Skip to main content

Arhiv dogodkov 2017

Napoved dogodkov, ki jih organizira ali soorganizira SPRIT Slovenija:

  Ljubljana | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Vabilo za posredovanje interesa za sodelovanje in vstop v dobaviteljsko mrežo britanskega podjetja in trgovin HALFORDS

SPIRIT Slovenija v sodelovanju z britanskim podjetjem Halfords in ob podpori Veleposlaništva RS v Londonu vabi zainteresirana slovenska podjetja k posredovanju interesa za udeležbo na predstavitvi in individualnih pogovorih z vodjo nabave britanskega podjetja Halfords. Dogodek (t.i. Sourcing Event in individualni sestanki) bo organiziran predvidoma v prvi polovici leta 2018, v Ljubljani (natančen datum bo določen naknadno).

-   Milano, Italija | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu AF - L’ Artigiano in fiera, Milano, Italija, 2. - 10. december 2017

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija, javna agencija) organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu AF -L' Artigiano in fiera, ki bo potekal od 2. do 10. decembra 2017 v Milanu, Italija.

  London, Velika Britanija | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Investicijska konferenca v Londonu

Pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija in britansko slovenske gospodarske zbornice ter Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo bo 1. decembra 2017 v Londonu (Velika Britanija ) potekala investicijska konferenca. Na njej bo med drugim predstavljeno slovensko poslovno in investicijsko okolje, priložnosti v posameznih sektorjih, primeri dobrih praks, okrogla miza ter mreženje.

  Budimpešta, Madžarska | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Javni poziv za udeležbo podjetij na poslovnem forumu ob 6. srečanju predsednikov vlad regije Centralne in Vzhodne Evrope in Kitajske, Budimpešta, 27. november 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira v času od 26. do 28. novembra 2017 udeležbo slovenskih podjetij in institucij na poslovnem forumu v Budimpešti. V okviru kontaktnega mehanizma oziroma investicijske strategije Kitajske za Centralno in Vzhodno Evropo (16+1) bo potekalo 6. srečanje predsednikov vlad regije Centralne in Vzhodne Evrope in Kitajske ob robu katerega bo potekalo poslovno srečanje podjetij iz regije Centralne in Vzhodne Evrope in Kitajske. Organizatorji na madžarski strani so madžarska nacionalna trgovinska hiša - Hungarian National Trading House (MNKH), madžarska agencija za promocijo investicij - Hungarian Investment Promotion Agency (HIPA), madžarska uvozno-izvozna banka - Export Bank Insurance (EXIM) ter kitajska banka - Bank of China.

  Ruska federacija, regija Vologda | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Ruska federacija (regija Volgoda): preliminarno preverjanje interesa podjetij za udeležbo na 22. mednarodnem sejmu "Russian Wood" od 5. do 8. decembra 2017

V mestu Vologda v Ruski federaciji bo med 5. in 8. decembrom 2017 potekal 22. mednarodni sejem »Ruski gozd.« Dogodek je zanimiv za vsa slovenska podjetja s področja gozdarstva, gozdarske mehanizacije, lesenih gradenj, lesno – predelovalne industrije, ki so zainteresirana za poslovanje s trgom Ruske federacije.

-   Ljubljana, Lutkovno gledališče | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Podelitev nagrad najboljšim tujim investitorjem Invest Slovenia FDI Award

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo letos že dvanajstič po vrsti podelila priznanja najboljšim tujim investitorjem v Sloveniji. Na dogodku, ki bo v četrtek, 16. novembra 2017, ob 20. uri, v ljubljanskem Lutkovnem gledališču (Dvorana pod zvezdami), bodo priznanja Invest Slovenia FDI Award podeljena najboljšim v naslednjih štirih kategorijah: najboljši zaposlovalec v regiji, dolgoročna prisotnost v regiji, raziskovalno-razvojna naravnanost in uspešni poslovni rezultati ter logistični center.

-   Amsterdam, Niozozemska | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu METSTRADE – Marine Equipment Trade Show, Amsterdam, Nizozemska, 14. - 16. november 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu METSTRADE - Marine Equipment Trade Show, ki bo potekal od 14. do 16. novembra 2017 v Amsterdamu, Nizozemska. V letu 2016 se je na sejmu predstavilo 1.471 razstavljavcev, obiskalo pa ga je več kot 23.000 obiskovalcev.

-   München, Nemčija | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu eMove 360 Europe - eCarTEC, München, Nemčija, 17. - 19. oktober 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu eMove 360 Europe -eCarTEC, ki bo potekal od 17. do 19. oktobra 2017 v Münchnu, Nemčija. V letu 2016 se je na sejmu predstavilo 356 razstavljavcev iz 28 držav, obiskalo pa ga je 12.000 obiskovalcev.

