Skip to main content

Sporočila za javnost

Sporočila za javnost s področij dela SPIRIT Slovenija:

 PR

Predstavitev rezultatov slovenske konkurenčnosti na osnovi objavljenih podatkov iz IMD svetovnega letopisa konkurenčnosti 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija, Inštitut za ekonomska raziskovanja in Ekonomska fakulteta v Ljubljani vabijo na predstavitev rezultatov slovenske konkurenčnosti na osnovi objavljenih podatkov iz IMD svetovnega letopisa konkurenčnosti 2017, ki bo v sredo, 31. 5. 2017, ob 13. uri, v prostorih Centra inovativnega podjetništvan (Trg Republike 2, Ljubljana).

 PR

SPIRIT Slovenija zbira predloge podjetij za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2018

Javna agencija SPIRIT Slovenija je objavila vabilo podjetjem za posredovanje interesa za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2018. Zbrani predlogi bodo podlaga za pripravo programa agencije za skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini v naslednjem letu. Rok za zbiranje predlogov se izteče v petek, 8. septembra 2017.

 PR

Pod okriljem SPIRIT Slovenija v ZDA odhaja delegacija pohištvenih podjetij

V nedeljo, 21. maja 2017, v Združene države Amerike pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija odhaja delegacija predstavnikov pohištvenih podjetij. Cilj delegacije je seznanitev s trendi in poslovnimi priložnostmi na ameriškem trgu, osvežitev dobrih poslovnih odnosov s tamkaj živečimi slovenskimi poslovneži ter vzpostavitev novih poslovnih povezav. V času obiska si bo delegacija ogledala tudi sejem sodobnega pohištva in opreme ICFF v New Yorku.

 PR

SPIRIT Slovenija s 15 podjetji prvič na sejmu Transport & Logistic v Münchnu

Javna agencija SPIRIT Slovenija prvič organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Transport & Logistic, ki bo od 9. do 12. maja 2017 potekal v Münchnu. Na vodilnem svetovnem sejmu s področja logistike in spremljajočih dejavnosti se bo pod okriljem agencije na skupnem razstavnem prostoru predstavilo 15 slovenskih podjetij.

 PR

SPIRIT Slovenija skupaj z 9 podjetji prvič na sejmu TUTTOFOOD v Milanu

Javna agencija SPIRIT Slovenija prvič organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnem sejmu s področja prehrambne industrije TUTTOFOOD, ki bo med 8. in 11. majem 2017 potekal v Milanu. Na njem se bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem agencije predstavilo 9 slovenskih podjetij.

 PR

GEM Slovenija 2016: V Sloveniji ima dve tretjini prebivalstva pozitiven odnos do podjetništva

V Sloveniji ima dve tretjini prebivalstva pozitiven odnos do podjetništva, poslovne priložnosti jih zaznava četrtina, podjetniške namere v prihodnosti izkazuje le še 14 %, med ustaljenimi podjetniki pa je le še 7 % posameznikov, je bilo izpostavljeno na današnji novinarski konferenci ob predstavitvi rezultatov mednarodnega raziskovalnega projekta Global Entrepreneurship Monitor (GEM 2016) za Slovenijo, ki je potekala na javni agenciji SPIRIT Slovenija.

 PR

Izbrane in nagrajene tri najbolj perspektivne podjetniške ideje mladih dijakov

Aplikacija za trenerje košarke ProTactics, namizna igra z zbiralnimi kartami Team Reality in prostočasno igranje iger s ciljem pridobivanja kuponov za popust ByLow so tri najbolj perspektivne podjetniške ideje mladih dijakov. Najboljše ekipe bodo prejele 500 EUR za nadaljnje razvijanje svoje podjetniške ideje, ki je nastala v okviru skupnega projekta javne agencije SPIRIT Slovenija in Slovenskega podjetniška sklada (SPS) »Realizirajmo podjetniške ideje mladih skupaj.«

 PR

Pričela so se podjetniška usposabljanja za brezposelne ženske s terciarno izobrazbo

Javna agencija SPIRIT Slovenija je pričela z novim sklopom podjetniških usposabljanj za brezposelne ženske s terciarno izobrazbo, ki so se pogumno odločile, da stopijo na samostojno podjetniško pot. Lani pilotno izveden program, ki ga agencija izvaja v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti , Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Zavodom RS za zaposlovanje, se je izkazal za zelo dobrodošlo spodbudo.

 PR

V Južni Koreji in Kambodži številne priložnosti v vseh sektorjih

Današnjega seminarja z naslovom »Priložnosti za slovenska podjetja v Južni Koreji in Kambodži,« ki je potekal pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija, se je udeležilo 30 predstavnikov slovenskih podjetij, ki jih zanima poslovanje na obeh južnoazijskih trgih. Na dogodku so bile predstavljene aktualne gospodarske razmere in trendi v obeh deželah, tamkajšnje poslovne priložnosti v različnih sektorjih in praktične informacije o možnostih in načinih uspešnega vstopa ter poslovanja na obeh trgih.

