Skip to main content

Brezplačna delavnica - »Od ideje do denarja (z intelektualno lastnino)« - Upravljanje intelektualne lastnine v podjetjih

| Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Pričetek:

Lokacija: Gospodarska zbornica Slovenije (dvorana C), Dimičeva 13, Ljubljana

Datum: 6. decembra 2013, od 9.00 ure dalje

SPIRIT Slovenija in GZS - Center za poslovno usposabljanje v okviru projekta IPforSMe organizirata brezplačno delavnico z naslovom: »Od ideje do denarja (z intelektualno lastnino)« - Upravljanje intelektualne lastnine v podjetjih, ki bo potekala 6. decembra 2013, od 9.00 ure dalje v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (dvorana C), Dimičeva 13, Ljubljana.

V družbi znanja, kar Evropska unija in z njo Slovenija želita postati, je intelektualna lastnina (IL) sestavni in bistveni del delovnega vsakdanjika. Inovatorji in podjetja kot njeni lastniki smo jo dolžni zaščititi, negovati, varovati in z njo optimalno upravljati.

Na delavnici bomo izmenjali izkušnje o dobrih praksah upravljanja z intelektualno lastnino, od ideje in razvoja invencije vse do gospodarskega izkoriščanja inovacije. Pogovorili se bomo o tem, na kakšen način nam intelektualna lastnina lahko pomaga pri poslovanju in kako z intelektualno lastnino sklenemo »strateško partnerstvo«.

Kakšne so prednosti udeležbe na delavnici?

Podjetja boste pridobila nova ali dodatna znanja o tem, kako lahko pravilen odnos do intelektualne lastnine izboljša vaš poslovni rezultat in vam zagotovi prednost pred konkurenco.

Okvirne teme delavnice:

1) Ideja, raziskave in razvoj

Pregled stanja tehnike, patentnega okolja, analiza svobode delovanja

2) Zaščita IL

Poslovna skrivnost, ovrednotenje IL, strategija zaščite, priprava prijav in pridobitev pravic ind. lastnine (P, TM, M), avtorska in sorodne pravice, pogodbena razmerja

3) Gospodarska izraba

Lastna izraba, prodaja IL, licenciranje, vzdrževanje pravic, iskanje finančnih, strateških partnerjev

4) Uveljavljanje pravic

Monitoring, ugovor v postopku, dogovor (npr. licenca), arbitraža, mediacija, sodno varstvo

Predavatelji:

g. Boštjan Figueroa, MBA svetuje in vodi izobraževanja namenjena podjetjem za vzpostavitev sistemov učinkovitega upravljanja z intelektualno lastnino ter njeno optimalno gospodarsko izrabo. Za podjetja pripravlja preglede stanja njihovega upravljanja z intelektualno lastnino. Je evropski ter slovenski zastopnik za znamke in modele.

g. Igor Knez (Pravna služba GZS) je namestnik direktorja za zakonodajo s področja gospodarstva. Svetuje in vodi izobraževanja s področja delovnega in gospodarskega prava, je član strokovnih delovnih skupin pri vladi in ministrstvih z različnih področij delovanja, ukvarja pa se tudi z vprašanji intelektualne lastnine.

g. Duško Odić je zaposlen na Centru za prenos tehnologij in inovacij na Institutu “Jožef Stefan” in je v sklopu programa krepitve povezovanja med malimi do srednje velikimi podjetji vključen v projekt Central Community, kjer je že sodeloval pri zbiranju informacij, promociji, in tudi pri oblikovanju nastajajoče spletne platforme iCommunity, ki bo na kratko predstavljena na delavnici.

Delavnica je brezplačna.

Prijave: E-prijavnico najdete tukaj. Prijave zbiramo do zapolnitve mest oziroma do 4. 12. 2013.

Dodatne informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, Kontaktni osebi: Maja Polanec, e-pošta: maja.polanec@spiritslovenia.si in Simona Rataj, e-pošta: simona.rataj@gzs.si.