Skip to main content

Novice

Novice o aktualnih aktivnostih in novostih s področij dela SPIRIT Slovenija:

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Ob desetletnici Carthago d. o. o. otvoritev nove proizvodne hale

Nemško podjetje Carthago s svojima znamkama Carthago in Malibu v Evropi zaseda vodilno mesto med proizvajalci prestižnih avtodomov. Pri tem ima pomembo vlogo tudi hčerinsko podjetje Carthago d. o. o. s svojo proizvodnjo v Odrancih na severovzhodu Slovenije, ki je vključeno tudi v program Nadaljnja rast in razvoj podjetij s tujim in mešanim kapitalom pri SPIRIT Slovenija. Ob desetletnici svojega delovanja v Sloveniji so svečano odprli novo proizvodno halo.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Uspešna predstavitev slovenskih investicijskih projektov nemški poslovni javnosti na EXPO REAL 2018

Včeraj se je v Münchnu zaključil največji evropski investicijsko-nepremičninski sejem EXPO REAL 2018, na katerem je SPIRIT Slovenija na svojem razstavnem prostoru v osrednji hali B2 skupaj s sorazstavljavci tujim investitorjem uspešno predstavljala različne investicijske priložnosti v Sloveniji. Ti so bili z izraženim zanimanjem tujih vlagateljev nad njihovimi projekti zelo zadovoljni, prisotnost na sejmu pa je po njihovem mnenju nujna tako z vidika promocije kot tudi vidika ohranjanja in vzpostavljanja stikov z obstoječimi in novimi poslovnimi partnerji.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Uspešno prvo srečanje vseh udeleženk programa Podjetnost je ženskega spola

Javna agencija SPIRIT Slovenija je danes skupaj s partnerji organizirala prvo srečanje vseh generacij udeleženk programa Podjetnost je ženskega spola, s katerim želi država brezposelnim ženskam s terciarno izobrazbo kot bodočim podjetnicam podati osnovno podjetniško znanje in finančno spodbudo. V šestih generacijah se je usposabljanja udeležilo skupno 1500 žensk, skoraj 90 odstotkov pa jih je nato ustanovilo podjetje.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Slovenska podjetja so se uspešno predstavila italijanskim trgovcem

Javna agencija SPIRIT Slovenija tudi v letošnjem letu nadaljuje z organizacijo edinstvenih poslovnih dogodkov, na katerih se predstavnikom tujih podjetij iz različnih sektorjev, ki širijo svojo mrežo dobaviteljev, predstavljajo slovenska podjetja. Pred kratkim je tako v Ljubljani organizirala »Dan slovenskih dobaviteljev,« na katerem so se slovenska podjetja iz živilsko predelovalne industrije predstavila predstavnikom italijanskih trgovskih verig in manjših trgovin ob meji.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Na trgih ASEAN veliko poslovnih priložnosti za slovenska podjetja

Včeraj je javna agencija SPIRIT Slovenija organizirala seminar z naslovom »Poslovanje v Jugovzhodni Aziji - vstop na najbolj dinamične trge sveta iz držav ASEAN in priložnosti za slovenska podjetja na teh trgih«. Na njem so predstavniki več kot 20 slovenskih podjetij pridobili praktične informacije o načinu vstopa in širitvi poslovanja v širši regiji, predstavljene pa so jim bile tudi najpogostejše napake evropskih podjetij pri vstopanju na te trge.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Na Dansko odhaja poslovno razvojna delegacija s področja robotike

Pod okriljem SPIRIT Slovenija in partnerjev v Odense na Danskem odhaja 28 članska poslovno razvojna delegacija. V njej so predstavniki slovenskih podjetij in institucij, ki se ukvarjajo z razvojem robotike in avtomatizacije ali/in vpeljavo le teh v svoje proizvodne procese. V okviru dvodnevnega obiska se bodo udeležili poslovnih mreženj z mednarodnimi strokovnjaki ter danskega sejma robotike R-18.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Skupna predstavitev slovenskih podjetij pod okriljem SPIRIT Slovenija na sejmu MAISON & OBJET v Parizu

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu MAISON & OBJET, ki bo med 7. in 11. septembrom 2018 potekal v Parizu. Na sejmu, ki se uvršča med vodilne dogodke s področja sodobnega oblikovanja, interierjev in sorodnih vsebin, se bo na 96 m2 razstavnega prostora pod okriljem agencije predstavilo osem slovenskih podjetij.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Predstavitev MGRT, izvajalskih institucij in organov v sestavi na MOS 2018

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo tudi na letošnjem MOS pripravlja pestro predstavitev aktivnosti celotnega ministrstva, izvajalskih institucij in organov v sestavi. Namen udeležbe ministrstva na MOS je celovita predstavitev programov in aktivnosti, ki jih izvaja ministrstvo skupaj z organi v sestavi in izvajalskimi institucijami ter vzpostavitev komunikacije s podjetji. Zaradi pestrega programa in celovite predstavitve načinov, s katerimi lahko država pomaga podjetjem je ministrstvo v lanskem letu prejelo tudi priznanje za poseben prispevek k sejmu MOS.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Podjetje cargo-partner pričenja z gradnjo novega iLogističnega centra v Ljubljani

Mednarodni ponudnik prevozov in informacijskih logističnih storitev cargo-partner je na današnji slovesnosti simbolično položil temeljni kamen ter proslavil uradni začetek gradnje skladiščnega objekta v bližini ljubljanskega letališča. V iLogističnem centru bo na voljo 25.000 m2 skladiščne površine, obratovati pa bo pričel v letu 2019.