Skip to main content

FDI Summit 2013

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Pričetek:

Lokacija: Ekonomska fakulteta, Ljubljana

Program konference je sooblikoval programski odbor v sestavi prof. dr. Dušan Mramor, dekan Ekonomske fakultete v Ljubljani, dr. Peter Kraljič, direktor Emeritus McKinsey&Company, dr. Japec Jakopin, ustanovitelj in solastnik Seaway Group, Christof Droste, izvršni direktor Hella Saturnus ter mag. Marjan Hribar, direktor direktorata za turizem in internacionalizacijo na ministrstvu za gospodarstvo.

Konferenca bo potekala v sedmih vsebinskih sklopih-okroglih mizah. Začela se bo z aktualnimi vprašanji organizacije normalnega in učinkovitega korporativnega upravljanja v državnem sektorju, v drugem sklopu bo vlada Republike Slovenije s predsednico Alenko Bratušek in finančnim ministrom Urošem Čuferjem predstavila trenutna prizadevanja vlade, paket ukrepov bodo ocenili ekonomski strokovnjaki iz Slovenije in tujine, v nadaljevanju bodo predstavljeni privatizacijski načrti vlade in prizadevanja za omejevanje birokratskih ovir, tudi v povezavi z izkušnjami iz Hong Konga, ki je zaradi akutne birokratizacije ustanovil celo posebno »enoto« za preprečevanje birokracije. Konferenca bo predstavila aktualne izkušnje tujih investitorjev ter analizirala učinkovitost promocije Slovenije, tako splošne, turistične, kot korporativne. Zaključila se bo v športnem duhu, ki pritiče obdobju evropskega prvenstva v košarki, na zaključni okrogli mizi bomo analizirali, zakaj so naši športniki sposobni globalnega razmišljanja in uspehov, velik del gospodarstva in politike pa sta ujeta v lokalne vrtičke in temu ustrezne rezultate.

Po zaključku konference bo v večernem delu sledil tudi posebni večerni sprejem v soorganizaciji z javno agencijo SPIRIT Slovenija »FDI Summit 2013 & SPIRIT Slovenia Evening Reception«, kjer bo premierrno predstavljen izvleček iz novega promocijskega filma o Sloveniji v produkciji priznane ameriške režiserke in producente Ashley Colburn, dvokratne dobitnice nagrade Emmy.

Podrobnosti konference so na www.fdi.si