Skip to main content

Sporočila za javnost

Sporočila za javnost s področij dela SPIRIT Slovenija:

 PR

SPIRIT Slovenija objavil seznam skupinskih sejemskih nastopov v tujini v letu 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija je na podlagi izraženega interesa slovenskih podjetij pripravila seznam skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na 12 mednarodnih sejmih v tujini, ki jih bo izvedla v letu 2017. Vabila za posamezne sejme bodo objavljena na spletnih straneh www.izvoznookno.si in www.spiritslovenia.si, kjer je objavljen tudi seznam sejmov.

 PR

Tuje investitorje v Slovenijo privabljajo predvsem kakovost dela in obseg znanja zaposlenih

Najnovejša raziskava o zaznavah slovenskega poslovnega okolja med tujimi investitorji kaže, da kot ključni prednosti Slovenije tuji investitorji še vedno ocenjujejo kakovost dela in obseg znanja zaposlenih. Kot glavne ovire za vstop na slovenski trg pa navajajo obremenitev dela z davki in prispevki, stroške dela nasploh, obdavčitev dobičkov in dohodka ter davčne postopke. Kljub relativno stabilnim oviram tuji neposredni investitorji v Sloveniji za leto 2017 načrtujejo nadaljnje širitvene aktivnosti v večjem obsegu, kakor so te napovedovali za leto 2016, optimistične so tudi napovedi poslovanja v prihodnjem letu, saj večina načrtuje tako povečanje zaposlovanja kot tudi prodaje.

 PR

Na tretjem Gospodarsko arhitekturnem forumu o mali leseni turistični arhitekturi

V Mestu oblikovanja v Ljubljani se je včeraj uspešno zaključil tretji Gospodarsko arhitekturni forum, na katerem je več kot 150 udeležencev prisluhnilo izjemni zasedbi mednarodno uveljavljenih arhitektov ter njihovemu svežemu in inovativnemu pristopu k oblikovanju male lesene turistične arhitekture. Ta namreč izkoristi genius loci posameznega kraja, z njim ne tekmuje, temveč ga poudarja. Je zdrava, topla in privlačna arhitektura, ki je usmerjena v prihodnost, je bilo med drugim slišati na dogodku.

 PR

Najboljši tuji investitorji so Novem Car Interior Design, Rosenbauer, Leykam tiskarna in Glovis Europe

Javna agencija SPIRIT Slovenija je tudi letos podelila priznanja za najboljše tuje naložbenike, ki so v preteklem letu ustvarili izjemne rezultate ter prispevali k razvoju slovenskega gospodarstva. Nagrado Invest Slovenia FDI Award so na večerni prireditvi na Ljubljanskem gradu prejela štiri podjetja: Novem Car Interior Design, d. o. o. v kategoriji najboljši zaposlovalec, Rosenbauer, d. o. o. v kategoriji dolgoročna prisotnost v regiji, Leykam tiskarna, d. o. o. v kategoriji uspešni poslovni rezultati in Glovis Europe GmbH, Podružnica Koper v kategoriji logistični center (hub).

 PR

Na konferenci o inovacijah v lesenih zdravih trajnostnih stavbah

Včeraj je v Cankarjevem domu potekala konferenca o inovacijah v lesenih zdravih trajnostnih stavbah, na kateri so bile več kot 120 udeležencem predstavljene inovativne prakse v poslovnih in tehnoloških pristopih pri uporabi lesa v gradbeništvu. Konferenco sta organizirala Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo - Direktorat za lesarstvo v sodelovanju z aFRONT, zavodom za prostorsko inovativnost ter ostalimi partnerji.

 PR

Uspešna predstavitev Slovenije na Svetovnem gospodarskem forumu 2016 v Milanu

Danes se v Milanu zaključuje Svetovni gospodarski forum 2016, ki vsako leto gosti svetovno priznane voditelje in strokovnjake uspešnih mednarodnih korporacij, raziskovalnih inštitutov, univerz in drugih institucij. Na dogodku je Javna agencija SPIRIT Slovenija na svojem razstavnem prostoru predstavljala slovensko poslovno in investicijsko okolje s poudarkom na prednostih Slovenije kot lokacije za tuje neposredne investicije.

 PR

Podjetju STRIP’S d. o. o. podeljena nagrada ITM Izvoznik leta 2016

Mednarodni izobraževalni program Vodenje izvoznega poslovanja – International Trade Management™ (ITM), ki poteka pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija je z včerajšnjo svečano podelitvijo diplom v Atriju Stare pošte v Ljubljani uspešno zaključila že deveta generacija slušateljev. Na dogodku je bil simbolično nagrajen tudi ITM Izvoznik leta 2016, podjetje STRIP'S, d. o. o., ki je bil izbran med udeleženci prvih sedmih generacij programa ITM.

 PR

Znani zmagovalci izbora Najboljše lesene gradnje v letu 2016

Danes zvečer so bile podeljene druge nacionalne nagrade za najboljše lesene gradnje v letu 2016. V kategoriji stanovanjske stavbe sta nagradi prejela Studio Pikaplus, Jana Hladnik Tratnik s. p. za objekt Lesena hiša in SoNo arhitekti za objekt Hiša M, v kategoriji javne stavbe Ravnikar Potokar arhitekturni biro za objekte v naravnem rezervatu Škocjanski zatok in v kategoriji poslovno-industrijski objekti Lamo d. o. o. za poslovno-skladiščni objekt G3 spirits. Podeljena so bila tudi posebna priznanja za dosežke na področju lesene montažne gradnje v Sloveniji, ki so jih prejeli Marles hiše Maribor, Friderik Kager in Lumar IG.

 PR

Oblikovanje je pomemben ključ do uspeha na tujem trgu

Brez dobrega oblikovanja na tujih trgih ni mogoče uspeti, zato morajo slovenska podjetja, ki se ukvarjajo s predelavo lesa temu vidiku nameniti veliko pozornosti, predvsem pa imeti jasno vizijo in staviti na visoko kakovost, se prilagajati kupcem in iskati tržne niše, so poudarili govorci petkove delavnice Kreativni tiri 03, ki ji je prisluhnilo okoli 150 udeležencev.Znanja in izkušenj imamo dovolj, zato lahko s povezovanjem in z vzpostavitvijo blagovnih znamk postanemo ponovno konkurenčni tudi v tujini.