 PR

Veliko priložnosti za poglobitev gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in rusko regijo Vladimir

Slovenija za vladimirska podjetja lahko predstavlja vstopno točko na trg Evropske unije, Vladimir pa za preboj slovenskih podjetij v Rusko federacijo, je bilo slišati na današnjem Slovensko – ruskem poslovnem forumu v Ljubljani, na katerem je bilo več kot 90 udeležencev. V okviru foruma, ki ga je organizirala Javna agencija SPIRIT Slovenija, je bil podpisan tudi skupni krovni sporazum za dolgoročno poslovanje s proizvodnjo in prodajo v regiji Vladimir med slovenskim podjetjem SICO, d. o. o. in vladimirskim podjetjem GARANT PLUS.

 PR

Slovensko sodobno oblikovanje v lesu se predstavlja v Milanu

Z včerajšnjo svečano otvoritvijo se je v Milanu uradno pričela druga razstava Slovenia Design Showroom Milano 2017 z nazivom "Oblikovanje kot (z)možnost spremembe: Vrhunci slovenskega oblikovanja v lesu". Tako se bo med 3. in 9. aprilom 2017 italijanski strokovni in splošni javnosti predstavljalo 15 izbranih oblikovalskih in arhitekturnih presežkov slovenske lesarske panoge, med njimi tudi nekaj inovacij v svetovnem merilu. Razstava je namenjena krepitvi prepoznavnosti slovenskega industrijskega oblikovanja in arhitekture v lesu ter inovativnih lesarskih izdelkov na italijanskem trgu ter odpiranju vrat novim poslovnim priložnostim podjetjem obeh držav.

 PR

Slovenska podjetja zadovoljna z udeležbo na mednarodnem poslovnem forumu v Franciji

Danes se v Franciji zaključuje 21. mednarodni poslovni forum FUTURALLIA 2017, ki se ga je pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija udeležilo tudi osem slovenskih podjetij. Dogodek je bil namenjen poslovnemu mreženju malih in srednjih podjetij iz vseh sektorjev, ki načrtujejo širitev na nove trge oziroma iščejo nove poslovne partnerje predvsem v Franciji. Slovenski udeleženci so prepričani, da so z udeležbo postavili dobre temelje za nadaljnje poslovno sodelovanje.

 PR

Slovenia Design Showroom Milano 2017: Slovensko sodobno oblikovanje v lesu kmalu na ogled italijanski javnosti

Javna agencija SPIRIT Slovenija v Milanu organizira drugo razstavo Slovenia Design Showroom Milano 2017 z nazivom "Oblikovanje kot (z) možnost spremembe: Vrhunci slovenskega oblikovanja v lesu". Na razstavi, ki bo med 3. in 9. aprilom 2017 potekala v času milanskega pohištvenega sejma, se bo italijanski strokovni in splošni javnosti predstavljalo 15 izbranih oblikovalskih in arhitekturnih presežkov slovenske lesarske panoge.

 PR

Pod okriljem SPIRIT Slovenija v Francijo odhaja 8 slovenskih podjetij

Pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija v Francijo odhaja osem slovenskih podjetij, ki se bodo v Poiters-Futuroscope udeležila mednarodnega poslovnega foruma FUTURALLIA 2107. Dogodek bo potekal med 29. in 31. marcem 2017 in je namenjen poslovnemu mreženju malih in srednjih podjetij iz vseh sektorjev, ki načrtujejo širitev na nove trge oziroma iščejo nove poslovne partnerje predvsem v Franciji.

 PR

Aprila bo seminar o poslovnih priložnostih v Južni Koreji in Kambodži

Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi podjetja na brezplačni seminar z naslovom »Priložnosti za slovenska podjetja v Južni Koreji in Kambodži«. Dogodek bo v torek, 11. aprila 2017, v Grand Hotelu Union Business v Ljubljani, zainteresirana podjetja se lahko prijavijo do vključno 9. aprila 2017.

 PR

SPIRIT Slovenija skupaj s podjetji na sejmu CeBIT 2017 v Hannovru

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu CeBIT, ki bo med 20. in 24. marcem 2017 potekal v Hannovru v Nemčiji. Na njem se bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem agencije predstavilo 12 slovenskih podjetij.

 PR

Uspešen nastop slovenskih podjetij na sejmu arhitekture in gradbeništva v Milanu

Med vikendom se je v Milanu zaključil sejem arhitekture in gradbeništva Made Expo, na katerem so pod okriljem SPIRIT Slovenija na 210 kvadratnih metrov velikem skupinskem razstavnem prostoru svoje izdelke in storitve razstavljala podjetja Hoja, d. d., Marles hiše Maribor, d. o. o., Melu, d. o. o., M Sora, d. d., Riko hiše , d. o. o., Saning, d. o. o. ter Lesarski grozd.

 PR

SPIRIT Slovenija tudi letos na največjem investicijsko-nepremičninskem sejmu MIPIM 2017 v Cannesu

Javna agencija SPIRIT Slovenija se tudi v letošnjem letu aktivno udeležuje mednarodnega investicijsko-nepremičninskega sejma MIPIM, ki bo med 14. in 17. marcem 2017 potekal v francoskem Cannesu. Skupaj z Mestno občino Ljubljana bo na svojem razstavnem prostoru pod sloganom Invest Slovenia - Green. Creative. Smart. predstavljala Slovenijo kot primerno lokacijo za tuje neposredne investicije in sedem zanimivih investicijskih priložnosti.