Skip to main content

Gospodarsko arhitekturni forum 03

| Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Pričetek:

Lokacija: Mesto oblikovanja Slovenija, Dunajska cesta 123, Ljubljana

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo - Direktorat za lesarstvo vabita v sodelovanju z Zavodom Big, Kreativnim centrom za les, Univerzo na Primorskem in Društvom inženirjev in tehnikov lesarstva Ljubljana na Gospodarsko arhitekturni forum 03  na temo mala lesena turistična arhitektura z izjemno zasedbo mednarodno uveljavljenih arhitektov, ki bo potekal v sredo, 16. novembra 2016, ob 18. uri v Mestu oblikovanja Slovenija, Dunajska cesta 123, Ljubljana.

Turizem je v Sloveniji nenehno rastoča panoga, ki na letni ravni prispeva 13 % BDP. Ker število prihodov tujih turistov vsako leto skokovito narašča, število nočitev pa narašča počasneje, je posledično tudi rast prihodkov iz tega naslova manjša. Kako spremeniti ta trend in v Sloveniji ustvariti butične destinacije za petične goste in petzvezdična doživetja? Pokazati vam želimo nekaj izbranih primerov male turistične arhitekture iz tujine, ki so postali inovativne in trajnostno usmerjene butične turistične destinacije.

Mala lesena turistična arhitektura izkoristi genius loci posameznega kraja, z njim ne tekmuje, temveč ga poudarja. Je zdrava, topla in privlačna arhitektura, ki je usmerjena v prihodnost. Iz danih primerov lahko razberemo in kritično ocenimo pot, ki jo moramo prehoditi, da se bomo od štirih zvezdic premaknili do petih in se ne nazadnje izognili pastem množičnega nizkocenovnega turizma, ki pretijo tudi Sloveniji.

GAF-je namenjen vzpostavljanju neposrednih stikov med slovenskimi lesarji in tujimi arhitekti ter informiranju javnosti o inovativni leseni arhitekturi.

Program:

15.00-17.00

Gospodarsko arhitekturni forum - kontaktne mize (kurirana udeležba)

18.00-20.00

Gospodarsko arhitekturni forum - predavanja gostujočih arhitektov

20.00-22.00

Otvoritev razstave Mala lesena turistična arhitektura, predstavitev prve slovenske lesarsko-turistične pravljice Marles, avtor arh. Miha Miholič, ogled razstav Leseni interierji in Prenova za kreativni turizem, Kruh in vino

Kuratorka in moderatorka: Eva Prelovšek Niemela

Vstop na predavanja je brezplačen. Prosimo, da zaradi omejenega števila sedežev pohitite s prijavo.

Dodatne informacije in prijave

KONTAKTNE MIZE NA GOSPODARSKO ARHITEKTURNEM FORUMU

Kontaktne mize na Gospodarsko arhitekturnem forumu so organizirani individualni pogovori z gostujočimi arhitekti, avtorji projektov male lesene turistične arhitekture. So enkratna priložnost za lesarska podjetja, ki svoj prodor na tuje trge vzpostavljajo s pomočjo arhitektov. Število udeležencev je omejeno na deset. Dodatne informacije in prijava: Zmago Novak, GSM: 041 669119.

Gospodarsko arhitekturni forum je financiran s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije - Direktorat za lesarstvo.