Skip to main content

Javni-poziv-za-udelezbo-na-poslovnem-forumu-in-b2b-srecanjih-z-jaroslavskimi-podjetji-konec septembra 2015

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Pričetek:

Zaključek:

Lokacija: Ljubljana, Nova Gorica

Javna agencija SPIRIT Slovenija konec septembra  organizira obisk delegacije podjetij iz ruskega Jaroslavlja v Sloveniji. V tem času bosta v Ljubljani in Novi Gorici potekala poslovna foruma z B2B srečanji med jaroslavskimi in slovenskimi podjetji ter obiski ruskih podjetij v slovenskih podjetjih.

Pod okriljem SPIRIT Slovenija se je jeseni 2014 v Jaroslavlju že mudila delegacija 23 slovenskih podjetij, tokratni obisk iz Jaroslavlja pa je namenjen nadaljnji krepitvi poslovnih, partnerskih in prijateljskih vezi med podjetji iz obeh držav.  V času obiska bosta v Ljubljani in Novi Gorici organizirana poslovna foruma z b2b pogovori med slovenskimi in jaroslavskimi podjetji. Zainteresirana podjetja se lahko na posamezni dogodek prijavijo najkasneje do vključno petka, 5. junija 2015. Seznam podjetij iz Jaroslavlja, ki se bodo udeležila delegacije, bo znan v kratkem.

 

Dogodek

 

Datum

 

Ura

 

Prijave in več informacij

 

 

Poslovni forum v Ljubljani

(Grand Hotel Union)

 

Sreda, 17. junij 2015

15.00 – 17.00

Ga. Tanja Drobnič

Tanja.Drobnic@spiritslovenia.si

T: 01 589 18 94

 

Poslovni forum v Novi Gorici

(Hotel Perla)

Petek, 19. junij 2015

10.00 – 13.00

Ga. Mirjam Božič

Mirjam.Bozic@gzs.si

T: 05 330 60 32

 

 

Regija Jaroslavelj z 1,3 milijiona prebivalci je industrijsko relativno močna, predvsem na področju lesno-predelovalne industrije, gumarstva in avtomobilske industrije, razvito ima tudi kmetijstvo, ponaša pa se tudi s peto največjo naftno rafinerijo v Ruski federaciji. Vlada jaroslavske regije je usmerjena v financiranje razvojnih projektov, zato so inovativna in tehnološko napredna slovenska podjetja lahko pravi partnerji za prihodnje razvojne projekte tako v Jaroslavlju kot v Evropski uniji in širše. Še posebej veliko priložnosti za vzpostavitev sodelovanja med Slovenijo in Jaroslavljem je na naslednjih področjih - javna infrastruktura, predvsem gradbeništvo, gradbeni inženiring in lesno-pohištvena industrija; telekomunikacije in informacijsko-komunikacijske tehnologije; kovinsko predelovalna industrija; avtomobilska industrija; farmacevtska industrija in medicina; prehrambna industrija in turizem. Velika je tudi kompatibilnost lesno predelovalne industrije obeh gospodarstev, saj sta tako Slovenija kot tudi Jaroslavelj izdatno poraščena z gozdovi in je tako uporaba lesne (bio)mase kot tudi prenos tehnologij za predelavo te mase kompatibilen za obe gospodarstvi.

 

Obisk gospodarske delegacije iz Jaroslavlja pripravlja SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Društvom Slovenija Rusija, Veleposlaništvom Ruske federacije v Ljubljani, Ruskim centrom znanosti in kulture v Ljubljani, Gospodarsko zbornico Slovenije, Obrtno podjetniško zbornico Slovenije, Regionalno razvojno agencijo Severne Primorske, Mestno občino Ljubljana, Mestno občino Koper in Mestno občino Nova Gorica.

 

Vsa zainteresirana slovenska podjetja vabimo, da se udeležite katerega od obeh dogodkov in izkoristite priložnost za srečanje z jaroslavskimi partnerji, izmenjavo informacij in navezavo novih stikov. Kotizacije za udeležbo ni, rok za prijavo je 5. junij 2015.

 Obvestilo: obisk delegacije jaroslaveljskih podjetij je na željo ruske strani prestavljen na konec septembra 2015. O natančnih terminih in programu bomo javnost pravočasno obvestili.

Več informacij: ga. Tanja Drobnič, T: 01 589 18 94, E: Tanja.Drobnic@spiritslovenia.si