Skip to main content

Izhodna gospodarska delegacija v rusko regijo Jaroslavelj

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Pričetek:

Zaključek:

Lokacija: Ruska federacija, Jaroslavelj

SPIRIT Slovenija jeseni organizira izhodno gospodarsko delegacijo v rusko regijo Jaroslavelj. Slovenska podjetja bodo med 21. in 24.  septembrom 2014 obiskala podjetja v Jaroslavlju ter se v okviru poslovnega foruma srečala s svojimi potencialnimi poslovnimi partnerji v tej ruski regiji. Podjetja se na delegacijo še vedno lahko prijavijo s prijavnico na spletnem portalu www.izvoznookno.si, do ponedeljka, 7. julija 2014.

Temelji za sodelovanje med Slovenijo in rusko regijo Jaroslavelj so bili postavljeni že lani decembra, ko je bil podpisan memorandum o sodelovanju med slovenskim ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in omenjeno regijo.

SPIRIT Slovenija vabi vsa podjetja, ki se želijo udeležiti delegacije med 21. in 24. septembrom 2014, naj potrdijo svoj interes z elektronsko prijavnico najkasneje do ponedeljka, 7. julija 2014.

Cena udeležbe v delegaciji za pravočasno prijavljena podjetja je 750 €, kar vključuje letalsko vozovnico na relaciji Ljubljana – Moskva – Ljubljana, tri nočitve z zajtrkom v hotelu Ring Premier Hotel**** v Jaroslavlju ( http://ringhotel.ru/en/) in vizo za Rusko federacijo. Vse organizacijske stroške vključno z lokalnimi avtobusnimi prevozi krije javna agencija SPIRIT Slovenija.

Slovensko ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Vlada jaroslaveljske regije na podlagi skupnega memoranduma o sodelovanju podjetjem nudita institucionalno podporo pri prodoru na slovenski in jaroslaveljski trg. Javna agencija SPIRIT Slovenija bo v času priprav na gospodarsko delegacijo v Jaroslavelj spodbujala promocijo slovenskih podjetij in njihovo povezovanje v funkcionalne konzorcije zaradi povečanja njihovih poslovnih priložnosti tako doma kot v jaroslaveljski regiji, pripravila skupinske promocijske predstavitve podjetij zaradi učinkovitejših b2b razgovorov na poslovni konferenci ter promocijski katalog članov gospodarske delegacije v angleškem in ruskem jeziku.

Predvideni program izhodne gospodarske delegacije od 21. do 24. 9.2014:

1. dan

21. september

Let Ljubljana -Moskva, odhod z   avtobusom v Jaroslavelj

2. dan

22. september

Obisk jaroslaveljskih podjetij

3. dan

23. september

Poslovni forum z b2b sestanki v   prostorih jaroslaveljske vlade

4. dan

24. september

Odhod z avtobusom iz   Jaroslavlja, let Moskva - Ljubljana

Več informacij: ga. Tanja Drobnič, tel: 01 5891 894, email:tanja.drobnic@spiritslovenia.si.

******

*Jaroslaveljska regija se nahaja v Osrednjem zveznem okrožju Ruske federacije, upravno središče regije je Jaroslavelj, mesto v evropskem delu Rusije, 250 km severovzhodno od Moskve z več kot 600.000 prebivalci. Pri reševanju gospodarskih in socialnih nalog gospodarskega razvoja v regiji igra pomembno vlogo industrijski sektor. Predstavlja namreč več kot 30 odstotkov bruto regionalnega produkta gospodarstva in okoli 30 odstotkov zaposlenih v gospodarstvu v regiji. V tem sektorju deluje 2307 velikih in srednje velikih podjetij, največje število industrijskih podjetij je v Jaroslavlju (138 podjetij), Rybinsku (49 podjetij) in Pereslavl-Zalesskij (22 podjetij). Industrijska podjetja prispevajo približno 70 % celotnega obsega blaga in storitev v regiji. Vodilna industrija v regiji je strojegradnja, ki vključuje 80 velikih in srednje velikih podjetij z več kot 50.000 zaposlenimi. V jaroslaveljski regiji učinkovito deluje tudi grozd farmacevtske industrije in inovacijske medicine, ki obstaja od leta 2009 in temelji na združenih kompetencah in izkušnjah pomembnejših proizvajalcev farmacevtskih proizvodov, proizvajalcev medicinske opreme, visokošolskih ustanov, znanstveno-raziskovalnih centrov, organizacij, ki razvijajo nova zdravila in pristojnih uradnih organov. Lahko industrijo v regiji zastopa okoli 20 velikih in srednjih podjetij ter organizacij oziroma 5 odstotkov skupnega števila velikih in srednjih industrijskih podjetij v regiji. V tem segmentu je
zaposleno okoli štiri tisoč ljudi, kar predstavlja odstotek skupnega števila zaposlenih na industrijskem področju. Delež predelovalnih dejavnosti znaša 85,8 %. Uspešno se razvijata tudi prehrambna in predelovalna industrija, predvsem podjetja za predelavo žitaric, mesa, mleka in zelenjave. V regiji delujejo tudi podjetja, ki proizvajajo gradbene materiale: opeko, montažni armiran beton, termoizolacijske materiale, keramzit, betonsko konfekcijo, robnike in ostalo. Vlada jaroslaveljske regije je usmerjena v financiranje razvojnih projektov, zato so inovativna in tehnološko napredna slovenska podjetja lahko pravi partnerji za prihodnje razvojne projekte tako v Jaroslavlju kot v Evropski uniji in širše.

********