-   Moskva, Ljubljana, Celje | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javni poziv za udeležbo v programu poslovne delegacije v Inovacijski center Skolkovo in v Skladu za razvoj spletnih pobud v Moskvi ter povratni obisk iz Ruske federacije v Sloveniji ob sejmu Feelthefuture, 15. - 22. oktober 2017

Javni poziv za udeležbo v programu poslovne delegacije v Inovacijski center Skolkovo in v Skladu za razvoj spletnih pobud v Moskvi ter povratni obisk iz Ruske federacije v Sloveniji ob robu 1. sejma inovativnih digitalnih rešitev Feelthefuture v času od 15. do 22. oktobra 2017.

-   Köln, Nemčja | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu ANUGA, Köln, Nemčija, 7. - 11. oktober 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu ANUGA, ki bo potekal od 7. do 11. oktobra 2017 v Kölnu, Nemčija. Sejem ANUGA se odvija vsaki dve leti. V letu 2015 se je na sejmu predstavilo več kot 7.100 razstavljavcev iz 109 držav, obiskalo pa ga je več kot 158.000 obiskovalcev.

  Ljubljanski grad, Ljubljana | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Dan podjetništva 2017

GEA College - Fakulteta za podjetništvo tudi v letu 2017 organizira že tradicionalni dogodek Dan podjetništva, ki bo potekal v sklopu Evropskega tedna podjetništva. Partnerja dogodka sta javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

-   Nemčija, München | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Investicijsko nepremičninski sejem Expo Real 2017 v Nemčiji

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo tudi letos prisotna na največjem evropskem investicijsko-nepremičninskem sejmu EXPO REAL 2016 v Münchnu. Med 4. in 6. oktobrom 2017 bo na svojem razstavnem prostoru v osrednji hali B2 skupaj z nosilci izbranih projektov tujim investitorjem predstavljala različne investicijske priložnosti v Sloveniji.

  Kongresni center Brdo pri Kranju | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Dan inovativnosti 2017 - »Priložnosti krožnega gospodarstva«

SPIRIT Slovenija sofinancira dogodek Dan inovativnosti, na katerem bodo predstavili dejanske priložnosti in možnosti, ki jih krožno gospodarstvo ponuja - od odpadkov do različnih materialov in tehnologij za različne namene (Napredni materiali, alternativni surovinski viri, napredne proizvodne tehnologije, nanotehnologije in biotehnologije).

-   Velika Britanija, London | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu 100% DESIGN, London, Velika Britanija, 20. - 23. september 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu 100% DESIGN, ki bo potekal od 20. do 23. septembra 2017 v Londonu, Velika Britanija. Sejem 100% DESIGN je namenjen predstavitvi sodobnega oblikovanja, interierjev in sorodnih vsebin.

-   Kranj, Novo mesto, Ljubljana, Celje, Ptuj, Nova Gorica in Ljubljana | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Izbori najboljših hitro rastočih podjetij - Gazela 2017

Gazela - izbor najboljših hitro rastočih slovenskih podjetij - se je uveljavil kot največji poslovni dogodek v Sloveniji, pa tudi kot motivacija za hitro rastoča majhna in srednje velika podjetja. ČAstna pokrovitelja dogodka sta javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospdoarski razvoj in tehnologijo.

-   v okviru 50. Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti v Celju | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Povabilo proizvajalcem industrijskih lesnih izdelkov in lesenih objektov za razstavljanje na 50. MOS v Celju od 12. do 17. 9. 2017

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo - Direktorat za lesarstvo in Javna agencija SPIRIT Slovenija, v organizaciji Društva za zaščito lesa Slovenije, organizirata promocijsko razstavo ČAR LESA 2017, ki bo med 12. in 17. septembrom 2017 potekala v okviru 50. Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti v Celju.

-   JAR, Johannesburg | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Gospodarska delegacija v JAR, Johannesburg, Cape Town, 11. - 17. september 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija, v sodelovanju z GZS, MGRT ter v partnerstvu z Generalnim konzulatom RS v Cape Townu in Konzulatom JAR v Ljubljani organizira gospodarsko delegacijo v Republiko Južno Afriko (JAR). Za udeležence delegacije bodo med 11. in 17. septembrom 2017 v Johannesburgu in Cape Townu organizirana skrbno izbrana B2B srečanja ter obiski uspešnih lokalnih podjetij.

