Skip to main content

Arhiv dogodkov 2016

Napoved dogodkov, ki jih organizira ali soorganizira SPRIT Slovenija:

  Ljubljana, Radisson Blu Plaza Hotel | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

7. FDI Summit Slovenia 2016

V torek, 6. decembra 2016, ob 15. uri bo v Radisson Blu Plaza Hotelu potekal že 7. FDI Summit Slovenia 2016, ki ga skupaj organizirajo Javna agencija SPIRIT Slovenija, Slovenia Times in Ekonomska fakulteta v Ljubljani. Letošnja tema bodo talenti, blaginja in konkurenčnost, kot ključni za privabljanje tujih investitorjev.

-   Italija, Milano | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Skupinski sejemski nastop slovenskih podjetij na sejmu AF - L 'Artigiano in Fiera

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija, javna agencija) v sodelovanju z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije (OZS) organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu AF- L' Artigiano in fiera, ki bo potekal od 3. do 11. decembra 2016 v Milanu, Italija. V letu 2015 se je na sejmu predstavilo več kot 3.000 razstavljavcev iz 110 držav. Sejem je namenjen predstavitvi izdelkov s področja domače in umetnostne obrti. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani: www.artigianoinfiera.it.

  Mesto oblikovanja Slovenija, Dunajska cesta 123, Ljubljana | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Gospodarsko arhitekturni forum 03

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo - Direktorat za lesarstvo vabita v sodelovanju z Zavodom Big, Kreativnim centrom za les, Univerzo na Primorskem in Društvom inženirjev in tehnikov lesarstva Ljubljana na Gospodarsko arhitekturni forum 03 na temo mala lesena turistična arhitektura z izjemno zasedbo mednarodno uveljavljenih arhitektov, ki bo potekal v sredo, 16. novembra 2016, ob 18. uri v Mestu oblikovanja Slovenija, Dunajska cesta 123, Ljubljana.

-   Amsterdam, Nizozemska | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu METS – Marine Equipment Trade Show, Amsterdam, Nizozemska, 15. - 17. november 2016

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija, javna agencija) organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu METS - Marine Equipment Trade Show, ki bo potekal od 15. do 17. novembra 2016 v Amsterdamu, Nizozemska. Zadnji rok za prejem prijave je petek, 12. februar 2016.

-   Praga, Češka | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javni poziv za udeležbo podjetij na Kitajskem investicijskem forumu v Pragi, 15. novembra 2016

Javna agencija SPIRIT Slovenija med 14. in 16. novembrom 2016 organizira udeležbo slovenskih podjetij in institucij na Kitajskem investicijskem forumu v Pragi. Zainteresirana podjetja ali institucije, ki poslujejo ali načrtujejo poslovanje s Kitajsko ali regijo CVE in imajo pripravljene investicijske projekte za poslovanje s podjetji iz Kitajske ali CVE lahko svoj interes izrazijo do vključno 14. oktobra 2016.

  velika sejna dvorana Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Kotnikova 5 (2. nadstropje), Ljubljana | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Vabilo na informativni dan za Javni razpis za izvedbo podpornih storitev subjektov inovativnega okolja v Republiki Sloveniji v letih 2016 in 2017 »SIO 2016-2017«

Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi vse potencialne prijavitelje na informativni dan glede Javnega razpisa za izvedbo podpornih storitev subjektov inovativnega okolja v Republiki Sloveniji v letih 2016 in 2017 »SIO 2016-2017«, ki bo organiziran v ponedeljek, 14. novembra 2016, ob 9. uri, v veliki sejni dvorani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Kotnikova 5, 2. nadstropje, Ljubljana.

-   München, Nemčija | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu ELECTRONICA, München, Nemčija, 8. - 11. november 2016

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu ELECTRONICA, ki bo potekal od 8. do 11. novembra 2016 v Münchnu, Nemčija. Sejem ELECTRONICA se odvija vsaki dve leti. Zadnji rok za prejem prijave je petek, 19. februar 2016.

  Mesto oblikovanja Slovenija, Dunajska cesta 123, Ljubljana | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Kreativni tiri 03

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo - Direktorat za lesarstvo vas vabita na brezplačno delavnico "Kreativni tiri 03", ki bo 21. oktobra 2016, ob 17. uri v Mestu oblikovanja Slovenija, Dunajska cesta 123, Ljubljana. Delavnico oranizirata v sodelovanju s Kreativnim centrom za les, Društvom inženirjev in tehnikov lesarstva Ljubljana in ostalimi partnerji.

