Skip to main content

Vabilo k udeležbi v poslovni delegaciji na Škotsko, Glasgow, 26. – 28. marec 2017

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Pričetek:

Zaključek:

Lokacija: Škotska, Glasgow

Z namenom spodbujanja blagovne menjave med Slovenijo in Škotsko, slovenskega izvoza na Škotsko ter poslovanja med slovenskimi in škotskimi podjetji SPIRIT Slovenija, javna agencija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Britansko-slovensko gospodarsko zbornico in Glasgow Chamber of Commerce organizirata  izhodno gospodarsko delegacijo v Glasgow, Škotsko.
 
Delegacija je namenjena zlasti slovenskim izvoznim podjetjem iz naslednjih področij, ki iščejo poslovne partnerje na Škotskem:  

  • industrija žganih pijač (ustekleničenje in polnjenje – bottling, packaging - etiketiranje),
  • gradbeništvo,
  • gradnja in notranja oprema (npr. stavbno pohištvo - okna in vrata ipd., montažne hiše, itd.)

 
V okviru poslovne delegacije bodo za vsako udeleženo slovensko podjetje organizirani do 3 B2B sestanki s potencialnimi partnerji.
 
Okvirni program delegacije:

26. marec 2017

Prihod v Glasgow
20.45 Možnost ogleda nogometne tekme med Slovenijo in Škotsko (opcijsko in z doplačilom)

27. marec 2017

8.30 – 10.45 poslovni zajtrk v hotelu Hilton Glasgow

  • Nagovor Britansko-slovenske gospodarske zbornice
  • Nagovor slovenskega veleposlanika v Londonu
  • Predstavitev priložnosti za slovenska podjetja na Škotskem (Glasgow Chamber of Commerce)
  • Posledice Brexita za podjetja – Ana Stanič, E & A Law

11.00 – 12.00 delavnica za podjetja iz industrije žganih pijač o novostih in inovacijah v pakiranju in stekleničenju viskija (Scottish Whiskey Association) ter delavnica za podjetja iz področij gradbeništvo ter gradnja in notranja oprema

11.00 – 17.00 B2B sestanki za podjetja

19.00 večerja s slovenskim veleposlanikom v Veliki Britaniji

28. marec 2017

povratek v Slovenijo

 
Število prijav je omejeno do zasedbe mest! Pričakuje se udeležba do 6 podjetij iz področij ustekleničenja in polnjenja in etiketiranja industrije žganih pijač ter do največ 15 podjetij iz področij gradbeništvo ter gradnje in notranje opreme. Prednost pri prijavi za poslovno delegacijo na Škotsko imajo podjetja, ki sodijo v eno izmed zgoraj navedenih področij in z najmanj 5 zaposlenimi. V primeru večjega števila prijav bo Glasgow Chamber of Commerce opravil izbor slovenskih podjetij, ki se bodo udeležila delegacije, glede na verjetnost organizacije kvalitetnih sestankov. Potrditev glede izbora vašega podjetja za udeležbo v delegaciji boste prejeli do začetka februarja 2017.
 
Mesec dni pred delegacijo je predvidena tudi delavnica z naslovom »Kako se pripraviti na vstop na trg Velike Britanije«, ki ga bo vodila ga. Emma Cook, specialistka za marketing in cenovno politiko.

Stroške organizacije B2B sestankov (ki jih organizira Scottish Chamber of Commerce in so plačljivi) in najem dvorane krije SPIRIT Slovenija. Stroške letalskega prevoza (najugodnejši so leti iz Zagreba) in hotelske namestitve krijejo udeleženci sami. Prijavljenim podjetjem, ki bodo to želela, bomo preko partnerja nudili pomoč pri organizaciji logistike in rezervaciji hotela.

Kotizacija Britansko – Slovenske gospodarske zbornice znaša 250 EUR na osebo (DDV je vključen v ceno). Kotizacija zajema stroške pri pripravi in izvedbi obiska ter stroške poslovnega zajtrka. Ob prijavi vam Britansko-slovenska gospodarska zbornica izda račun, ki ga poravnate v sedmih dneh.
 
Vsa zainteresirana slovenska podjetja vabimo k udeležbi v poslovni delegaciji na Škotsko. Izkoristite priložnost, da se srečate s potencialnimi škotskimi partnerji. Prosimo vas, da udeležbo v delegaciji potrdite z natančno izpolnjeno elektronsko prijavnico v angleškem jeziku najkasneje do 15. januarja 2017.

Prosimo, da v elektronski prijavnici natančno izpolnite rubriko »Please specify your interest which potential buyers or foreign companies would you like to meet«, saj bodo zgolj na podlagi vašega navedenega interesa v prijavnici organizirani B2B sestanki (v organizaciji Scottish Chamber of Commerce).
 
Dodatne informacije:
Mojca Bec Inkret, SPIRIT Slovenija, email: mojca.becinkret@spiritslovenia.si, tel: 01 5309 811
Špela Drobnič, BSCC, email:  spela.drobnic@bscc.si, tel. 051 238 872.