Skip to main content

Novice

Novice o aktualnih aktivnostih in novostih s področij dela SPIRIT Slovenija:

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Uspešno zaključen obisk slovenske gospodarske delegacije v ruski regiji Vologda

Pred kratkim se je v Slovenijo vrnila 18 članska delegacija slovenskih podjetij in institucij, ki se je pod okriljem SPIRIT Slovenija med 18. in 19. septembrom 2017 mudila v regiji Vologda v Ruski federaciji, ki po gospodarski rasti sodi med vodilne ruske regije. Udeleženci so izrazili zadovoljstvo z obiskom, saj so si izmenjali kontakte s številnimi zainteresiranimi tamkajšnjimi podjetji in se pogovarjali o možnostih ter idejah za poslovno sodelovanje v prihodnje.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Osveščanje podjetnikov s področja prenosa lastništva tudi na letošnjem MOS

SPIRIT Slovenije je skupaj z Območno obrtno podjetniško zbornico Maribor danes na MOS izvedla strokovno predavanje na temo pravni vidik v procesu prenosa lastništva družinskih podjetij. Predavanje je bilo organizirano v sklopu aktivnosti osveščanja lastnikov družinskih podjetij o pomenu pravočasne priprave in različnih tehnikah prenosa podjetja na naslednike.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Na prvem raziskovalnem srečanju podjetij s tujim in mešanim kapitalom o umetnosti iskanja in razvoja pravih sodelavcev

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v okviru programa Nadaljnja rast in razvoj podjetij s tujim in mešanim kapitalom včeraj v ljubljanskem hotelu Radisson Blu Plaza pripravila prvo raziskovalno srečanje na temo iskanja in razvoja pravih kadrov. Udeležilo se ga je več kot 30 vodilnih in vodstvenih kadrov iz podjetij s tujim in mešanim kapitalom, ki so prisluhnili vrhunskim domačim in tujim praksam na tem področju.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Skupna predstavitev slovenskih podjetij pod okriljem SPIRIT Slovenija na sejmu MAISON & OBJET v Parizu

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu MAISON & OBJET, ki bo med 8. in 12. septembrom 2017 potekal v Parizu. Na sejmu, ki se uvršča med vodilne dogodke s področja sodobnega oblikovanja, interierjev in sorodnih vsebin, se bo na 49 m2 razstavnega prostora pod okriljem agencije predstavilo pet slovenskih podjetij.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Slovenija tudi letos v natečaju za Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva

Več kot 20 milijonov malih in srednje velikih podjetij (MSP) v Evropski uniji, kar pomeni 99 % podjetij, so glavno gonilo gospodarske rasti, inovacij, zaposlovanja in socialnega vključevanja. Cilj Evropske komisije je spodbujati uspešno podjetništvo in izboljšati poslovno okolje za MSP, da bi jim pomagala uresničiti njihov celoten potencial v današnjem globalnem gospodarstvu. Ena izmed pomembnih spodbud Evropske komisije je tudi javni natečaj za Evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Uspešno zaključeno spomladansko usposabljanje za brezposelne ženske s terciarno izobrazbo

Danes se je zaključil spomladanski sklop podjetniških usposabljanj za brezposelne ženske s terciarno izobrazbo, ki so se odločile, da stopijo na samostojno podjetniško pot. 250 udeleženk je predstavilo svoje poslovne modele ter s tem uspešno zaključilo usposabljanje in pridobilo certifikat, s katerim so upravičene do subvencije za samozaposlitev Zavoda RS za zaposlovanje. Nov sklop tovrstnih usposabljanj bo potekal jeseni.