-   Italija, Bologna | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu SAIE Bologna building & construction, Bologna, Italija, 19. - 22. oktober 2016

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu SAIE Bologna building & construction, ki bo potekal od 19. - 22. oktobra 2016 v Bologni, Italiji. Sejem SAIE Bologna je namenjen predstavitvi izdelkov s področja lesnopredelovalne industrije.

-   Brno, Češka | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Povabilo k udeležbi na srečanju in sestankih s predstavniki trgovske mreže Brněnka, distributerji Rapo in Jaso in k udeležbi na mednarodnem poslovnem dogodku Fair4Food ob obisku ministra mag. Dejana Židana na Češkem, 18.- 20.10.2016, Brno, Češka

Z namenom promocije in prepoznavnosti slovenske živilsko-predelovalne industrije ter prodora slovenskih izdelkov in podjetij na tuje trge SPIRIT Slovenija, javna agencija in Ministrstvo RS za gospodarski razvoj in tehnologijo, Veleposlaništvo RS v Pragi in Ministrstvo RS za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organiziramo izhodno gospodarsko delegacijo v Brno, Češka ob uradnem obisku ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejana Židana na Češkem.

-   Pariz, Francija | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu SIAL, Pariz, Francija, 16. - 20. oktober 2016

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu SIAL, ki bo potekal od 16. do 20. oktobra 2016 v Parizu, Francija. Sejem SIAL se odvija vsaki dve leti. Zadnji rok za prejem prijave je petek, 19. februar 2016.

  Maribor, Mestna občina Maribor | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Brezplačno izobraževanje in delavnica na temo managementa mestnih središč v Mariboru

Mestna občina Maribor v sodelovanju z Zavodom Koper Otok in Mestno občino Koper ter ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Javne agencije SPIRIT, vabi zainteresirane podjetnike, trgovce, gostince in druge deležnike iz mestnega jedra na izobraževanje-delavnico na temo managementa mestnih središč.

  Krško, Mestni muzej Krško | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Brezplačno izobraževanje in delavnica na temo managementa mestnih središč v Krškem

Občina Krško v sodelovanju z Zavodom Koper Otok in Mestno občino Koper ter ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Javne agencije SPIRIT Slovenija, vabi zainteresirane podjetnike, trgovce, gostince in druge deležnike iz mestnega jedra na izobraževanje-delavnico na temo managementa mestnih središč.

  Kamnik | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Brezplačno izobraževanje in delavnica na temo managementa mestnih središč v Kamniku

Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik v sodelovanju z Zavodom Koper Otok in Mestno občino Koper ter ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Javne agencije SPIRIT, vabi zainteresirane podjetnike, trgovce, gostince in druge deležnike iz mestnega jedra na izobraževanje-delavnico na temo managementa mestnih središč.

-   London, Velika Britanija | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu 100% DESIGN, London, Velika Britanija, 21. - 24. september 2016

Javna agencija Republike SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu 100% DESIGN, ki bo potekal od 21. do 24. septembra 2016 v Londonu, Velika Britanija. Zadnji rok za prejem prijave je petek, 5. februar 2016.

-   Avstrija, Celovec | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu International Wood Fair (Holzmesse), Celovec, Avstrija, 1. - 4. september 2016

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu International Wood Fair (Holzmesse), ki bo potekal od 1. do 4. septembra 2016 v Celovcu, Avstriji. Sejem je namenjen predstavitvi izdelkov s področja lesnopredelovalne industrije.

  Mesto oblikovanja Slovenija, Dunajska cesta 123, 1000 Ljubljana | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Kreativni tiri 02

Javna agencija SPIRIT Slovenija vas vabi na brezplačno delavnico: Kreativni tiri 02, ki bo potekala 21. junija 2016, ob 18. uri v Ljubljani (Mesto oblikovanja Slovenija, Dunajska cesta 123, Ljubljana).

  v Mestu oblikovanja Slovenija, na Dunajski cesti 123 v Ljubljani | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Gospodarsko arhitekturni forum 01, razstava in podelitev nagrad Hiše Awards

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo - Direktorat za lesarstvo vabita v sodelovanju z Zavodom Big, Kreativnim centrom za les, Univerzo na Primorskem in Društvom inženirjev in tehnikov lesarstva Ljubljana na prvi Gospodarsko arhitekturni forum o lesenih hišah z izjemno zasedbo mednarodno uveljavljenih arhitektov, ki bo potekal 16. junija 2016 v Ljubljani.