-   Francija, Pariz | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu MAISON&OBJET, Pariz, Francija, 8. - 12. september 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu MAISON&OBJET, ki bo potekal od 8. do 12. septembra 2017 v Parizu, Francija. Sejem MAISON&OBJET velja za enega vodilnih sejmov na svojem področju in je namenjen predstavitvi sodobnega oblikovanja, interierjev in sorodnih vsebin.

  v prostorih Mladinskega hotela Punkl, Ravne na Koroškem | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Vabilo na forum: Bivanje z lesom »SloWOODlife«

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo - Direktorat za lesarstvo in Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Agencijo Lotos organizirajo forum »BIVANJE Z LESOM SloWOODlife«. Dogodek se bo odvijal v sredo, 21. junija 2017, v prostorih Mladinskega hotela Punkl (Ravne na Koroškem) s pričetkom ob 14. uri.

-   Salon uporabnih umetnosti, Glavni trg 1, Maribor | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Usposabljanje za svetovalce in vodstvene kadre ter lastnike podjetij - »PRENOS PODJETIJ NA DELAVSKE ZADRUGE in PREOBLIKOVANJE PODJETIJ V ZADRUGE kot eden izmed načinov zagotavljanja STRATEŠKIH TRAJNOSTNIH VIDIKOV POSLOVANJA IN UPRAVLJANJA PODJETIJ«

Vabljeni na usposabljanje za svetovalce in vodstvene kadre ter lastnike podjetij z naslovom: »PRENOS PODJETIJ NA DELAVSKE ZADRUGE in PREOBLIKOVANJE PODJETIJ V ZADRUGE kot eden izmed načinov zagotavljanja STRATEŠKIH TRAJNOSTNIH VIDIKOV POSLOVANJA IN UPRAVLJANJA PODJETIJ«, ki bo potekalo 21., 22. in 23. junija 2017 v Salonu uporabnih umetnosti (Glavni trg 1) v Mariboru.

-   Toronto, Montreal in Ottawa (Kanada) | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Povabilo k udeležbi v gospodarski delegaciji in B2B srečanjih v Kanadi

Ministrstvo za zunanje zadeve, SPIRIT Slovenija, javna agencija ter Slovenska turistična organizacija (STO) v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Ottawi, Veleposlaništvom Kanade v Sloveniji s sedežem v Budimpešti ter Kanadsko-slovensko gospodarsko zbornico v Torontu od 20. do 24. junija 2017 organiziramo izhodno gospodarsko delegacijo v Kanado.

-   Ningbo, LR Kitajska | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javni poziv za slovenska podjetja za udeležbo na gospodarski delegaciji v Ningbo, provinca Zheijang, Ljudska republika Kitajska, 8. - 12. junij 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira udeležbo slovenskih podjetij na 3. China – CEEC Investment and Trade Expo 2017, ki bo med 8. in 12. junijem 2017 potekal v mednarodnem konferenčnem centru v mestu Ningbo na Kitajskem. Slovenska podjetja, ki se želijo sejma udeležiti kot razstavljavci, se lahko prijavijo najkasneje do 14. aprila 2017, kot obiskovalci pa najkasneje do 18. aprila 2017.

-   Velika Britanija, Birmigham | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Povabilo k udeležbi v poslovni delegaciji v Veliko Britanijo, Birmigham, 6. – 8. junij 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Britansko-slovensko gospodarsko zbornico v času od 6. do 8. junija 2017 organizira izhodno gospodarsko delegacijo v Birmingham, Velika Britanija. Delegacija je namenjena podjetjem, ki iščejo poslovne partnerje v avtomobilskem sektorju in se želijo seznaniti s poslovnimi priložnostmi v Veliki Britaniji.

-   München, Nemčija | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu TRANSPORT&LOGISTIC, München, Nemčija, 9. - 12. maj 2017

SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu TRANSPORT&LOGISTIC, ki bo potekal od 9. do 12. maja 2017 v Münchnu, Nemčija. Sejem TRANSPORT&LOGISTIC se odvija vsaki dve leti. V letu 2015 se je na sejmu predstavilo 2.050 razstavljavcev iz 62 držav, obiskalo pa ga je več kot 55.000 obiskovalcev.

-   Milano, Italija | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu TUTTOFOOD, Milano, Italija, 8. - 11. maj 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu TUTTOFOOD, ki bo potekal od 8. do 11. maja 2017 v Milanu, Italija. Sejem TUTTOFOOD se odvija vsaki dve leti. V letu 2015 se je na sejmu predstavilo več kot 1.200 razstavljavcev iz 35 držav, obiskalo pa ga je več kot 56.000 obiskovalcev.

  Ljubljana, Grand Hotel Union Business | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Seminar: Poslovne priložnosti za slovenska podjetja v Južni Koreji in Kambodži, 11. april 2017, Ljubljana

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z EuroCham Cambodia, European Chamber of Commerce in Korea - ECCK ter South-East Asia IPR Helpdesk organizirata brezplačni seminar z naslovom »Priložnosti za slovenska podjetja v Južni Koreji in Kambodži«.

