Skip to main content

Povabilo za udeležbo slovenskih podjetij na 13. Kitajskem mednarodnem sejmu izdelkov široke potrošnje

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Pričetek:

Zaključek:

Lokacija: Ningbo, Kitajska

 

 

Sejem bo potekal v okviru srečanj ministrov za trgovino Kitajske in držav CEE v mestu Ningbo ter Tedna gospodarske in kulturne izmenjave med mestom Ningbo - Kitajska in državami Srednje in Vzhodne Evrope (CEE).

Kitajski organizator zagotavlja slovenskim podjetjem, ki se bodo udeležila sejma izdelkov široke potrošnje, brezplačno od 10 do 20 standardnih razstavnih prostorov v velikosti 9 m2 (3 x 3 m), v Hali 1, Ningbo International Conference and Exhibition Center. Lokacija razstavnih prostorov se nahaja neposredno nasproti glavnega vhoda. Standardni razstavni prostor vključuje 3 sistemske panele, preprogo, mizo za razgovore, informacijski pult, 4 stole, 2 fluorescentni luči, 3 reflektorje, koš za smeti in 9 laminatov.

Poudarek glavnega dela razstave in področij, iz katerih se pričakuje največ razstavljavcev, so elektronika in aparati za dom, tekstilni izdelki za dom in osebno uporabo, športni izdelki in izdelki za rekreacijo in počitnice, izdelki za vsakdanjo uporabo (sanitarni in kopalniški proizvodi, kozmetika, posoda) in darila, prehrambeni izdelki ter drugo. Po pričakovanju organizatorjev se bo sejma in sočasno drugih dogodkov udeležila podjetja iz vseh 16-ih držav CEE in Kitajske, hkrati pa pričakujejo več kot 50.000 obiskovalcev.

Istočasno bodo v okviru Tedna gospodarske in kulturne izmenjave in sejma izdelkov široke potrošnje organizirani številni promocijskih dogodki, posvečenih krepitvi odnosov med Kitajsko in državami CEE, ki se jih bodo udeležila slovenska podjetja (investicijski simpozij, ki se ga bodo udeležili potencialni kitajski in investitorji in podjetja, forum županov mesta Ningbo in mest iz 16 držav CEEdogodki namenjeni promociji turizma in različne konference o medsebojnem sodelovanju na področjih izobraževanja in kulture).

Stroške udeležbe na dogodku (letalski prevoz, hotelske namestitve, prevoz eksponatov oz. izdelkov na in iz Kitajske, dodatno opremo razstavnega prostora itd.) krijejo udeleženci sami.  Informacija glede hotelske namestitve bo znana po 31. marcu.

Organizator zagotavlja brezplačen avtobusni prevoz tujih udeležencev na relaciji Šanghaj-Ningbo (vendar na podlagi predhodnih rezervacij) ter med hoteli in do sejmišča, stroške prevoza eksponatov in izdelkov znotraj Kitajske. Podjetje Sinotrans Ltd. je s strani organizatorja pristojno za vse logistične storitve in uvoz izdelkov oz. eksponatov na in iz Kitajske. Pristojni pristanišči za uvoz razstavnih eksponatov oz. izdelkov sta Šanghaj in Ningbo, ter letališče Ningbo.

Podrobnejši  program celotnega dogodka bo znan v prihodnjih tednih, ko bo posredovan s strani organizatorja MOFCOM.

Vsa zainteresirana slovenska podjetja vabimo, da potrdijo svoj interes za udeležbo na dogodku zizpolnjeno elektronsko prijavnico najkasneje do 7. aprila 2014. Prijave bomo sprejemali do zapolnitve razpoložljivega razstavnega prostora. Udeležba na tem dogodku bo organizirana v primeru zadostnega števila slovenskih podjetij.

Prosimo, da v okviru prijavnice v polju "Additional Information"- Dodatne informacije navedite katere izdelke ali vzorce boste razstavljati na sejmu, saj moramo organizatorju posredovati natančen seznam uvoženih eksponatov!

Za več informacij o dogodku se lahko obrnete na Mojco Bec Inkret, tel. 01 5309 811, e-mail:mojca.becinkret@spiritslovenia.si.