-   Vladimir, Ruska federacija | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javni poziv za udeležbo podjetij na 4. mednarodnem in medregionalnem gospodarskem forumu ruske regije Vladimir v času od 27. do 28. maja 2016

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj z vlado regije Vladimir v Ruski federaciji organizira gospodarsko delegacijo, ki se bo udeležila 4. mednarodnega in medregionalnega gospodarskega foruma v mestu Vladimir, in sicer v času od 27. do 28. maja 2016.

  Mesto oblikovanja Slovenija, Dunajska cesta 123, Ljubljana | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Big Branding 2016: Znamke z roba

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo - Direktorat za lesarstvo vas vabita na brezplačni dogodek z naslovom: »Znamke z roba«, ki jo 26. maja 2016, ob 17:00 uri v Ljubljani organizirata v sodelovanju z Univerzo na Primorskem, Kreativnim centrom za les in ostalimi partnerji.

-   Winnipeg, Kanada | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javno povabilo za udeležbo v izhodni gospodarski delegaciji v Winnipeg, Kanada, 25. - 27. 5. 2016

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo tudi v letu 2016 nadaljevala z organizacijo gospodarskih delegacij, v okviru katerih bodo slovenska podjetja imela možnost udeležbe na gospodarskih forumih FUTURALLIA. Prvi tovrstni dogodek, ki ga organiziramo letos je tridnevni mednarodni poslovni forum CENTRALLIA 2016 in bo potekal od 25. do 27. maja 2016 v Kanadi. Podjetja se lahko prijavijo do vključno 10. marca 2016.

  Ljubljana, Generalni sekretariat Vlade RS | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Seminar Kako poslovati z regijo Vladimir v Ruski federaciji

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira seminar »Kako poslovati z regijo Vladimir v Ruski federaciji«, za podjetja, ki bi se želela udeležiti gospodarske delegacije v omenjeno regijo. Na dogodku, ki bo 19. 5. 2016, od 13. ure dalje, potekal na Generalnem sekretariatu Vlade RS, bo Aleksandr Borisovič Lobakov, namestnik Guvernerja regije ter vodja predstavništva administracije regije pri Vladi Ruske federacije, predstavil poslovno okolje in investicijske priložnosti v regiji Vladimir.

  Mesto oblikovanja Slovenija, Dunajska cesta 123, Ljubljana | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

»Kreativni tiri 01«

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo - Direktorat za lesarstvo vas vabita 11. maja 2016 na brezplačno delavnico »Kreativni tiri 01«, ki jo organizirata v sodelovanju s Kreativnim centrom za les, Društvom inženirjev in tehnikov lesarstva Ljubljana in ostalimi partnerji.

-   Cankarjev dom, Ljubljana | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Čar lesa 2016

Vljudno vabljeni na odprtje razstave Čar lesa v Cankarjev dom v ponedeljek 9. maja 2016, ob 12 uri. Razstavo bo odprl gospod Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo. Razstava bo v Cankarjevem domu potekala od 9. do 15. maja.

  Festivalna dvorana (vhod s strani Pionirskega doma, Vilharjeva cesta 11, Ljubljana) | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Vabilo na razglasitev rezultatov ocenjevanj in podelitev priznanj PRSPO za leto 2015

Vabljeni v torek, 12. aprila 2016, ob 17.00 uri v Festivalno dvorano (vhod s strani Pionirskega doma, Vilharjeva cesta 11, Ljubljana) na novinarsko konferenco, kjer bodo prvič razglašeni rezultati ocenjevanja v postopku za priznanja Republike Slovenije za poslovno odličnost za leto 2015 ter s strani ministra g. Zdravka Počivalška, predsednika Odbora PRSPO podane tudi koristi modela EFQM za organizacije in ukrepi Vlade RS za povečanje konkurenčnosti ter izboljšanje poslovnega okolja.

  Kongresni center Portus, hotel Slovenija, Portorož | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Brezplačni dogodek - »Koristi modela odličnega vodenja v slovenskih organizacijah«

Brezplačni dogodek z naslovom: »Koristi modela odličnega vodenja v slovenskih organizacijah«, ki bo potekal v okviru 35. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti »Trajnostna organizacija«, v četrtek, dne, 17. marca 2016, od 9. do 12. ure v Kongresnem centru Portus, hotel Slovenija, Portorož.

-   Hannover, Nemčija | Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu CeBIT, Hannover, Nemčija, 14. - 18. marec 2016

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu CeBIT, ki bo potekal od 14. do 18. marca 2016 v nemškem Hannovru. Podjetja lahko prijavo za predstavitev na sejmu pošljejo najkasneje do petka, 29. januarja 2016.