Skip to main content

Javni poziv za udeležbo podjetij na 4. mednarodnem in medregionalnem gospodarskem forumu ruske regije Vladimir v času od 27. do 28. maja 2016

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Pričetek:

Zaključek:

Lokacija: Vladimir, Ruska federacija

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj z vlado regije Vladimir v Ruski federaciji organizira gospodarsko delegacijo, ki se bo udeležila 4. mednarodnega in medregionalnega gospodarskega foruma  v mestu Vladimir, in sicer v času od  27. do 28. maja 2016. Slovenska gospodarska delegacija se bo udeležila 4. mednarodnega in medregionalnega gospodarskega forumu regije Vladimir v Ruski federaciji v  času od 27. do 28. maja 2016 v Vladimirju, regija Vladimir v Ruski federaciji.

SPIRIT Slovenija izvaja podporne aktivnosti za slovenska podjetja, ki jih zanima poslovanje z ruskimi podjetji na podlagi memoranduma o gospodarskem sodelovanju med Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije in Vlado regije Vladimir, ki je bil podpisan decembra leta 2013 v Ljubljani.

Dogodka se bodo udeležila podjetja iz različnih regij Ruske federacije in sosednjih držav, kar bo predstavljalo svojevrstno priložnost za slovenska podjetja, da se seznanijo z informacijami o razvoju in bodočih usmeritvah gospodarskega razvoja regije Vladimir. Obenem pa se poslovno srečajo tako s podjetji iz regije Vladimir kot tudi s podjetji in institucijami iz drugih regij Ruske federacije in sosednjih držav.

Dogodek, ki bo potekal na sedežu administracije Vladimirske regije, bo organiziran na ravni guvernerke regije Vladimir, gospe Svetlane Jurjevne Orlove, s katero se bodo slovenska podjetja v delegaciji tudi osebno srečala. Forum bo prvi dan organiziran kot plenarno dopoldansko zasedanje, popoldne in naslednji dan pa v obliki 8 okroglih miz s 33 tematskimi sklopi. Pričakuje se več kot 2000 udeležencev iz Ruske federacije in ostalega sveta. Predviden je podpis petih medregionalnih sporazumov. Razstavni prostor bo sestavljen iz 8 različnih sklopov na skupni površini 7.500 m2. Prenos foruma je predviden preko elektronskih medijev, vključno z video-snemanjem v Full HD tehniki. Poleg osnovnih medijev je predvidena podpora preko socialnih omrežij. Organizirano bo tudi simultano prevajanje v treh svetovnih jezikih. 

Regija Vladimir je umeščena v centralni evropski del Ruske federacije, ima približno 1,4 mio prebivalcev na približno 29 tisoč kvadratnih kilometrih ter meji na sosednje regije Jaroslavelj, Moskvo, Rjazansko, Nižegorodsko in Ivanovsko ter s svojo bogato zgodovinsko, kulturno in gospodarsko umestitvijo v t. i. Zlati ring s svojim glavnim mestom Vladimir, ki je bil nekoč politični center Rusije, predstavlja odlično priložnost za poslovne povezave z ruskimi podjetji. Regija Vladimir je danes ena gospodarsko najbolj razvitih regij Ruske federacije in tako s svojimi devetimi večjimi industrijskimi obrati, ki proizvajajo več kot 30.000 produktov, ki jih izvažajo v več kot 70 držav, sodi med 20 najbolj razvitih regij Ruske federacije. Strojegradnja je najpomembnejša industrija in predstavlja več kot 40 % celotne proizvodnje v regiji. Regija je bogata z nahajališči šote ter gozdovi. Ima bogata nahajališča gline, kar je podlaga za proizvodnjo gradbenih materialov. Regija ima razvito železniško in cestno infrastrukturo. Kmetijstvo se še posebej hitro razvija s poudarkom na mehanizaciji in lastni vzreji živali in rib.

K udeležbi v delegaciji vabimo slovenska podjetja s področja informacijske in komunikacijske tehnologije, strojegradnje, živilsko predelovalne tehnologije, gradbenega inženiringa, vključno z arhitekturnimi rešitvami sodobnih gradenj in turizma.

Strošek udeležbe članov gospodarske delegacije je 800 €. V ta strošek je vključena povratna letalska karta na relaciji Ljubljana in Moskva, tri nočitve z zajtrkom v hotelu Amaks Golden Ring  http://vladimir.amaks-hotels.ru/en/, strošek vize in zavarovanje za primer odpovedi. Odhod udeležencev gospodarske delegacije v Rusko federacijo bo 26. 5. 2016 ter povratek v domovino 29. 5. 2016.

Osnutek programa:

  26. 5. 2016

Četrtek

10.30

15.25

20.00

Let Ljubljana – Moskva,

Pristanek v Moskvi

Lokalni transfer z avtobusom do Vladimirja

  27. 5. 2016

Petek

9.00–19.00

4. mednarodni in medregionalni gospodarski forum v Vladimirju

  28. 5. 2016

Sobota

9.00-15.00

4. mednarodni in med-regionalni gospodarski forum v Vladimirju

  29. 6. 2016

Nedelja

11.00

16.15

17.20

Lokalni prevoz z avtobusom iz Vladimirja do Moskve

Let Moskva – Ljubljana

Pristanek na Letališču Jožeta Pučnika

*Nastanitev v Amaks Golden Ring Hotel (4 zvezdic).

Pridržujemo si pravico do dopolnitve programa do odhoda.

SPIRIT Slovenija vabi podjetja, ki so zainteresirana za udeležbo na gospodarski delegaciji, da se prijavijo najkasneje do 13. maja 2016 na elektronski naslov Tanja.Drobnic@spiritslovenia.si. Ob prijavi je potrebno posredovati profil podjetja (v angleškem jeziku) in CV s fotografijo osebe, ki se bo udeležila poslovne delegacije.

Dodatne informacije: ga. Tanja Drobnič, Sektor za spodbujanje internacionalizacije in tujih investicij (tel. 01 589 18 94).

Vladimirska_informacije_o_regiji

Vlada_regije_Vladimir_v_RF_-_program_4.ekonomskega_foruma

Vladimir

Vladimir_Potencial_regije

Vladimir_gradbeni_materiali

Vladimir_kmetijstvo