Skip to main content

Sporočila za javnost

Sporočila za javnost s področij dela SPIRIT Slovenija:

 PR

Uspešno zaključeno spomladansko usposabljanje za brezposelne ženske s terciarno izobrazbo

Danes se je zaključil spomladanski sklop podjetniških usposabljanj za brezposelne ženske s terciarno izobrazbo, ki so se odločile, da stopijo na samostojno podjetniško pot. 250 udeleženk je predstavilo svoje poslovne modele ter s tem uspešno zaključilo usposabljanje in pridobilo certifikat, s katerim so upravičene do subvencije za samozaposlitev Zavoda RS za zaposlovanje. Nov sklop tovrstnih usposabljanj bo potekal jeseni.

 PR

Vse bolj inovativna in drzna gradnja z lesom postaja resna konkurenca klasični gradnji

Slovenija bi kot majhna in prilagodljiva dežela z lastno lesno surovino zlahka sledila svetovnemu trendu trajnostne lesene gradnje, tudi za najzahtevnejše objekte, je bilo slišati na forumu Bivanje z lesom – SloWOODlife. Ta se je včeraj pred več kot 90 udeleženci odvijal na Ravnah na Koroškem, v mladinskem hotelu Punkl, ki velja za prvi nizkoenergijski mladinski hotel v Sloveniji in je v celoti zgrajen iz lesa. Na njem so strokovnjaki z različnih področij razbijali številne trdno zakoreninjene stereotipe o leseni gradnji.

 PR

SPIRIT Slovenija organizira forum Bivanje z lesom - SloWOODlife

Javna agencija SPIRIT Slovenija v okviru aktivnosti za promocijo lesa in lesnih izdelkov organizira forum “Bivanje z lesom – SloWOODlife,« na katerem bodo predstavljeni najnovejši trendi v leseni gradnji in dizajnu. Dogodek bo v sredo, 21. junija 2017, v prostorih Mladinskega hotela Punkl na Ravnah na Koroškem s pričetkom ob 14. uri.

 PR

Slovenski nacionalni paviljon v središču pozornosti na China – CEEC Investment and Trade Expo v Ningbo

Letos se Slovenija na China – CEEC Investment and Trade Expo, ki se je pravkar pričel v Ningbo na Kitajskem, predstavlja pod sloganom »Slovenija – vaša zelena, aktivna in zdrava partnerica«. Na inovativno zasnovanem paviljonu se pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija se predstavlja 148 izdelki 12 slovenskih podjetij s področja živilsko-predelovalne industrije.

 PR

SPIRIT Slovenija tudi v 2017 spodbuja ustvarjalnost, inovativnost in podjetnost med mladimi

Javna agencija SPIRIT Slovenija tudi v letošnjem letu nadaljuje z izvajanjem aktivnosti za spodbujanje ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti med mladimi. Tako je pred kratkim objavila Javni razpis za podporo izvajanju dejavnosti s področja spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti v osnovnih in srednjih šolah v šolskem letu 2017/2018 in Javno povabilo osnovnim šolam k sodelovanju pri spodbujanju ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi v šolskem letu 2017/2018. Poleg tega bo agencija v poletnih in jesenskih mesecih izvajala brezplačni program usposabljanja za učitelje, profesorje in študente pedagoških fakultet ter oktobra izvedla delavnico Predstavitev učne metode Doris Korda skozi prakso.

 PR

KLS Ljubno med najboljšimi družinskimi podjetji na svetu

Danes je podjetje KLS Ljubno na svetovnem srečanju družinskega podjetništva v Monacu, ki ga organizira mednarodno podjetje EY (Global Family Business Summit), prejelo nagrado odličnosti za družinsko podjetje. S projektom družinskega podjetništva EY Slovenija povezuje slovenske družinske podjetnike z dobrimi praksami v tujini ter promovira uspešna družinska podjetja, projekt pa že vrsto let podpira tudi javna agencija SPIRIT Slovenija.

