Skip to main content

Usposabljanje STIP za GIS tematske poti - zemljevide

| Turizem

Pričetek:

Lokacija: Ljubljana

Vse, ki bi želeli na portalu predstaviti vaše pohodniške in kolesarke poti tudi digitalizirano na STIP zemljevidih, vabimo, da se udeležite delavnice usposabljanja za vnos poti v posebno GIS aplikacijo. Usposabljanje je namenjeno novim in obstoječim članom. Na razpolago imamo 22 računalnikov, tako da bo delo potekalo samostojno ali največ v dvoje.

Časovni pregled usposabljanja: 9.00 – 9.10 Pozdravni nagovor 9.10 – 11.00 Aplikacija za urejanje poti GIS Kratka predstavitev in povezava (zemljevid + urejevalnik poti): kako delati z aplikacijo, praktični primeri z GPS podatki, prikaz celotnega postopka prenosa poti iz različnih GPS naprav in  objava GPS zapisov poti! Popravljanje nepravilno locirane ponudbe pri prikazu ponudbe na Zemljevidu Kako odkrivati napake, kako jih reševati. 11.00 – 11.30 Trendi razvoja lokacijskih storitev Uporaba pametnega telefona ali ročne GPS naprave za pohodništvo, kolesarjene,…Praktični primer uporabe pripravljene poti. 11.30 – 12.10 Odmor 12.10 – 14.00 Konkretno delo in pomoč pri posameznih primerih Izvedba digitalizacije poti

Kraj usposabljanja: Usposabljanje bo potekalo v učilnici z imenom MURA na sedežu podjetja CPU, Center za poslovno usposabljanje, Kardeljeva ploščad 27a, Ljubljana (za stavbo GZS na Dimičevi ulici). ( http://www.cpu.si/Kontakti/Lokacija.asp ) Računalniška učilnica MURA se nahaja v pritličju, levo ob vhodu v zgradbo. V času izobraževanja je parkiranje mogoče na zunanjem parkirišču GZS (za stavbo CPU). Ostale koristne informacije: Zaželeno je, da s sabo prinesete zemljevide vaših obstoječih poti oziroma GPS zapise poti, pisalo in beležko v kolikor si boste zapisovali dodatne informacije. Zaželeno je tudi, da prinesete s sabo vaše GPS naprave, ni pa nujno ;-)