Skip to main content

Sporočila za javnost

Sporočila za javnost s področij dela SPIRIT Slovenija:

 PR

Pod okriljem SPIRIT Slovenija v Francijo odhaja 8 slovenskih podjetij

Pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija v Francijo odhaja osem slovenskih podjetij, ki se bodo v Poiters-Futuroscope udeležila mednarodnega poslovnega foruma FUTURALLIA 2107. Dogodek bo potekal med 29. in 31. marcem 2017 in je namenjen poslovnemu mreženju malih in srednjih podjetij iz vseh sektorjev, ki načrtujejo širitev na nove trge oziroma iščejo nove poslovne partnerje predvsem v Franciji.

 PR

Aprila bo seminar o poslovnih priložnostih v Južni Koreji in Kambodži

Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi podjetja na brezplačni seminar z naslovom »Priložnosti za slovenska podjetja v Južni Koreji in Kambodži«. Dogodek bo v torek, 11. aprila 2017, v Grand Hotelu Union Business v Ljubljani, zainteresirana podjetja se lahko prijavijo do vključno 9. aprila 2017.

 PR

SPIRIT Slovenija skupaj s podjetji na sejmu CeBIT 2017 v Hannovru

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu CeBIT, ki bo med 20. in 24. marcem 2017 potekal v Hannovru v Nemčiji. Na njem se bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem agencije predstavilo 12 slovenskih podjetij.

 PR

Uspešen nastop slovenskih podjetij na sejmu arhitekture in gradbeništva v Milanu

Med vikendom se je v Milanu zaključil sejem arhitekture in gradbeništva Made Expo, na katerem so pod okriljem SPIRIT Slovenija na 210 kvadratnih metrov velikem skupinskem razstavnem prostoru svoje izdelke in storitve razstavljala podjetja Hoja, d. d., Marles hiše Maribor, d. o. o., Melu, d. o. o., M Sora, d. d., Riko hiše , d. o. o., Saning, d. o. o. ter Lesarski grozd.

 PR

SPIRIT Slovenija tudi letos na največjem investicijsko-nepremičninskem sejmu MIPIM 2017 v Cannesu

Javna agencija SPIRIT Slovenija se tudi v letošnjem letu aktivno udeležuje mednarodnega investicijsko-nepremičninskega sejma MIPIM, ki bo med 14. in 17. marcem 2017 potekal v francoskem Cannesu. Skupaj z Mestno občino Ljubljana bo na svojem razstavnem prostoru pod sloganom Invest Slovenia - Green. Creative. Smart. predstavljala Slovenijo kot primerno lokacijo za tuje neposredne investicije in sedem zanimivih investicijskih priložnosti.

 PR

Slovenia Wood Showroom Zagreb: Slovensko sodobno oblikovanje v lesu na ogled hrvaški javnosti

Z včerajšnjo svečano otvoritvijo se je v Hiši arhitekture ORIS v Zagrebu uradno pričel Slovenia Wood Showroom Zagreb, ki bo hrvaški javnosti do 25. februarja 2017 predstavljal izbrano sodobno slovensko oblikovanje v lesu. V tem času se bo zvrstilo več poslovnih dogodkov, med drugim tudi okrogla miza, poslovna srečanja med slovenskimi in hrvaškimi podjetji ter individualne predstavitve nekaterih slovenskih podjetij, vzporedno pa bo potekala razstava »Les25 – izbor sodobnega slovenskega oblikovanja v lesu«. Slovenia Wood Showroom Zagreb je namenjen krepitvi prepoznavnosti slovenskega industrijskega oblikovanja in arhitekture v lesu ter lesarskih inovativnih izdelkov na hrvaškem trgu ter odpiranju vrat novim poslovnim priložnostim podjetjem obeh držav.

 PR

Nagrajenih 10 najuspešnejših mladih podjetniških ekip

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Slovenski podjetniški sklad (SPS) sta v okviru projekta »Realizirajmo podjetniške ideje mladih skupaj« nagradila 10 najuspešnejših ekip mladih dijakov in učencev. Gre za nadgradnjo aktivnosti za spodbujanje ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi, ki jih je agencija izvajala v letu 2016 in v katere je bilo vključenih 1475 dijakov in osnovnošolcev iz 14 srednjih in osnovnih šol. 

 PR

SPIRIT Slovenija vabi na seminar »Spoznajte priložnosti japonske avtomobilske industrije«

Japonska predstavlja enega pomembnejših oddaljenih tujih trgov za širitev slovenskega izvoza, zato javna agencija SPIRIT Slovenija 16. februarja 2017 organizira seminar o poslovnih priložnostih, ki jih ponuja japonska avtomobilska industrija. Na dogodku bo udeležencem predstavljeno trenutno stanje in trendi japonske avtomobilske industrije, tamkajšnje poslovne priložnosti in značilnosti poslovne kulture.

 PR

SPIRIT Slovenija objavil seznam skupinskih sejemskih nastopov v tujini v letu 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija je na podlagi izraženega interesa slovenskih podjetij pripravila seznam skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na 12 mednarodnih sejmih v tujini, ki jih bo izvedla v letu 2017. Vabila za posamezne sejme bodo objavljena na spletnih straneh www.izvoznookno.si in www.spiritslovenia.si, kjer je objavljen tudi seznam sejmov.