Skip to main content

MIPIM 2013

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Pričetek:

Lokacija: Cannes, Francija

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma - SPIRIT Slovenija* se letos ponovno aktivno udeležuje mednarodnega investicijsko-nepremičninskega sejma MIPIM, ki bo med 12. in 15. marcem 2013 potekal v francoskem Cannesu. Na svojem razstavnem prostoru bo predstavljala Slovenijo kot primerno lokacijo za tuje neposredne investicije ter tudi zanimive investicijske priložnosti.

 Sejem MIPIM je največje mednarodno nepremičninsko stičišče tako podjetij in agencij, ki projekte ponujajo, kot potencialnih investitorjev, ki iščejo nove priložnosti. Za SPIRIT Slovenija je zato sejem velika priložnost, da potencialnim investitorjem predstavi slovensko investicijsko okolje ter tudi konkretne investicijske projekte v Sloveniji.

Na razstavnem prostoru se bodo skupaj predstavljali SPIRIT Slovenija, Mestna občina Ljubljana in predstavniki posameznih investicijskih projektov. Predstavljeni bodo naslednji projekti:

-     Poslovno-stanovanjski objekt ŠUMI,

-     NUK II - nova narodno univerzitetna knjižnica,

-     Poslovni center City Tower,

-     Projekt prenove Slovenske ceste.

Sejem MIPIM velja za enega največjih mednarodnih sejmov nepremičnin na svetu in je dobra priložnost za seznanitev s trendi, ki trenutno vladajo na investicijskem področju, za pregled razpoložljivih projektov ter za pogovore z investitorji in svetovalci s področja investicij. Organizatorji tudi letos pričakujejo blizu 20.000 obiskovalcev iz 80 dežel, med njimi kar 4.300 investitorjev. V času sejma se bo odvijal pester spremljevalni program v obliki različnih seminarjev, konferenc in ostalih dogodkov.

Poleg predstavitve na MIPIM-u bo javna agencija SPIRIT Slovenija tudi letos nadaljevala z aktivno udeležbo na izbranih investicijsko-nepremičninskih sejmih, kjer bo skupaj s povabljenimi podjetji aktivno predstavljala in tržila investicijske projekte. Skupaj z nosilci investicijskih projektov bo nastopala še na sejmu EIRE v Milanu in že tradicionalno na sejmu ExpoReal v Münchnu.