Skip to main content

Slovensko - nigerijski poslovni forum, Ljubljana, 25. julij 2013-prestavljen na kasnejši termin

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Pričetek:

Lokacija: Ljubljana, GZS

OBVESTILO

Obveščamo vas, da je Slovensko-nigerijski poslovni forum z B2B srečanji, ki je bil predviden 25. julija 2013, zaradi organizacijskih težav nigerijske delegacije prestavljen na kasnejši termin.Vsa slovenska podjetja, ki so se na dogodek prijavila, in ostalo zainteresirano javnost bomo o novem datumu foruma pravočasno obvestili.

Ob obisku 31-članske poslovne delegacije iz Nigerije - zvezne države Akwa Ibom - Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj s partnerji organizira Slovensko-nigerijski poslovni forum z B2B srečanji med slovenskimi in nigerijskimi podjetji. Forum bo v četrtek, 25. julija 2013, ob 10. uri na GZS v Ljubljani (dvorana B, 1. nadstropje).

175 milijonski trg Nigerije se že nekaj let sooča s korenitimi gospodarskimi spremembami, z namenom izboljšanja naložbene klime je država izvedla številne reforme in zakonodajne spremembe, posodablja bančni sistem ter poskuša diverzificirati gospodarstvo, ki je v večini odvisno od dohodkov iz kapitalsko močnega naftnega sektorja. Pomanjkanje infrastrukture in počasno izvajanje reform so ključne ovire za rast, zato  si vlada prizadeva za razvoj močnih javno-zasebnih partnerstev za izgradnjo cest, v kmetijstvo in kmetijstvo in energetiki. Država ima velike zaloge nafte, plina in drugih surovin ter s 7,4 % gospodarsko rastjo sodi med najhitreje rastoči trg v Afriki. Nigerija ponuja priložnosti na naslednjih področjih: energije, nafte in plina, kmetijstva, v upravljanju z odpadki, obnovljivi viri energije, pomorstvu, v bančnem in finančnem sektorju, turizmu, farmaciji in zdravstvu ter v IKT sektorju.

Člani nigerijske delegacije so zainteresirani za partnersko sodelovanje s slovenskimi tehnološko naprednimi podjetji, predvsem s področja gradbeništva, kemijske industrije in prehrambne industrije.

Okvirni program dogodka:

  • 09:45 - 10:00 Registracija udeležencev
  • 10:00 - 10:45 Pozdravni nagovori

- mag. Samo Hribar Milič, predsednik GZS

- predstavnik nigerijske delegacije: predstavitev poslovnega okolja Nigerije in zvezne države Akwa Ibon

- Boštjan Skalar, v. d. direktorja SPIRIT Slovenija, javna agencija: predstavitev poslovnega in investicijskega okolja Slovenije

  • 10:45 - 11:00 Odmor za kavo
  • 11:00 - 13:00 B2B srečanja med slovenskim in nigerijskimi podjetji

Prosimo, da udeležbo na poslovnem forumu in B2B srečanjih potrdite preko spletne prijave, najkasneje do 22. julija 2013 (za udeležbo je potrebna prijava do navedenega roka za prijave).

Kotizacije ni!


Dodatne informacije posreduje GZS, Nataša Turk, tel. 01/5898 152, e-pošta: natasa.turk@gzs.si.

Javna agencija SPIRIT Slovenija poslovni forum organizira skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in Gospodarsko zbornico Slovenije

Več informacij