  Ljubljana, Grand Hotel Union | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javni poziv za udeležbo na slovensko – ruskem poslovnem forumu, 10. aprila 2017, v Ljubljani

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira »Slovensko – ruski poslovni forum«, na katerem bosta predstavljeni poslovni in investicijski okolji Slovenije in regije Vladimir v Ruski federaciji ter podjetja iz obeh držav, predvidena pa so tudi b2b srečanja med slovenskim in vladimirskimi podjetji ter predstavniki administracije iz regije Vladimir. Dogodek bo 10. aprila 2017, med 10. in 13.30 uro v Grand Hotelu Union, Modri salon, Miklošičeva 1, Ljubljana.

-   Friedrichshafen, Nemčija | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu AERO, Friedrichshafen, Nemčija, 5. - 8. april 2017

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija, javna agencija) organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu AERO, ki bo potekal od 5. do 8. aprila 2017 v Friedrichshafnu, Nemčija. V letu 2016 se je na sejmu predstavilo 606 razstavljavcev iz 36 držav, obiskalo pa ga je več kot 30.000 obiskovalcev.

-   Milano, Italija | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Strokovna delegacija in B2B srečanja, Milano, 4. – 5. april 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira drugo razstavo Slovenia Design Showroom Milano 2017 z nazivom "Oblikovanje kot (z) možnost spremembe: Vrhunci slovenskega oblikovanja v lesu". Razstava bo potekala v času Pohištvenega sejma v Milanu (Salone del Mobile Milan 2017), in sicer med 3. in 9. aprilom 2017, v galerijskem prostoru Il Centro Culturale e la Galleria San Fedele, Piazza San Fedele, 4, Milano, Italija.

-   Škotska, Glasgow | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Vabilo k udeležbi v poslovni delegaciji na Škotsko, Glasgow, 26. – 28. marec 2017

Z namenom pospeševanja blagovne menjave med Slovenijo in Škotsko, slovenskega izvoza na Škotsko ter poslovanja med slovenskimi in škotskimi podjetji SPIRIT Slovenija, javna agencija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Britansko-slovenska gospodarska zbornica in Glasgow Chamber of Commerce organiziramo izhodno gospodarsko delegacijo v Glasgow, Škotsko.

  Koprivnica, Češka | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javno povabilo za sodelovanje na Dnevu slovenskih dobaviteljev v TATRA TRUCKS A.S., 22. marec 2017, Kopřivnica, Češka - podaljšan rok prijave zaradi interesa

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo skupaj z Veleposlaništvom RS v Pragi in ostalimi partnerji 22. marca 2017 organizirata »Dan slovenskih dobaviteljev (Slovene Supplier Day)«  na sedežu podjetja Tatra Trucks, a. s., v Kopřivnici na Češkem.  

-   Hannover, Nemčija | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu CeBIT - SCALE 11 - Startup, Hannover, Nemčija, 20. - 24. marec 2017

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija, javna agencija) organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu CeBIT, ki bo potekal od 20. do 24. marca 2017 v Hannovru, Nemčija. V letu 2016 se je na sejmu predstavilo več kot 2.900 razstavljavcev iz 71 držav, obiskalo pa ga je več kot 176.000 obiskovalcev.

-   Hannover, Nemčija | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu CeBIT, Hannover, Nemčija, 20. - 24. marec 2017

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija, javna agencija) organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu CeBIT, ki bo potekal od 20. do 24. marca 2017 v Hannovru, Nemčija. V letu 2016 se je na sejmu predstavilo več kot 2.900 razstavljavcev iz 71 držav, obiskalo pa ga je več kot 176.000 obiskovalcev.

-   Milano, Italija | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu MADE EXPO, Milano, Italija, 8. - 11. marec 2017

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija, javna agencija) organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu MADE EXPO, ki bo potekal od 8. do 11. marca 2017 v Milanu, Italija. Sejem MADE EXPO se odvija vsaki dve leti. V letu 2015 se je na sejmu predstavilo več kot 900 razstavljavcev iz 34 držav, obiskalo pa ga je več kot 208.000 obiskovalcev.

  Ljubljana | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Seminar: Poslovne priložnosti in poslovni običaji na Japonskem s poudarkom na avtomobilski industriji in digitalizaciji, Ljubljana, 16. 2. 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z JETRO Dunaj (The Japan External Trade Organization) organizira seminar o poslovnih priložnostih in poslovnih običajih na Japonskem s poudarkom na avtomobilski industriji in digitalizaciji. Na dogodku bodo udeleženci izvedeli, kakšno je trenutno stanje in trendi v avtomobilski industriji na Japonskem, se seznanili s tamkajšnjimi poslovnimi priložnostmi in tudi značilnostmi japonske poslovne kulture.