 PR

Slovenija tudi letos na 3. China - CEEC Investment and Trade Expo 2017 v kitajskem Ningbo

V kitajskem mestu Ningbo bo med 9. in 12. junijem 2017 potekal že 3. China – CEEC Investment and Trade Expo 2017, kjer se bo naša država predstavljala pod sloganom »Slovenija – vaša zelena, aktivna in zdrava partnerica«. V okviru nacionalnega paviljona se bo pod okriljem SPIRIT Slovenija s 148 izdelki predstavljalo 13 podjetij s področja živilsko-predelovalne industrije, letošnja osrednja tema dogodka je namreč hrana, slovenski teran Vinakras Sežana pa je bil izbran za letošnje protokolarno vino.

 PR

Na zahteven britanski trg s kakovostnim izdelkom in pravo cenovno politiko

Z dobrim izdelkom, poznavanjem trga in razumevanjem poslovne kulture imajo slovenska podjetja veliko možnosti za uspeh na trgu Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske, je bilo včeraj slišati na delavnici z naslovom Kako uspešno vstopiti in poslovati na britanskem trgu, ki jo je organizirala javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Britansko–slovensko gospodarsko zbornico.

 PR

Slovenija med 10 najbolj konkurenčnimi državami po stopnji davka na dobiček

Slovenija je na lestvici svetovne konkurenčnosti za leto 2017, ki jo objavlja švicarski inštitut za razvoj menedžmenta (IMD), med 63 državami, ki sodelujejo v tej raziskavi, letos zasedla enako, 43. mesto kot lani. V sklopu gospodarske uspešnosti je naša država letos pristala na 47. mestu, kar je za 4. mesta slabše kot lani, na področju vladne učinkovitosti je napredovala za tri mesta na 42. mesto, pri poslovni učinkovitosti za pet mest na 48. mesto, in zdrsnila za eno mesto na področju infrastrukture, na 31. mesto. Letos sta bili vključeni dve novi državi, in sicer Saudska Arabija in Ciper.

 PR

Predstavitev rezultatov slovenske konkurenčnosti na osnovi objavljenih podatkov iz IMD svetovnega letopisa konkurenčnosti 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija, Inštitut za ekonomska raziskovanja in Ekonomska fakulteta v Ljubljani vabijo na predstavitev rezultatov slovenske konkurenčnosti na osnovi objavljenih podatkov iz IMD svetovnega letopisa konkurenčnosti 2017, ki bo v sredo, 31. 5. 2017, ob 13. uri, v prostorih Centra inovativnega podjetništvan (Trg Republike 2, Ljubljana).

 PR

SPIRIT Slovenija zbira predloge podjetij za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2018

Javna agencija SPIRIT Slovenija je objavila vabilo podjetjem za posredovanje interesa za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2018. Zbrani predlogi bodo podlaga za pripravo programa agencije za skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini v naslednjem letu. Rok za zbiranje predlogov se izteče v petek, 8. septembra 2017.

 PR

Pod okriljem SPIRIT Slovenija v ZDA odhaja delegacija pohištvenih podjetij

V nedeljo, 21. maja 2017, v Združene države Amerike pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija odhaja delegacija predstavnikov pohištvenih podjetij. Cilj delegacije je seznanitev s trendi in poslovnimi priložnostmi na ameriškem trgu, osvežitev dobrih poslovnih odnosov s tamkaj živečimi slovenskimi poslovneži ter vzpostavitev novih poslovnih povezav. V času obiska si bo delegacija ogledala tudi sejem sodobnega pohištva in opreme ICFF v New Yorku.

 PR

SPIRIT Slovenija s 15 podjetji prvič na sejmu Transport & Logistic v Münchnu

Javna agencija SPIRIT Slovenija prvič organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Transport & Logistic, ki bo od 9. do 12. maja 2017 potekal v Münchnu. Na vodilnem svetovnem sejmu s področja logistike in spremljajočih dejavnosti se bo pod okriljem agencije na skupnem razstavnem prostoru predstavilo 15 slovenskih podjetij.

 PR

SPIRIT Slovenija skupaj z 9 podjetji prvič na sejmu TUTTOFOOD v Milanu

Javna agencija SPIRIT Slovenija prvič organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnem sejmu s področja prehrambne industrije TUTTOFOOD, ki bo med 8. in 11. majem 2017 potekal v Milanu. Na njem se bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem agencije predstavilo 9 slovenskih podjetij.