Skip to main content

Slavnostna podelitev nagrad v okviru nacionalnih natečajev za promocijo rabe lesa

| Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Pričetek:

Lokacija: Gospodarsko razstavišče v Ljubljani (dvorana Urška)

SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo vabi na predstavitev rezultatov in slavnostno podelitev nagrad v okviru nacionalnih javnih natečajev za promocijo rabe lesa, ki bo 2.10.2013 ob 12. uri na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. 10 nagrad v različnih kategorijah bodo podelili predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija, javne agencije. 

SPIRIT Slovenija, javna agencija je v okviru Natečajev za promocijo lesa prejela skupno 173 prijav in sicer: 48 prijav za Naj lesene zgradbe, 107 prijav za Naj lesen izdelek in 18 prijav za Naj inovativno rabo lesa. Na slavnostni podelitvi bomo podelili 10 nagrad v različnih kategorijah. 

Gre za prvo tovrstno podelitev priznanj na podlagi izvedenih natečajev za promocijo rabe lesa, s katerimi želimo spodbuditi pozitivno podobo lesa, krepiti zavedanje o lesu ter spodbujati uporabo lesa tako pri gradnji objektov kot pri uporabi v vsakdanjem življenju. Promocijske aktivnosti so del nacionalnega akcijskega načrta »Les je lep«, ki posredno vplivajo na izboljšanje stanja slovenske lesno predelovalne industrije ter prispevajo k prehodu Slovenije v nizkoogljično družbo.

*****

SPIRIT Slovenija, javna agencija bo v okviru promocijskih aktivnosti nacionalnega akcijskega načrta za povečanje konkurenčnosti gozdno-lesne verige »Les je lep« v letošnjem letu omogočila tudi izvedbo Lesarsko-gradbene konference, na kateri bo sodelovalo več tujih predavateljev s področja visokih lesenih konstrukcij, ki bo potekala v okviru Meseca oblikovanja. Sočasno bodo s študenti arhitekture, gradbeništva in lesarstva potekale interaktivne delavnice na temo trajnostne gradnje v urbanem okolju. Rezultat delavnic bo študija trajnostnega posega v prenovo in nadgradnjo industrijske stavbe s spremembo namembnosti v poslovno-stanovanjski objekt najvišjega bivanjskega ugodja. Javna predstavitev študije bo v okviru Slovenskega foruma inovacij v Cankarjevem domu. V okviru SFI bomo v programskem delu izvedli tudi okroglo mizo na temo potenciali inovativne rabe lesa. V okviru Slovenskega foruma inovacij bomo v programskem delu izvedli tudi okroglo mizo na temo potenciali inovativne rabe lesa.

Aktivnosti z namenom osveščanja o pomenu in rabi lesa izvajamo tudi med otroci in mladostniki. V juniju smo že izvajali delavnice za otroke in mladostnike, aktivnosti za to ciljno skupino pa nadaljujemo tudi v septembru in oktobru, ko se bodo po šolah izvajali tehnični dnevi ter različne izobraževalne delavnice na temo lesa.

Več informacij; Petra Drobne; t: 01 5891 896, M: les@spiritslovenia.si