razstavljavcev iz 57 držav, obiskalo pa ga je 57.000 obiskovalcev.

-   Hannover, Nemčija | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Skupinska predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu CeBIT (Hannover, Nemčija)

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija, javna agencija) organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu CeBIT, ki bo potekal od 11. do 15. junija 2018 v Hannovru, Nemčija. V letu 2017 se je na sejmu predstavilo več kot 2.900 razstavljavcev iz 59 držav, obiskalo pa ga je več kot 174.000 obiskovalcev. Sejem CeBIT v letošnjem letu z novim konceptom in pristopom ponuja štiri glavna vsebinska področja. In sicer: d!economy, d!tec, d!talk in d!campus.

-   Hannover, Nemčija | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Skupinska predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu CeBIT - SCALE 11 - Startup 2018 (Hannover, Nemčija)

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija, javna agencija) organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu CeBIT, ki bo potekal od 11. do 15. junija 2018 v Hannovru, Nemčija. V letu 2017 se je na sejmu predstavilo več kot 2.900 razstavljavcev iz 56 držav, obiskalo pa ga je več kot 174.000 obiskovalcev. Sejem CeBIT v letošnjem letu z novim konceptom in pristopom ponuja štiri glavna vsebinska področja. In sicer: d!economy, d!tec, d!talk in d!campus.

-   Ningbo, LR Kitajska | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javni poziv za slovenska podjetja za udeležbo na gospodarski delegaciji v Ningbo, provinca Zheijang, Ljudska republika Kitajska v času od 8. 6. 2018 do 11. 6. 2018

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo v času od 8. junija do 11. junija 2018 v mednarodnem konferenčnem centru v Ningbo na Kitajskem, na podlagi izkazanega interesa podjetij, organizirala skupaj s kitajskim ministrstvom za trgovino (MOFCOM), Vlado Zheijang province in Vlado mesta Ningbo, udeležbo slovenskih podjetij v okviru gospodarske delegacije in nacionalnega paviljona.

  Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Nemški forum 2018

Kako uspešno poslovati na nemškem trgu? Kako ustanoviti podjetje v Nemčiji? Kakšno strategijo trženja ubrati? Kakšne so možnosti financiranja vstopa na tuj trg? Na ta in številna druga vprašanja bomo v družbi slovenskih in nemških strokovnjakov poskušali odgovoriti na strokovni konferenci Nemški forum, ki jo Slovensko-nemška gospodarska zbornica skupaj s partnerji prireja v četrtek, 23. maja 2018, v hotelu Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana.

  ABC HUB (spodnja etaža dvorane Emporium), BTC City Ljubljana | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Povabilo k udeležbi na slovensko-slovaški poslovni konferenci ob obisku predsednika Slovaške republike s spremljajočo gospodarsko delegacijo

Na uradni obisk v Slovenijo prihaja predsednik Slovaške republike Nj. Ekc. Andrej Kiska, ki ga bo spremljala delegacija slovaških podjetij, zlasti iz področij IKT (kot na primer IT aplikacije, programi, upravljanje s podatki, pametna mesta in podjetja, itd.), inovativne/ smart tehnologije in programi, start-up sistemi & inovacije, energetika & energetske rešitve (med drugim javna razsvetljava), okoljevarstvene tehnologije (ravnanje z vodami in odpadki, recikliranje, itd.), gradbeništvo in lesno predelovalna industrija, živilsko predelovalna industrija in zdrava prehrana, itd.

-   Vitanje, Ljubljana | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javni poziv za udeležbo v programu tridnevne znanstveno-raziskovalne in poslovne konference »Digitalizacija gospodarstva z uporabo vesoljskih tehnologij«, Ljubljana, 18. - 20. april 2018

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo skupaj z javno agencijo SPIRIT Slovenija in rusko vesoljsko agencijo ROSCOSMOS in Veleposlaništvom Ruske federacije v Ljubljani organizira tridnevno znanstveno-raziskovalno in poslovno konferenco v Centru vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga – Noordung center v Vitanju ter v Modrem salonu GH Union v Ljubljani. Konferenca bo potekala med 18. in 20. aprilom 2018, slovenska podjetja in institucije s področja inovativnih digitalnih rešitev s poudarkom na vesoljskih tehnologijah pa se lahko prijavijo vse do 9. aprila 2018.

  Mesto oblikovanja Slovenije, Dunajska cesta 123, Ljubljana | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Gospodarsko arhitekturni forum - "Turizem in les za novi svet"

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo - Direktorat za lesarstvo in Javna agencija SPIRIT Slovenija vabita v sodelovanju z Zavodom Big, Društvom lesarjev Slovenije in drugimi partnerji na Gospodarsko arhitekturni forum na temo Turizem in les za novi svet. Lesena gradnja v povezavi z inovativnimi turistično-poslovnimi idejami bi lahko predstavljala pomemben razvojno-ekonomski premik na področju turizma z visoko dodano vrednostjo v Sloveniji in regiji.

  Ljubljana | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Seminar: Kako poslovati s Kazahstanom, Generalni sekretariat Vlade RS, Ljubljana, 12. april 2018

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj s Kazakh Invest in Veleposlaništvom Republike Kazahstan na Dunaju ter ob tesnem sodelovanju s KSBC (Kazahstansko-slovenskim poslovnim klubom) v četrtek, 12. aprila 2018, pripravlja seminar »Kako poslovati s Kazahstanom.« Dogodek bo potekal med 13. in 15.30 uro v veliki okrogli dvorani Generalnega sekretariata Vlade Republike Slovenije, Gregorčičeva 27, Ljubljana.

-   Francija, Pariz | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Povabilo podjetjem s področja prehrambene industrije za udeležbo na B2B poslovnih sestankih v Franciji, 11.-14. junij 2018, Pariz

SPIRIT Slovenija v sodelovanju s Pariško zbornico za trgovino in industrijo - CCI Paris Ile-de-France in Veleposlaništvom RS v Parizu ter ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo organizira B2B poslovne sestanke slovenskih prehrambenih podjetij s francoskimi kupci, distributerji, centralnimi nabavami za trgovine na drobno, specializiranimi trgovskimi verigami, veletrgovci, agenti, uvozniki.

  Sedež SPIRIT Slovenija | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Novinarska konferenca - predstavitev rezultatov raziskave - Tuji investitorji o slovenskem poslovnem okolju 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj s Centrom za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede vabi na NOVINARSKO KONFERENCO, na kateri bo na podlagi rezultatov raziskave, opravljene med podjetji s tujim kapitalom, predstavljeno, kaj tuji investitorji menijo o slovenskem poslovnem okolju. Srečanje bo v sredo, 7. februarja 2018, ob 10. uri, na sedežu SPIRIT Slovenija (Verovškova 60, Ljubljana). Vljudno vabljeni!